Ziua Regalității, 10 mai, sărbătorită la Buhuși printr-un protest

2.969

Ziua de 10 Mai este marcată în România ca zi de sărbătoare națională, potrivit Legii nr. 103/2015, publicată în Monitorul Oficial din 18 mai 2015.

Această dată amintește de trei momente importante din istoriografia României: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării. 

10 mai

Acest eveniment a fost marcat și la Buhuși, dar printr-un protest, un protest față de proiectul ,,Lege privitor la Casa Regală a României”, inițiat, printre alții, de Raluca Prună, fost ministru al Justiției, și Vasile Dâncu, viceprim-ministru al fostului guvern tehnocrat. Proiectul, care, potrivit afirmației lui Christian Emanoel de Hillerin „este o mare reușită comunistă”, așteaptă să fie dezbătut în Parlament.

În numele Grupului de Inițiativă care a întreprins în instanță demersuri pentru înființarea Partidului Monarhist, Christian Emanoel de Hillerin – ,,cetățean european cu cetățenie germană”, cu rezidență în Blăgești, jud. Bacău – ne-a trimis următoarea scrisoare deschisă:

SCRISOARE DESCHISĂ

Adresăm Parlamentului României și trimitem, spre știință, tuturor forurilor decizionale următoarea Scrisoare deschisă:

Emitent: Cofondatorii Proiectului Partidul Monarhist, petenții în Apel în dosarul 40568/3/2016 prin Christian Em. de Hillerin, președinte interimar.
Subiect:Proiectul ,,Lege privitor la Casa Regală a României”.
Scopul:Interzicerea acestui proiect.

Fundamentare:
„Casa Regală a României“ este o titulatură ce nu poate fi scoasă din contextul istoric al Dinastiei de Hohenzollern, autoarea Dinastiei Române.
Susținem că, așa cum reiese și din proiectul de lege, noul ONG nu are nimic comun cu Casa Regală istorică, așa cum o știm noi. Actuala Casă Regală este la fel de ilegitimă ca și Republica România, fiindcă nu au aprobarea unui Parlament de drept, în funcție. Guvernul actual poate la fel de bine să elaboreze o lege privind Imperiul Roman.
Art.1
Sintagme precum Statut propriu, Şeful Casei Regale sunt doar indicii fără precizare. Șeful Casei Regale este Regele Mihai I al României, iar Statutul este datat 30 dec. 2007. Legea lasă loc de interpretare. Se referă la Statutul din 2007 sau din 1923? Șeful Casei Regale este Regele, sau Custodele, sau Guvernul? Pentru aprobarea legii în Parlament aceste nume trebuie nominalizate. Proiectul nu este o lege cu caracter general. Este cu dedicație precisă și Parlamentul trebuie să aprobe întâi legimitatea acestor nume și titlul lor. Dorește Parlamentul să-l recunoască pe Rege în funcție? Asta nu se face cu lege, ci cu adunare constituantă.
Art.7
Casa Regală a României este condusă de Şeful său, desemnat potrivit  Statutului acesteia. Dar azi, la data publicării legii, nu avem nici șef, nici Statut.
Art. 12
În termen de 10 zile, Şeful Casei Regale a României este recunoscut de Parlament. Cine îl propune? În termen de 3 luni, Şeful Casei Regale a României aprobă Statutul acesteia. Deci Șeful și Statutul se stabilesc retroactiv, după promulgarea legii. Conform art.12. Înțelegem că Parlamentul poate numii orice persoană în funcția de Șef al ONG Casa Regală. Dacă este așa, pot să o facă, dar să o numească astfel: Casa Republicană.
Capitolul IV.
Serviciul administrativ este un serviciu de stat și nu e subordonat Șefului Casei Regale, care exercită faţă de acesta atribuţiile de conducere şi disciplinare. Serviciul administrativ are Regulament propriu independent și administrează patrimoniul Casei Regale. El reprezintă, fără mandat special, Casa Regală în instanță direct sau prin avocat, iar Casa Regală se supune.
Această lege este un model de gândire comunistă; fără logică și consistență, fără competență juridică. Este un pamflet la adresa justiției din România. Are această lege o motivație ideologică, are ea acceptanța Casei Regale istorice a Dinastiei României, despre care nu se vorbește și care astfel va fi abolită? Este o mare reușită comunistă. Vom avea un Rege abdicat și o Casă Regală înregimentată. Urmează anularea căsătoriei Principesei Custode și înscăunarea unui Consort.
Trăiască Patria noastră Monarhistă și Casa noastră Regală!
10 Mai 2017. Azi e ziua Regelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here