Zilele Orașului Buhuși 2018: Sport, o „lecție” de istorie și muzică live

4.001

În weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, buhușenii au petrecut cu muzică live, sport și o lecție de istorie locală. Zilele Orașului Buhuși 2018 au debutat joi, 13 septembrie, cu simpozionul „Buhuși, file de istorie”, ediția a III-a.Tema de anul acesta a fost „Istoria orașului Buhuși, dincolo de manualul școlar”.

Sâmbătă, 15 septembrie, stadionul „Moldova” (1 Mai) a fost luat cu asalt de peste 100 de mici fotbaliști pentru competițiile de juniori 2011 și 2012. Primăria Buhuși a organizat, în colaborare cu CS VIVA ACTIV Buhuși, Cupa Zilelor Orașului Buhuși la fotbal, ediția a II-a. Au participat 12 echipe din zona Moldovei, iar echipele care au cucerit podiumul au fost F.C. Bacău, Aripile Bacău C.S. Viva Activ Buhuși (categoria 2011), Didi Iași, C.S. Viva Activ și Aripile Bacău (categoria 2012). Diplomele și cupele au fost decernate de primarul Vasile Zaharia.

Vezi mai multe poze pe pagina de Facebook a Casei de Cultură Buhuși

Seara, iubitorii de muzică populară s-au delectat cu talentele locale și cu artiștii consacrați din țară și de peste Prut: Laura Haidău, Ștefan Enășel Romașcanul, Cosmin Timofte, Briana Olteanu, , Larisa Maria Matei, Maria Barcan și Ansamblul Buhușeanca, Constantin Bahrin și Zinaida Bolboceanu au fost protagoniștii acestei zile.


Ziua de duminică a debutat cu o competiție de tenis de masă pentru amatori, categorii de simplu și dublu. La „simplu”, s-au înscris 10 participanți, dar Cătălin Mândrescu a făcut „legea”, el reușind să câștige și competiția de „dublu”, alături de Cristi Anton.

În același timp, competiția de fotbal a continuat pe stadionul Moldova. De data aceasta, cu echipe locale de amatori. Steaua 2017 a reușit să-și apere titlul câștigat la ediția precedentă.

În ultima seară de spectacole, scena a fost ocupată de nume sonore precum F. Charm, Amna, Adrian Sînă și Proconsul.

Foto: Facebook Casa de Cultură / Alin Rusu & Alex Grosu (Colorful Media)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here