Vrei să renunți la mașină? Află aici care este cel mai recomandat vehicul electric pentru toate vârstele!

1.248

Tricicletele electrice devin tot mai populare în orașe, datorită comodității și ușurinței cu care pot fi utilizate. Acestea pot înlocui perfect automobilul sau bicicleta standard, ca mod principal de transport. De aceea, poate a venit momentul să iei în calcul și tu o astfel de achiziție!

Ca adult, când a fost ultima oară când ai mers pe o tricicletă? Există șanse mari să fi trecut ceva timp de atunci. Și poate chiar te întrebi: sunt aceste vehicule electrice un lucru pentru oameni mari? Ei bine, veștile sunt bune, căci pot fi folosite de persoane de toate vârstele!

Tricicletele electrice reprezintă chiar o oportunitate de afaceri extraordinară, pentru toți cei care au înțeles cât sunt de potrivite pentru a fi incluse în rutina zilnică a turiștilor veniți în orașele mari.

Dacă dorești să îți cumperi o tricicletă electrică, atunci trebuie să știi că vei avea parte numai de beneficii când vei pleca la drum cu ea.

Pentru a face cea mai bună alegere atunci când îți achiziționezi un anumit model, trebuie să știi cum și unde intenționezi să te plimbi cu tricicleta electrică. Va fi pentru drumuri scurte la magazin pentru cumpărături sau pentru a face naveta zilnic către locul de muncă? Vei avea multe bagaje de transportat? Sau vrei să îți plimbi și câinele? Ori un copil? Sau vrei să o folosești doar pentru distracție?

Cum alegi cea mai bună tricicletă electrică pentru tine?

Pentru a ști ce model să îți cumperi, este recomandat să iei în calcul toate caracteristicile pe care le au numeroasele tipuri de triciclete electrice, dar să stabilești și care sunt necesitățile tale. În acest fel, vei avea siguranța că noul vehicul îți poate satisface toate cerințele.

Dacă pentru copii trebuie luate în calcul anumite caracteristici ale tricicletei, când este vorba despre modelele pentru adulți, lucrurile stau complet diferit.

Iată ce trebuie să iei în calcul:

 

  • Viteza

 

  Acest aspect este unul dintre cele mai importante, căci este strâns legat de lipsa sau de existența carnetului de conducere. Dacă modelul ajunge la o viteză de până la 25 km/h, atunci acesta nu se va încadra, conform legii, în categoria mopedelor și conducerea lui nu va necesita deținerea vreunui act. În schimb, dacă se depășește acea valoare, este necesar să ai peste 18 ani și să deții un permis.

 

  • Numărul locurilor

 

  Majoritatea modelelor au doar un loc, însă există și triciclete electrice cu 2 locuri sau chiar cu mai multe, datorită banchetei aflate în partea din spate.

 

  • Acumulatorul

 

Modelele de triciclete electrice pentru adulți au de obicei o autonomie de 50-60 km, iar timpul de încărcare necesar este de aproximativ 5-6 ore. De obicei, acestea sunt cele care nu depășesc viteza de 25km/h.

 

  • Greutatea suportată

 

Cele mai simple triciclete electrice pot suporta o greutate de până la 130 kg, astfel că devin ideale și în cazul persoanele supraponderale, pentru care deplasarea poate fi un adevărat chin. Însă, modelele cu un număr mai mare de locuri permit o greutate mai mare, de până la 180 kg.

 

  • Dotări

 

Când vine vorba despre dotări, atunci este bine de știut că fiecare facilitate crește prețul respectivului model. Astfel, poți alege o tricicletă care să aibă suspensii,  semnal sonor pentru când mergi cu spatele, faruri, stopuri, scaun ergonomic, portbagaj, spații de depozitare etc. Pe scurt, vrei mai mult, dai mai mult! 

 

  • Design

 

Site-urile care se ocupă de comercializarea acestor triciclete electrice, cum este DB Solar, oferă o gamă largă de alternative, astfel încât să faci cea mai potrivită alegere pentru tine și stilul tău personal. Poți să vezi mai multe detalii aici despre modelele disponibile și despre caracteristicile fiecăreia.

Cauți motive?

  Ei bine, dacă încă ești în căutarea unor motive care să te ajute să alegi acest tip de vehicul, o să le afli pe cele mai importante trei:

 

  • Rapiditate

 

 Tricicleta electrică este alegerea ideală pentru a te deplasa rapid, indiferent dacă este trafic sau nu și este una dintre cele mai populare alegeri ale adulților care au renunțat la mașini, în orașele mari.

 

  • Stabilitate

 

Datorită celor trei roți, acest vehicul este foarte stabil pe drum sau pe un traseu mai dificil, deplasarea devenind o plăcere.

 

  • Practicitate

 

Fiind o investiție sigură, pe termen lung, tricicleta electrică reprezintă opțiunea ideală de transport între diverse locații din oraș, are loc pentru bagaje (cumpărături) și, cel mai important, poate fi folosită de toți cei din familie, de la adolescenți și până la cei mai vârstnici.

Ideale pentru tineri, adulți sau bătrâni, tricicletele electrice par să fie cel mai convenabil și sigur mijloc de transport în viitorul apropiat, atunci când aglomerația datorată mașinilor va fi din ce în ce mai mare și se va încerca reducerea poluării prin toate metodele posibile.

Sursa foto: shutterstock.com 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here