Vom avea primul spital complet informatizat din judetul Bacau

8.034

conferinta1

Spitalul Orăşenesc Buhuşi are aproximativ 200 de paturi şi 220 de angajati. Spitalul are doua secţii, şapte compartimente şi trei laboratoare (analize, radiologie şi BFT).

În ultimul an, sub conducerea medicului chirurg Mohanad Toron, a fost demarată reabilitarea spitalului, fiind deja finalizate o secţie şi un compartiment. Secţia Pediatrie a obţinut 97 de puncte la certificarea ISO, iar camera de garda a devenit CPU, organizată şi dotată conform cerinţelor Ministerului Sănătăţii.

Dedalus TeamNet a finanţat informatizarea cu software medical şi hardware aferent, a spitalului din Buhuşi. În urma implementării, formularele pe hârtie sunt migrate în format electronic, datele medicale şi costurile sunt centralizate la nivel de pacient, iar raportările se fac la zi.

Conform reprezentanţilor Dedalus TeamNet, situaţia spitalului din Buhuşi este reprezentativă pentru aproximativ 50% dintre cele 400 de spitale din România:  spitalul nu folosea o aplicaţie medicală integrata anterior şi este în curs de acreditare CONAS.

Proiectul de informatizare constă în implementarea unei soluţii complete de software medical, implementare şi integrare cu ERP, dotarea cu imprimante şi scanere speciale, cititor date pasaportale, servere şi staţii de lucru.

conferinta2“Avem functionale la Buhuşi modulele de bază ale aplicaţiei pentru spitale: Înregistrare Pacienţi, CPU, Spitalizare, Laborator, Comenzi, Farmacie, Raportare. Vom continua colaborarea cu spitalul pentru extinderea seriei de module şi vom asigura în continuare training, până când operarea în sistem va deveni o rutină pentru fiecare utilizator.” – Filippo di Marco, Dedalus TeamNet.

Pacienţii din Buhuşi şi din împrejurimi care se prezintă la spital, vor beneficia de Dosare Electronice în care vor fi centralizate informaţiile medicale din internările anterioare (diagnostice, alergii, tratament etc.). Funcţionalităţi precum detecţia erorilor medicale prin Coduri de Bare pe etichetele de laborator, identificare electronică a bolnavilor prin brăţara de internare, reţeta electronică şi scanarea datelor paşaportale sunt doar câteva dintre cele vizate în cadrul implementării.

conferintaConform managerului spitalului din Buhuşi, dl. Mohanad Toron, informatizarea spitalului se traduce în timp câştigat pentru îngrijirea bolnavilor:

“Soluţia dezvoltată de Dedalus TeamNet sprijină reducerea birocraţiei din spital, care ne ocupă o mare parte din timpul pe care ar trebui să-l alocam îngrijirii pacienţilor. în plus, ne ajută la reglementarea fluxului de comunicare şi organizare din spital: între medici de pe diferite secţii şi compartimente, asistente, laborator, farmacie etc.” – Mohanad Toron, Manager Spital Orăşenesc Buhuşi

Implementarea vizează modulele:   CPU, Spitalizare, Laborator, Comenzi, Farmacie, Raportare indicatori spital, DRG şi SIUI, Radiologie, Bloc Operator, Bloc Alimentar, Salarizare, Stocuri, Achiziţie, Mijloace Fixe, Contabilitate, Planificare şi Execuţie Bugetară.

Ionel Turcea, primarul orasului Buhuși: “Ne bucurăm că spitalul nostru a fost ales pentru acest program și, cu singuranță, pacienții vor fi cei mai câștigați datorită micșorării timpului de așteptare, comunicarea rapidă și reducerea birocrației.”

Soluţia medicală implementată în spital, ARMONIA®sanita, este originară din Italia, unde este implementată în peste 550 de spitale.

Licențele și echipamentele au fost oferite pro-bono. “Acesta este proiectul nostru pilot. Vrem ca spitalul de la Buhusi sa fie povestea noastra de succes in Romania.” – a declarat Filippo di Marco, Dedalus TeamNet.

14 COMENTARII

 1. Bravo…o idee salutara…un pas inainte, unul important….toate caldele salutari colegelor mele asistente, dar si d-nelor si d-lor doctori….mi-a facut tare bine sa va revad…respect!

 2. Trebuia sa avem un director de spital, din Siria , care sa ne diriguiasca problemele de sanatate si administrativa a Spitalului Buhusi Asa cum dl Arafat , a infiintat SMURD- ul , la fel si dl Mohanad Toron ,ne -a demonstrat ca omul sfinteste locul ,indiferent de unde ar fi Om de o mare probitate profesionala ,bun organizator ,dar si un doctor de suflet, care stie sa fie alaturi de suferintele omului

 3. Pai cum sa nu fuga lumea de personalul de la spitalul Buhusi cand vezi foste vanzatoare din magazine alimentare si nealimentare au ajuns mari asistente la chirurgie si alte sectii.

 4. Dragi Buhuseni, haideti sa nu fim carcotasi o clipa si sa vedem realitatea, schimbarile din ultimul timp la nivelul personalului care lucreaza in spital este evident , la fel si schimbarile in bine ce se petrec in spital, sa vedem realitatea sa nu incercam sa aplicam bancul cu “capra vecinului”
  Este spitalul nostru va trecce prin momente grele o data cu acreditarea care inteleg ca va avea loc in toamna , am putea oare sa fim alaturi de personal in aceasta perioada ?
  Sa nu uitam ca fiecare padure are uscaturi dar totusi sunt si oameni in aceasta institutie si nu putini cu care ne putem mandri.

 5. vlad Tepes dear lady, you ever the hospital ?
  You were treated badly by these nurses ?
  Think it,s a bad thing to go on stage afer years of school social and labor ?
  Why all evil ?
  Let,s launch malice aside, there are things m-ai important to discuss, thanks.

 6. Inseamna ca sunte-ti una din acelea promovate de la vanzator la asistent medical, deaorece vad ca gramatica limbii engleze nu o stapaniti prea bine.Daca ati fi asa destept cum insinuati ati scrie in limba romana.Sau ati facut facultate pe la Spiru Haret sau prin Iasi.Se stie in toata Romania cat de destepti sunt absolventii de la Spiru Haret sau Petre Andrei si alte ,,facultati” de prin Iasi SI nu numai.

 7. Ce ironie. Ii faci teorie ca nu stapaneste gramatica limbii engleze, cand tu nu o stapanesti pe cea a limbii romane :))) In plus, care-i treaba? Faci un curs postliceal si devii asistenta. Nici macar nu trebuie sa faci o facultate. Vorbesti de parca a ajuns din vanzatoare astronaut.

 8. Ai fost tratat rau de acele asistente ? Ti-sa vorbit urat ? Atunci care este problema ta ?
  Din proprie experienta sunt un colectiv de fete extraordinar , felicitari pentru ele, oricand a-si prefera Spitalul Buhusi celui din Bacau !

 9. Draga Vlad Tepes, cred ca tu esti un fel de “”criticul orasului”” dupa ce il criticai de mama focului pe Primarul Turcea si consilierii sai acum ai ajuns la spital, ai ceva cu acele fete care daca ai ajunge pe acolo ai vedea ca sunt cu adevarat profesioniste,si sunt sigur ca ai fi foarte bine ingrijit de ele (eu am fost , toate felicitarile pentru acel colectiv), revino-ti astfel faci de ras numele domnitorului si nu de altceva dar sa nu cazi in extrema cealalta (apropo am vazut ca pe la parter au deschis un cabinet de consiliere psihologica).

 10. DOMNULE VLAD TEPES ,DACA TU AVEAI PUTINA MINTE SI ERAI PUTIN MAI ISTET ,POATE AJUNGEAI SI TU UN ASISTENT MEDICAL CUM AU AJUNS ”VINZATOARELE DE MAGAZIN ALIMENTAR” DAR TU ESTI UN RATAT,UN NIMENI.TU CU CE TE OCUPI?????? AM INTELES CU TAIATUL FRUNZE LA CIINI.AR TREBUI SA FII MINDRU DE SPITALUL NOSTRU ,NU SA SCRII TOATE TIMPENIILE.FELICITARI CONDUCERII,PENTRU CEEA CA A REALIZAT,PENTRU ACEST SPITAL.BRAVO LOR.!!!!!

 11. Nu cred ca are vreo importanta ce meserie au avut acele asistente(tesatoare,vanzatoare,somere,chelnerite,croitorese,etc.),impor- tant este ca au stiut sa evolueze si cred ca e un lucru de apreciat.In ceea ce priveste colectivul de medici si asistente al Spitalului este foarte apreciat de pacienti veniti din alte orase special pentru conditiile de tratament si pentru ingrijire.Este foarte greu sa schimbi niste mentalitati si daca un om evolueaza sau face un lucru bun se gaseste tot timpul cineva care sa-i sara in cap in loc sa-l ajute sau sa-i urmeze exemplul.Daca ne-am vedea fiecare de treaba lui lumea ar fi mult mai buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here