Vineri, 24 iunie, sunteți invitați la teatru: STEAUA FĂRĂ NUME

685
Vineri, 24 iunie 2022, începând cu ora 18:00, la Casa de Cultura „Elisabeta Bostan” Buhuși se joaca piesa de teatru „STEAUA FARA NUME”, o adaptare după Mihail Sebastian, in regia lui Geo Balint.
„Steaua fără nume” este, fără nicio umbră de îndoială, una dintre acele piese de teatru care-ți atinge coarda sensibilă și te emoționează profund, trezindu-ți sentimente frumoase.
Pentru că e lirică, are poezie, romantism, duioșie, o umbră de tristețe, nostalgie, dar și umor, în fine, este un amestec extrem de bine dozat de elemente dramatice, o reușită deplină a genului. Generaţii şi generaţii de actori au jucat în “Steaua…”
Vineri, la Buhuși, joacă actorii Teatrului Municipal „Bacovia”, Bacău în următoarea distribuție:
Dumitru Rusu – Marin Miroiu,
Eliza Noemi Judeu – Mona,
Florin Zăncescu – Grig,
Florina Găzdaru – Domnişoara Cucu,
Bogdan Buzdugan – Udrea,
Viorel Baltag – Şeful gării,
Ştefan Alexiu – Ichim,
Alina Simionescu – Eleva,
Ştefan Ionescu – Conducătorul,
Valentin Branişte – Ţăranul,
Dragoş Stan – Şoferul.
…Cred că viaţa noastră, prin grija lui Dumnezeu, e un amestec perfect de alb și negru, de bine şi rău, de minciună şi adevăr… mecanica vieții… trăim într-o mare zghihuială fără rost… rutină… am uitat să privim cerul și pământul… uităm de rădăcinile noastre și de copilăria din noi… am putea să ne trezim în fiecare dimineață cu sufletul și mintea deschise, capabili de a arunca o privire proaspătă asupra lumii?… putem recupera candoarea copilăriei?… identitate și alteritate… nevoia de omenesc și de omenie… între mult zgomot pentru nimic (William S.) și cuvinte de neființă (Samuel B.)… estetică și catharsis… oamenii se plictisesc repede… teatrul se vede, se trăiește, nu se citește (?)…” – Gheorghe Balint – regizorul spectacolului
Prețul unui bilet este de 25 de lei. Acestea pot fi achiziționate la Casa de Cultură „Elisabeta Bostan”, zilnic, între orele 8 – 19:30. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here