“Viața, verde, viitor” – proiectul Școlii Mihai Eminescu

1.899

“Idei din Țara lui Andrei” este un program prin care Petrom încurajează initiativele eco-civice sustenabile, care se desfășoară sub forma unei competiții naționale de proiecte.

Școala Mihai Eminescu din Buhuși a ales să participe la acest program cu proiectul “Viața, verde, viitor”.

Despre ce este vorba? Ne spune Judit Păduraru, directorul adjunct al școlii: “Nevoia comunității pe care eu o reprezint este legată de amenajarea spatiului din curtea şcolii pentru folosirea lui atât de către elevii instituției cât și de comunitatea din jur. Consider necesar acest lucru deoarece școala nu isi permite susținerea financiară a unui astfel de proiect, dar mai ales pentru ca terenul este folosit în mod frecvent de comunitatea din jur Solutia este reprezentată de amenajarea curţii şcolii prin amplasarea unui spatiu cu bănci pe care îl doresc acoperit, modernizarea aleii de acces in curte, amenajarea unui mini-parc ştiinţific- cu o platformă meteo, un panou solar, o turbină eoliană, construirea unor mese pentru tenis de masă și a unei table de șah. Toate acestea pot fi folosite de catre elevi in timpul cursurilor cât şi de către copiii din jur si familiile care isi pot petrece timpul liber in curtea institutiei, pot folosi terenul de sport şi se pot recrea in aer liber intr-un mediu plăcut. Principala motivatie de implementare a proiectului este legată de evoluţia constantă a şcolii, atât prin creşterea numărului de elevi cât şi prin proiectele care au vizat modernizarea institutiei. Consider insa necesară amenajarea unui spaţiu destinat desfăşurării unor activităţi recreative pe parcursul pauzelor şi după orele de curs (în regim afterschool), precum şi a derulării unor activităţi instructiv-educative (ore de predare) in aer liber, de exemplu: ore de geografie, de educaţie tehnologică, cercuri de lecturi, ore de dirigenţie, artă plastică.”

De ce vor asta?

În urma retrocedărilor, curtea din spatele şcolii a rămas doar cu un teren bituminat, o alee de trecere pentru toţi membrii comunităţii, fără verdeaţă, fără coşuri de gunoi, neprimitoare pentru elevi, dar în acelaşi timp şi pentru părinţii elevilor. S-au gândit la amenajarea unui ambient modern, sănătos, civilizat, util atît pentru odihnă, recreere dar şi folosirea lui în activităţi didactice.

Numai votând, proiectul lor poate deveni realitate!

Pentru vot trebuie mai întâi să creaţi un cont pe site-ul www.taraluiandrei.ro

După ce aţi creat şi aţi activat contul, puteţi vota aici:

http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-viata-verde-viitor-id-967-cmsid-65
Votează şi tu!
Copii, părinții și profesorii școlii Mihai Eminescu vă mulțumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here