Vă facem cunoștință cu cei mai buni!

6.810

Evaluarea Națională  2015 a luat sfârșit și cei mai buni s-au evidențiat. Buhusi.NET vă invită să faceți cunoștință cu primii trei elevi buhușeni, cei mai buni trei absolvenți ai clasei a VIII-a după mediile obținute la Evaluare Națională 2015.

Să-i cunoaștem, deci:

cristinaDiana Cristiana Apetrei este o tânără muncitoare, absolventă a Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare”. Ea se poate lăuda cu media 9,85. A obținut nota 9,80 la Limba și Literatura Română și 9,90 la Matematică. Diana, mândră de rezultate, ne-a declarat: „Fiind primul examen important din viața noastră, Evaluarea Națională ne-a dat prilejul să ne mobilizăm și să ne pregătim cu conștiinciozitate pentru a trece cu bine peste acest prag și pentru a obține un loc de frunte la liceul dorit. Este incontestabil faptul că nu am fi obținut rezultate bune și foarte bune dacă nu ne-am fi bucurat de susținerea continuă și de sprijinul profesorilor noștri. Ei ne-au pregătit pentru viață, nu doar pentru examen, având puterea nu în catalog, ci în caracterul și măiestria lor. Ne-au fascinat cu prezența lor luminoasă și suntem convinși că ne vor aștepta în pragul școlii cu brațele deschise, dornici să afle numai lucruri bune despre noi. Dascălilor noștri le mulțumim pentru dăruire și profesionalism, iar colegilor le dorim mult succes mai departe!”. Diana va opta pentru profilul Matematică-Informatică la Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu”.

20150701_151522

Răzvan Secure a absolvit clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”. El a obținut nota 9,70 la Limba și Literatură Română și 10 la Matematică. Media lui, 9,85, îl plaseasă pe primul loc în topul elevilor buhușeni, la egalitate cu Diana. Răzvan este medaliat național la Fizică iar nota de 10 la Matematică nu a surprins pe nimeni. Concluzia lui: Muncește și roadele nu vor întârzia să apară. „Nu pot spune că nu am avut emoții la cele două probe ale examenului de Evaluare Națională. Chiar dacă am participat la multe concursuri școlare, la diferite faze ale olimpiadelor, un examen care îți machează viitorul nu are cum să nu te influențeze emoțional. M-am pregătit mult pentru aceste probe  iar subiectele nu mi s-au părut grele. Mă bucur că am reușit să obțin rezultate foarte bune atât la Limba Română cât și la Matematică. Mulțumesc domnilor  profesori pentru că m-au îndrumat și părinților mei deoarece m-au susținut. Vreau să dau un sfat celor care în anii ce urmează vor susține acest important examen:  dacă vă doriți rezultate bune, pentru a nu  avea emoții la admitere, că să fiți admiși la liceul visat, trebuie să vă pregătiți zilnic deoarece întotdeauna munca este răsplătită.” – ne-a declarat Răzvan. Cât privește viitorul lui, nu este hotărât. Este sigur că vrea să urmeze profilul Matematică-Informatică dar oscilează între Colegiul Tehnic „Ion Borcea” din Buhuși și Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău.

creanga nicola
Nicola Creangă, o altă tânără ambițioasă, absolventă a cursurilor Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare”, a obținut media 9,80, luând 9,75 la Limba Română și 9,85 la Matematică. Nicola ne-a declarat: „Pot spune că m-am pregătit intens pentru acest examen, având în vedere că a fost primul din viața mea. Un rol important l-au avut și profesorii de la Școala <<Ștefan cel Mare>>. Am colaborat și ne-am înțeles bine pe parcursul clasei a VIII-a. Subiectele mi s-au părut de nivel mediu, fără capcane. Referitor la opțiunea mea, aceasta va fi pentru Matematică-Informatică, la Colegiul Tehnic <<Ion Borcea>>.”

Acești tineri trebuie să fie exemple de urmat pentru cei ce vin din urmă. Ne dorim să putem  scrie articole despre poveștile lor de succes peste ani.

9 COMENTARII

  1. Eu nu inteleg de ce va indreptati pasii spre Vranceanu, care nu a facut tocmai o figura frumoasa la marea inspectie Aracip. Si asta ar trebui sa spuna ceva! Poate ar trebui sa discutati cu elevi care deja sunt acolo si sa le auziti nemultumirile. Nu vreau sa intru in detalii aici. In plus, veti face naveta si va fi greu. Pleci la 6 si ajungi la 15, in conditiile in care ai teme pe a doua zi. Poate imi explica si mie cineva de ce nu alegeti Ferdinand sau Alecsandri? De ce Vranceanu? E mai frumos Balul Bobocilor acolo? Carte se face si aici! Daca acolo veti fi buni, asta se va intampla pentru ca ati invatat si veti invata in continuare, nu pentru ca preaslavitul colegiu ar detine cheia succesului. Fiecare parinte vrea ce e mai bun pentru copilul sau, insa unii fac alegeri in necunostinta de cauza. E o moda sa trimiti copilul la acest liceu, fiţă pe care multi o regreta dupa. Nu vreau sa decid viitorul nimanui si nici sa schimb cursul vietii vreunui om, dar ma intreb: “Este Vranceanu cea mai buna alegere a elevilor buhuseni?”
    Astept si parerile voastre!

  2. Colegiul Vranceanu este pe locul 2 la nivel national la evaluarea nationala,in ce priveste Aracipul ,acesta trebuie sa dispara ,Aracipul nu pune in lumina mintile luminate ci teancurile de hartii , care nu rezolva absolut nimic.Daca ai fost bun la gimnaziu ,aici poti sa te mentii sau sa fii mai bun . Orele incep la 8.30 si se termina a 13.30 sau 14.30.Se pleaca la 7.45 cu micobuzul…deci nu e obositor…Vranceanu nu e o fita sau o moda .Au plecat din Buhusi doar 1-2 elevi in fiecare an ,de fapt cei mai buni si au demonstrat ca se face carte si la Buhusi,ei ramanand in frunte si la acest colegiu. Sunt elevi care pleaca si la alte licee,nu numai la Vranceanu. De ce exista optiuni ? Cine considera ca a sta intr-un colectiv omogen, de unde te dezvolti ca om altfel decat intr-un cadru mediocru greseste.DACA VRANCEANU ESTE CEA MAI BUNA ALEGERE A ELEVILOR BUHUSENI ? DA , este cea mai buna alegere dar nu pentru masa de elevi ci pentru cei mai buni elevi ,oricum aici intra doar cine are peste 9.Comparati un colectiv cu elevi cu medii peste 9 si unul in care 2-3 au 9 iar masa clasei are 3-4 -5 la admitere.Vranceanu a devenit un brand datorita legaturii stranse care exista intre elevi-profesori-parinti , a respectului fata de elev ,a respectului fata de profesori .

  3. 1. Colegiul Vranceanu are o rata a promovabilitatii atat de mare pentru ca acolo se duc elevi foarte buni. Repet, elevi care deja sunt foarte buni, deci profesorii de acolo nu trebuie sa depuna eforturi suplimentare pentru a-i aduce la un nivel superior. Care este, de fapt, meritul acestui colegiu? Ca aduna spuma de peste tot, elevi care oricum ar invata oricunde ar fi? Chiar dvs ati spus, carte de face si la Buhusi. Asadar care este meritul lor? Ca indruma niste elevi foarte buni care au facut carte la Buhusi/Racova/Blagesti, etc?
    2. De ce credeti ca se duc doar 1-2 elevi, in fiecare an, acolo? In fond, s-ar putea duce toti elevii cu medii mari. Va spun eu, elevul cu medie mare trebuie sa aiba in spate o familie cu situatie financiara puternica, deoarece, chiar din clasa a IX-a, elevii se simt obligati sa faca pregatire, intrucat unii profesori au “darul” de a cripta atat de bine informatiile, incat bietul boboc se simte depasit. Dar parintii nu vor decodifica mesajul corespunzator, vor spune ca e nivelul ridicat si, iata, ca sa faca fata, sa progreseze, trebuie dat la pregatire. Materia e aceeasi, programa aceeasi, de ce elevul (care a luat medie asa mare, fruntas la el in oras) acum nu mai face fata?
    Doar pentru ca acolo se aduna elevi foarte buni, deja foarte buni, asta nu inseamna ca liceul cu pricina a prisosit vreun efort in formarea lor. As vrea sa vad cum aduce acest liceu un elev de la 7 la 9, fara pregatire in particular, doar prin efortul depus la clasa.
    3. Vranceanu a devenit un brand pentru ca noua romanilor ne plac lucrurile de firma, dar, de multe ori, platim un pret prea mare in raport cu ce inseamna produsul.
    E vremea ca acest colegiu sa-si ia rolul in serios si sa-si merite elevii pe care ii atrage cu firma luminoasa care straluceste din inertie.
    Nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa lezez pe nimeni, in fond, orice padure are uscaciunile ei, doar ca ma intriga faptul ca unii nu vor sa vada lucrurile in profunzime, mai ales cand ele sunt atat de vizibile.
    Inchei aici discutia/polemica sau ce-o fi. In speranta ca nu s-a simtit nimeni atins cu ceva, va doresc o zi minunata si o viata plina de alegeri inspirate. Cu bine! 🙂

  4. Doamna Elena,nu stiu pe cine doriti sa convingeti si de ce ,dar va pot spune ca despre liceul Vranceanu am auzit numai cuvinte de lauda si credeti-ma ca m-am interesat foarte mult ,cat despre liceul din Buhusi nu pot spune acelasi lucru .Despre eforturile profesorilor ce sa zic ,de ce nu se depune si aici mai mult efort?Nu are rost sa mai continuam deoarece copiii deja au ales.Nu stiu ce doriti dar nu este frumos ce faceti ,una este sa va dati cu parerea si alta sa insistati asa ,ma faceti sa cred ca aveti un interes sau poate ca sunteti cadru didactic al acestui liceu, oricum ar fi ,nu este frumos.

  5. Doamna Maria, eu doar mi-am spus parerea. Sunt absolventa a acestui liceu, nu cadru didactic. Nu am niciun interes, mi-am exprimat parerea intr-o tara libera, e dreptul meu! Daca nu coincide cu parerea dumneavoastra, asta nu inseamna ca nu este frumos ce fac. Ideea era ca omul sfinteste locul. Atat! O seara buna!

  6. Elena,asa cum tu ai ales sa studiezi la Colegiul Borcea ,asa si alti elevi au plecat la alte colegii.SCRII in necunostinta de cauza.Cati elevi de la liceul tau nu fac meditatii??? Trec randuri ,randuri la anumiti profesori,e dreptul lor daca vor sa stie mai mult si ,peste tot se fac meditatii. Roxana Botezatu a terminat cu 10 Vranceanu,actualmente studiadaza la Londra,a fost navetista 4 ani,dintr-o familie normala,Elena Zaharia a terminat anul acesta cu 10 la acelasi colegiu ,provine dintr-o familie normala,deci despre ce vorbim? La Vranceanu inveti , esti respectat,nu conteaza famila daca are sau nu bani,sau e in buricul tragului,aici conteaza sa fii doar bun.Hai sa ramana toti la Bacau la facultate ca sa fim acasa…ca deh avem si universitate la Bacau. Ce te supara pe tine de fapt???Ca cei destepti refuza sa stea pe banci zilnic si sa bata cele trei cafenele ale targului??? Viata e o lupta ,ei au ales ….lasati barfele despre scoli deoparte, care e buna si care nu…bune sunt toate,profesorii ar fi cotati si ei.altfel…DACA ELEVII AR INVATA ….dar cati mai invata??? Tocesc pingelele zilnic pe strazile targului ,iau vopseaua de pe banci,dau de lucru maturatorilor dimineata care aduna coji de seminte …dar intrebati la Biblioteca oraseneasca cati intra??? Am tot respectul pentru tinerii care inca mai invata .

  7. ce tot lăudaţi liceul din Buhuşi? Anul trecut la clasa de mate-info ultima medie cu care s-a intrat a fost 4 şi ceva… si nici nu s-au completat toate locurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here