Ion a fost si este inca prenumele cel mai popular nu doar la români, ci la toate popoarele europene (in formele specifice fiecarei limbi). Forma româneasca Ion reproduce un vechi nume ebraic, Johanan, incadrat in bogata familie a teoioricelor frazeologice. Acesta este format din Jo, abreviere normala si curenta pentru Jahve, si verbul hartan, care inseamna „a face favoare, a avea mila”. Variante: Ioan, Ioana, Oana, Ionescu, Onu, Ionel, Ionela, Nelu, Nela, Ionut, Onuta, Ionica, Nica, Onica, Ionita.
Primarul de Buhusi, Turcea, are un prenume… varianta: Ionel. Intreb: „ Daca nu v-ar fi chemat Ionel, cum ati fi dorit sa va numiti?” Râde: „Ionel-junior… Pe tata il cheama Ion. Pe mine m-au botezat Ionel. Un Ion mai mic…” Sau IonelPatruMandate, cum ii zic unii… „Sa fim sanatosi cu totii: prietenii care-mi zic asa, dar si dusmanii, de care nu ma plâng. Si sa dea Domnul sa se termine si acest mandat cu bine, cu realizari pentru oras, caci asta vrem toti buhusenii…” Dupa a treia victorie consecutiva in alegeri, niste liceeni sugubeti i-au inmânat o diploma pe care scria „Napoleon al campaniilor electorale”. Primarul nu s-a suparat. Tine diploma ca pe un trofeu; la loc de cinste. Ca sa nu-i contrazica pe liceeni, a câstigat la pas si a patra batalie electorala… Tot glumind, amicii sai spun ca in vreme ce un ion… normal – un atom, molecula sau grupare de atomi – are un exces de sarcina electrica pozitiva sau negativa, Ionel Turcea este un Ion special, fiind incarcat cu electricitate… electorala. Admite partial aceasta caracterizare, intrucât, dupa fiecare campanie electorala, zice: „Gata cu politica! Trebuie sa facem doar administratie!” Merge la slujbele religioase nu doar in campaniile electorale, dupa moda mioritica. In biroul sau are o colectie impresionanta de icoane; peste o suta. Acestea au fost primite cadouri mai ales de Sfântul Ion.
Cei care credeti ca i-am creionat un portret de sfânt va inselati. Iar daca tot credeti ca l-am „sacralizat”, sa-l vedem mâine, când se stabilesc impozitele si taxele locale. Incepe „descacralizarea”?
Ion Fercu
Buna ziua,
Apropo de taxe si impozite : pe data de 8 ianuarie sedinta extraordinara nu isi poate atinge obiectivul deoarece : citez :
1.
Ponta: Ordonan?a taxelor locale va fi publicat? miercuri în Monitorul Oficial, ceea ce inseamna minim 9 ianuarie.
2.
HCL 130 / 29 Noiembrie 2012 , modificata prin HCL 151 din 19 dec 2012 nu are publicate anexele… exista niste informatii totusi in proiectul de HCL 122/ 8 Noiembrie… insa nu se stie daca acestea au forma finala sau sunt doar niste propuneri.
In aceste conditii nu se poate discuta o HCL inainte de paritia OG.
Nu stiu daca consilierii cunosc acest lucru insa cred ca data minima de discutare a modificarii taxelor si impozitelor este dupa ce OG va fi publicata in MO + cateva zile in care membrii CL sa aiba timp sa citeasca continutul actului normativ si sa voteze in cunostinta de cauza.
Abia dupa verificarea termenului de aplicare a OG se poate trece la propunerea spre dezbatere a continutului proiectului de HCL… calcule simple arata ca data minima la care se poate discuta aceasta propunere este minim 11 ianuarie.
Toate cele bune.
PS. Oamenii sunt prea saraci ca sa le cresteti nivelul taxelor si impozitelor cu 16% la unele capitole din proiectul de modificare a HCL-ului. Poate in cele 3 zile suplimentare aveti timpul necesar sa reganditi proiectul de HCL si sa ajungeti la concluzia ca nu veti mari taxele la Buhusi.
Si ca sa fie in conformitate cu subiectul articolului.. sper ca electricitatea sa fie pozitiva (daca nu mariti taxele) si nu negativa (daca le mariti).
DOMNULE REZMIRES,VAD CA VA POZATI IN ATOTSTIUTORUL IN ACEASTA TARA DAR CAND BOC SI BASESCU AU TAIAT SALARIILE ERAU ROMANII PREA BOGATI DE LI SAU TAIAT SAU SUFERITI DE AMNEZIE DE A-TI UITAT DE ACEST LUCRU…SPER SA NU UITI SA DAI REPLICA LA ACEST COMENTARIU..
Pt dl Chifu.
Se pare ca si din cauza mea si a loby-ului facut de cativa oameni din partidul lui BOC pe care-l criticati cu atata ardoare anul acesta nu veti avea taxe si impozite marite cu 16%. Felicitari consilierilor care au votat impotriva – era si in interesul lor direct. Nu stiu daca este posibil dar daca vreti probabil sa platiti mai mult cred ca se poate.. in aceasta problema nu sunt atotstiutor
Electricitatea a rezultat a fi pozitiva in cele din urma desi era o alta propunere.
Toate cele bune.
IMI PARE RAU DAR NU A-TI RASPUNS LA INTREBARE…EU AM INTREBAT DACA A-TI FOST DE ACORD CAND BASESCU SI CU SLUGA LUI ,BOC ,AU TAIAT DIN PENSII SI SALARII DAR CRED CA NU VRETI SA IL SUPARATI PE PE SEFUL TAU SUSPUS DECI NU VREI SA COMENTEZI…NICI EU NU SUNT DE ACORD CU MARIREA TAXELOR SI IMPOZITELOR DAR AM OBSERVAT CA DACA SUNT IMPOTRIVA LUI BASESCU SUNT CU PONTA…TOTAL ERONAT ..EU TOTDEAUNA AM VOTAT CU ECOLOGISTII SI NU CU CEI CARE AU MAI FOST LA PUTERE,ASA CA SA NU MAI TRAGI CONCLUZII PRIPITE..SPER SA IMI DAI UN RASPUNS MAI CONCRET..FARA OCOLISURI..
Din rationamente economice rasp este DA. A fost necesar din pacate. Eu nu am sef singurul meu sef sunt eu. Se pare ca realitatea va confirma ca marirea preturilor la orice nu compenseaza revenirea salariala a celor de la buget ci este posibil sa fie chiar mai neeficient. Acum va fi afectat si sist privat nu numai ce bugetar. Asta este. Oricum speram sa nu fie mai rau.
Toate cele bune.
O ALTA INTREBARE:VA PLACE CA VA REPREZINTA LA PARLAMENTUL EUROPEAN ELENA BASESCU CARE ESTE O ANALFABETA DIN PUNCT DE VEDERE EDUCATIONAL ?
Domnule Chifu, va respectam curiozitatile, dar cred ca intrebarile astea pot continua la infinit.
Va rog sa va raportati comentariile la articole, daca se poate.
SUNTETI CUMVA BASIST DE V-ATI OFTICAT DE INTREBAREA PUSA ??