Un complex rezidențial pentru bătrâni va fi inaugurat de FSC, luna viitoare

6.212

act.proiect-fsc

Un complex rezidențial destinat persoanelor vârstnice va fi inaugurat luna viitoare de Fundația de Sprijin Comunitar (FSC) Bacău. Astfel, Satul Seniorilor Milly, situat la intrarea în Buhuși dinspre Bacău, face parte dintr-un proiect derulat de FSC, în colaborare și cu sprijinul substanțial oferit de doi vechi colaboratori britanici ai fundației – Judith Darmady și Colin Williams. Realizarea acestui proiect a fost susținută prin finanțări substanțiale, alături de cei doi britanici, și de câțiva sponsori locali, dintre care firma Dedeman s-a evidențiat prin cea mai importantă contribuție. “Satul Seniorilor este un concept cu totul inedit de complex rezidențial pentru bătrânii care au nevoie de un loc liniștit în care să se retragă. Edificiul este localizat în incinta unui fost centru pentru copii cu dizabilități și este format din două case de tip familial, dispunând de o curte foarte mare ce adăpostește o grădină de legume, o livadă și un iaz cu pește. Perimetrul complexului este înconjurat de copaci și câmpie, ceea ce face ca acest loc să fie o autentică oază de liniște în mijlocul naturii”, a precizat Ionuț Chiriță, reprezentantul FSC.

act.proiect-fsc2

Grădină, micro-fermă și iaz cu pești

Satul Seniorilor, gândit ca o alternativă modernă și mult mai atractivă la clasicele aziluri de bătrâni, va oferi rezidenților trei hectare de teren cu multe facilități de activități în aer liber și terapie ocupațională. “În acest fel, oaspeții noștri se vor simți aici ca într-un autentic sat tradițional românesc, având acces la condiții de viață sănătoasă în mijlocul naturii”, a completat Gabriela Achihăi, președinta FSC. Serviciile oferite vor acoperi complet nevoile specifice persoanelor de vârsta a treia, inclusiv a celor care suferă de diverse afecțiuni, sau chiar a celor imobilizați la pat. Vârstnicii vor fi cazați în camere de două până la cel mult trei locuri, dotate cu grup sanitar și dulap pentru lucruri personale, clienții resortului având posibilitatea de a aduce diverse obiecte personale, de mobilier etc, pentru a se simți ca acasă. Fiecare casă are o cameră de zi primitoare destinată activităților de socializare sau de petrecere a timpului liber în comun. Complexul va include și o grădina de circa 3000 mp, unde vârstnicii pot efectua plimbări singuri sau însoțiți de personal, cu bănci și terase amenajate unde se pot juca table, șah sau alte jocuri. În plus, la mica fermă ce va fi amenajată în sat, vor fi obținute produse ecologice pentru un regim alimentar adecvat persoanelor de vârsta a treia și personalizat în funcție de restricțiile de regim. Bătrânii care vor locui aici vor putea amenaja și îngriji singuri grădina. În curând, va fi amenajat și dat în folosință un iaz cu pește unde vârstnicii se vor putea relaxa la pescuit.

act.proiect-fsc1

Începe perioada înscrierilor

Complexul va beneficia și de un cabinet medical complet echipat pentru acordarea asistenței medicale, o sală de kinetoterapie și recuperare medicală. “Am lansat deja perioada de înscrieri și așteptăm doritorii să ne viziteze sau să ne contacteze pentru a rezerva un loc. Satul Seniorilor este un proiect gândit să se autosusțină, astfel încât clienții noștri vor plăti o taxă lunară menită să le acopere cheltuielile de pensiune completă, întreținerea și funcționarea resortului. Această taxă variază în funcție de nevoile fiecărui pensionar și a gradului sau de dependență, existând mai multe pachete de servicii în acest sens. Cei care doresc să afle mai multe detalii ne pot contacta la tel/fax 0234/585658, mobil 0746.125224, sau la adresa de e-mail ingrijiri@fsc.ro. În viitorul apropiat proiectul va avea și o pagină web dedicată”, a precizat Ionuț Chiriță.

ziaruldebacau.ro

1 COMENTARIU

  1. Am rezerve in ce priveste ,,o oaza de liniste,,.Am fost de curind aici si nu am vazut decat un drum plin de gropi si noroi iar in curtea complexului 5-6 caini liberi care nu te lasa sa intri.Cred ca este o alta spalare (sau castig) de bani. Pacat de batrani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here