Un băiețel de două luni, dintr-o familie cu 23 de frați, din Buhuși, a fost abandonat pe treptele spitalului județean din Bacău

2.674

Un băiețel de două luni, dintr-o familie cu 23 de frați, a fost abandonat pe treptele spitalului județean din Bacău. Medicii ieșeni se chinuie să-l salveze după ce a fost infectat cu COVID-19. Bebelușul provine dintr-un mediu foarte violent, potrivit site-ului bzi.ro.

Un bebeluș de doar două luni se află de aproximativ două săptămâni internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, fără ca nimeni să se intereseze de starea lui de sănătate. Este vorba despre un băiețel, care a fost adus de la spitalul din Bacău de o bunică, iar de atunci nimeni nu l-a mai căutat

De mai bine de zece zile, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași a ajuns un bebeluș de două luni, transferat de la Spitalul din Bacău, infectat cu COVID-19.

Este vorba despre un băiețel, iar, din nefericire, niciun membru al familiei nu s-a interesat de starea celui mic de când a ajuns la Iași. Cadrele medicale ieșene încep să creadă că cel mic a fost abandonat. Singurul lucru care se știe la Iași despre acest copil este că a fost adus de la spitalul din Bacău de o bunică.

„Pe data de 23 septembrie 2021 a fost transferat un bebeluș de două luni din secția infecțioase, către Spitalul pentru Copii din Iași. La noi sunt toate datele despre acest copil. Provine dintr-o familie de etnie rromă din orașul Buhuși, foarte numeroasă. Această familie mai are alți 23 de copii acasă”, a declarat Mirela Romanet, purtător de cuvânt Serviciul Județean de Urgență Bacău.

Din informațiile primite de reporterii „BZI”, familia bebelușului provine dintr-un cartier rău famat din orașul Buhuși, județul Bacău. Localitatea este marcată de numeroase conflicte cu oamenii legii. Cel mai cunoscut conflict care a cutremurat o țară înreagă a fost în anul 2002, când doi bărbați din Buhuși, urmăriți general, au fost împușcați mortal de polițiști, iar câțiva jandarmi și polițiști au fost răniți, în timpul unei acțiuni care a degenerat într-o bătaie între forțele de ordine și locuitorii cartierului țigănesc Orbic, din oraș.

„Nu avem momentan nicio sesizare în acest caz, însă în urma articolului ce va apărea în spațiul public ne vom putea autosesiza. Dacă este vorba despre o familie din cartierul Orbic, oraș Buhuși, municipiul Bacău, într-adevăr, acolo se află numeroase familii care sunt cunoscute ca fiind extrem de violente”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Starea bebelușului este foarte gravă

Nu doar că a fost abandonat de familie de mai bine de două săptămâni, și mai trist este că starea bebelușului este una foarte gravă, acesta fiind intubat în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”. Medicii ieșeni au precizat că nou-născutul a avut o evoluție destul de schimbătoare după ce a ajuns la spital.

Acesta a fost internat în stare gravă, pe data de 23 septembrie 2021, în aceeași zi în care a ajuns la spitalul din Bacău, însă a avut o oarecare ameliorare, dar în cea de-a noua zi de boală s-a agravat și a necesitat intubare. Reprezentanții spitalului vor fi nevoiți să apeleze la Asistența Socială în cazul în care, în continuare, nimeni nu se va interesa de acest copil.

sursa: bzi.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here