Un artist buhusean al armoniilor metalului

3.266

Un album cu o grafica excelenta: Salonul Metalului, 2011, aparut sub egida Uniunii Artistilor Plastici din România. In Prefata, Constantin Hostiuc scrie tulburator de frumos: „Intr-un spatiu ornat cu inserturi metalice, cuvântul ajunge sa sune altfel, prelungindu-si viata in vibratii. Traiesti senzatia unei muzici in cautarea acordurilor, caci e aproape imposibil ca aplatizarea unei foi de bronz, supunerea ei prin travaliu sa nu-ti evoce toba unor batai de ritmice, e cu neputinta ca lustruirea unei fete zincate sa nu trezeasca in tine acorduri grave, de solo de chitara Pink Floyd la Pompeii, definitiv si monumental”. Albumul e un adevarat poem care si-a gasit fericit locul, prin lucrarile pe care le gazduieste, si intr-o minunata expozitie bucuresteana de grup. Expun aici artisti precum Bogdan Hojbota, profesor la Academia de Arte, Marian Gheorghe, vicepresedinte al UAP, Aurel Vlad, Razvan Petru Manea Botezatu, Dumitru Cojocaru, Gheorghe Zaharia, Cristian Popa, Mihai Marcu jr., Mircea Lalut, Roxana Iordache, Costin Ionita, Costel Iacob, Eugenia Ionescu s.a. Dar, când spunem si altii, nu facem trimitere la calitatea lucrarilor, caci toate lucrarile sunt de-a dreptul minunate… Semne intru veghe si somn, Ecvestra, Echilibru, Pâine si Suflet, In cadere, Confuzie, Prometeu, Introspectie, Metamorfoza, sunt doar numai câteva dintre denumirile acestor veritabile poeme in metal.

Din spatiul bacauan este prezent in album si expozitie artistul plastic Razvan Petru Manea Botezatu, buhusean, student al facultatii bucurestene de Arte Decorative si Design, un nume al domeniului. Indragostit de arta medievala, artistul zamisleste, mai ales, minunate armuri si arme specifice ale acestei perioade. Recunoasterea sa este nu doar una nationala, ci si internationala. Intre altele, a participat si la importanta/traditionala manifestare a genului de la München, unde sunt prezenti artistii europeni importanti. El este printre foarte putinii artisti plastici din România care abordeaza acest gen. Toate lucrarile sale sunt realizate in regim manufacturier, fiind, si din aceasta perspectiva, un artist unic.
Ion Fercu – desteptarea.ro

5 COMENTARII

  1. felicitari Razvan si felicitari d-le Fercu, pentru acest articol avem tineri minunati si realizarile lor sunt remarcabile dar nu sunt cunoscuti. ar trebui sa scrieti mai des despre astfel de oameni.Mult succes Razvan.

  2. E interesant si placut sa vezi cum oamenii au puterea de a transforma visele in realitate. Felicitari, Razvan! La cat mai multe prezentari, expozitii si multa imaginatie in continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here