Ultimul contract de finanțare pentru modernizea școlilor din Buhuși a fost semnat astăzi

1.261

Primarul Vasile Zaharia a anunțat astăzi ca a fost invitat la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est pentru a semna contractul de finanțare pentru modernizarea școlii Școlii „Ștefan cel Mare”.

Proiectul, intitulat „Modernizarea infrastructurii educaționale pentru învățământul obligatoriu din Orașul Buhuși – Școala Gimnazială Ștefan cel Mare” cod SMIS 121239, cu o valoare de 5.710.368,76 lei, este finanțat din Fonduri Europene ️și are are ca obiect reabilitarea, modernizare și dotarea Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare situată pe strada Libertății, nr. 225, din orașul Buhuși, județul Bacău.

Conform informațiilor din proiect, acest obiectiv va fi atins prin realizarea următoarelor obiective specifice:
– creșterea confortului termic pentru elevi și personalul unității de învățământ
– reabilitarea și modernizarea spațiilor funcționale și de învățământ
– dotarea cu echipamente didactice și IT
– amenajarea de grupuri sanitare noi conform cerințelor sanitare
– îmbunătățirea condițiilor igienico-sanitare
– asigurarea apei calde de consum la grupurile sanitare
– reducerea costurilor energetice,
– crearea condiţiilor pentru desfasurarea activitatilor sportive prin reabilitarea si dotarea sălii și terenurilor de sport,
– creşterea siguranţei în desfășurarea procesului de învățământ în urma executării lucrărilor de reabilitare.
– crearea de noi spatii destinate procesului de invatamant obligatoriu, lucru ce va permite si lărgirea ofertei educaţionale conform solicitării comunităţii.

Prin acest ultim contract, a fost asigurată finanțarea modernizării și dotării tuturor școlilor din orașul Buhuși. Totul, din fonduri europene sau prin PNDL. Modernizarea Școlii nr. 2 este în execuție, iar licitația pentru execuția lucrărilor la școala „Mihai Eminescu”  (nr. 4) și la liceul „Ion Borcea” va fi lansată în curând. Vă reamintim că sâmbătă a fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea școlii „Mihail Andrei” (nr. 1).

Primarul Vasile Zaharia, împreună cu Vasile Asandei, directorul ADR Nord Est

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here