Turneul Australian Open între speranța unui spectacol de zile mari și incertitudinea pandemică

146

Mai sunt doar câteva săptămâni înaintea marelui eveniment de Grand Slam cu care debutează în forță viitorul an sportiv din lumea tenisului de câmp. Australian Open, care se va desfășura la Melbourne în perioada 17-30 ianuarie 2022, se anunță a fi unul dintre cele mai interesante competiții sportive ale sportului alb, iar fanii tenisului au motive de bucurie în așteptarea unui eveniment unde se vor desfășura confruntări spectaculoase.

Iată câteva detalii și estimări privind apropiatul turneu de la antipozi  

Chiar dacă criza pandemică globală generală de proliferarea virusului SARS-COV-2 încă este în desfășurare la cote destul de înalte în unele zone ale Globului, se pare că Australia, grație măsurilor draconice de prevenție, a fost ferită până la acest moment de izbucniri violente ale infectărilor. Chiar și în ceea ce privește desfășurarea celui mai important eveniment sportiv cu care debutează viitorul an organizatorii australieni ai turneului nu glumesc deloc cu restricțiile pe care le impun chiar și tenismenilor participanți. 

Organizatorii turneului Australian Open au confirmat că toți participanții la acest mare eveniment sportiv trebuie să fie vaccinați cu schema completă pentru a putea juca. Se pare că autoritățile statului Victoria nu vor face absolut nici o concesie din acest punct de vedere față de jucătorii care nu pot prezenta dovada vaccinării complete. 

Devine astfel interesant de urmărit ce se va întâmpla cu celebrul Novak Djokovic care a câștigat în serie turneele Australian Open la tenis masculin din anii 2019, 2020 si 2021. Nu este încă foarte clar dacă tenismenul s-a vaccinat deja și dacă va accepta să joace în condițiile impuse de restricțiile impuse de pandemie. 

În afară de Djokovic, se anunță participarea la Asutralian Open și a altor ”grei” ai tenisului de nivel mondial, de exeplu Roger Federer sau Rafael Nadal, astfel că pentru fanii acestui sport cotele la pariurile de tenis vor fi extrem de interesante înainte de debutul partidelor. Pe SportingBet.ro se regasesc mai multe detalii. 

De remarcat că Roger Federer are deja 40 de ani însă poate produce surprize adversarilor săi mai ales prin prisma experienței de joc acumulate și a faptului că jucătorul pare decis să-și adjudece cel de-al 21-lea trofeu de Grand Slam din frumoasa sa carieră. 

Desigur, nici Rafael Nadal nu are alt obiectiv prin participarea la marea competiție din Australia iar, după cum se știe, terenul cu suprafață dură de la Melbourne nu face altceva decât să amplifice efortul și uzura jucătorilor, anunând astfel o competiție destul de grea chiar și pentru favoriții titrați ai acestui sport.

Fanii români au motive de a spera la o lună ianuarie plină de evenimente frumoase în lumea tenisului, mai ales pentru ca Simona Halep a confirmat oficial că va participa la turneul din Asutralia din 2022, an în care se vor împlini 100 de ani de la introducerea competiției feminine în acest mare eveniment sportiv.   

Așadar competiția Open-ului australian se va desfășura la începutul anului 2022 aducând o serie de emoții fanilor acestui sport îndrăgit atât în ceea ce privește spectacolul oferit de marile vedete pe teren cât și în ceea ce privește incertitudinea participării unor nume grele. 

 

Sursa foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here