Turcea, al patrulea KO electoral

4.351

Ionel Turcea (PSD) si-a facut din nou KO adversarii, câstigând al patrulea mandat de primar, cu 61,87 la suta din voturi. Ceilalti candidati au obtinut: 18,11%, Adrian Ichim (PNL); 10,66%, Mihail Lupu (PDL); 7,712%, Cristina Manole (PP-DD); 0,701%, Sorin Buric (independent); 0,519%, Mihai Tanase (PRM); 0,428%, Vasile Malinici (independent). Conform datelor neoficiale, Consiliul Local va avea urmatoarea configuratie: PSD, 10 locuri; PNL, 3; PDL, 2; PP-DD, 2. Dragos Benea a obtinut 62,88 la suta din voturi, pentru presedinte al Consiliului Judetean, lista de consilieri USL pentru acelasi organism primind 61,52 la suta din voturi. În miez de noapte, sustinatorii lui Ionel Turcea au oferit un grandios spectacol de artificii.

Campania electorala a lasat un gust amar. Câteva cartiere ale orasului au fost ghiftuite timp de peste o luna. Nu doar mâncarea si bautura au fost vedetele campaniei; au circulat vesel si banii. Pâna si copiii au fost folositi, manipulati jenant în scop electoral. Mai mult, sosit în Buhusi pentru „a lovi cu sete în ciocoi”, Dan Diaconescu a bulversat un spectacol al copiilor, nerespectând ora întâlnirii cu electoratul, bodyguarzii sai bruscând cadre didactice, jignind parinti. Propaganda electorala a devenit uneori si blasfemie, unul dintre partide lansând o caricatura care pastisa caraghios Cina cea de taina. A fost folosit si cutitul, ca arma electorala. Ancheta în acest caz este în desfasurare. Cuvinte sau expresii precum „infractor”, „hot”, „ciuma infractionala”, „analfabet” „bolnav”, „proxenet”, „linge blide”, „tradator” au fost un veritabil leit motiv al campaniei electorale. Socru versus ginere, cumetri împotriva cumetrilor, prieteni porniti cu ochii iesiti din orbite împotriva prietenilor, fituici electorale caraghioase, cu o gramatica de mahala intelectuala, platforme electorale subtirele rau de tot, candidaturi sfidatoare reprezinta alte elemente ale acestei campanii.

Ar trebui acordate si câteva premii inedite. Unul ar viza competitia acerba, chiar daca unele partide au depasit limitele democratiei, ale bunului simt. Iesit sleit de la guvernare, PDL si-a gasit aici, în candidatul dr.ing. Mihail Lupu, un om care ar merita un premiu de eleganta, pentru modul în care si-a condus campania si a reusit sa stopeze elanul unora care încercau sa aiba, ca în ultimii ani, accente de mahala. Daca mai scoate din joc un veleitar bacauan si doi indivizi care nu si-au gasit loc nici pe liste, filiala acestui partid poate avea viitor. Partidul Conservator ar merita un alt premiu pentru eleganta. Candidatul Ionel Turcea a preferat sa nu raspunda agresiunilor de tot felul cu aceeasi moneda. Electoratul a apreciat si asta.

 

Ion Fercu
desteptarea.ro

7 COMENTARII

  • eheiiiiii……dottore……..ichim trece in silentium stampa pana la prezidentiale cand deja stafful sau de campanie ii pregateste o lansare in lupta pentru cotroceni
   pana atunci intra la selectia de la Masterchef,editia 2

 1. va spun eu unde se sacrifica animalele… punctul unu la filip si punctul doi la savinoiu … apoi gasiti marfa direct in vitrine la adrian … marfa la negru… fara tva…. fara impozit pe profit…. adrian trebuie sa recupereze banii de campanie si cametele la ei…… POLITIA…. DOARME…. nu au baza legala ca poate mai lipesc si ei ceva.. un mic… o bere… PRIMARUL..? a promis ca face dar din moment ce au trecut alegerile… ma indoiesc…..

  • Singurii care putem face cu adevarat ceva suntem noi. Nu mai cumparam carne de la el si nu va mai avea motiv sa transeze animale moarte pentru ca nu va mai avea cui vinde.
   Ciudat insa ca, desi vad ca multa lume stie ce se intampla si mai ales unde si cand, a trebuit sa intre in mocirla electoralelor ca sa spuna lumea ceva…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here