Trupul neînsuflețit al lui Alex, băiețelul-erou de 11 ani, a fost recuperat

13.420

În această dimineață, lucrători din cadrul hidrocentralei Racova au anunțat că trupul lui Alex a ieșit la suprafață. A fost scos din apă de către pompieri și dus la Serviciul Județean de Medicină Legală Bacău pentru investigații.

scafandri2

14485019_293445814374717_2108511090618008808_n„S-au făcut căutari pe canal în fiecare zi și am primit și sprijin de la scafandrii de la ISU Neamt, Vaslui și Iasi, care au venit și au făcut căutări. Chiar în această dimineață au sosit în Bacău scafandrii din Constanța, care ar fi trebuit să efectueze o misiune de căutare a minorului”, a declarat capitan Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la ISU Bacau.

Căutările pe canal au fost dificile pentru că apa era tulbure și foarte adâncă în dreptul hidrocentralei (18 metri). Părinții copilului au stat zilnic pe malul apei și au asistat la acțiuni.

Acum două zile, căutările cu scafandri s-au oprit, iar singura soluție pentru a-l găsi pe Alex părea să fie golirea canalului. Am cerut spijinul Președintelui Consiliului Județean, domnul Sorin Brașoveanu, și pe cel al Prefectului Județului Bacău, domnul Ioan Ghica. Situația a escaladat până la Ministerul Energiei și am făcut adrese ministrului Vcitor Grigorescu în vederea golirii canalului. În această dimineață am primit vestea că trupul a iesit la suprafață. Suntem alături de părinți în aceste momente grele și vom acorda sprijin financiar ambelor familii.” – ne-a declarat Vasile Zaharia, primarul orașului Buhuși.

Ieri, reprezentanți ai Ministerului Energiei au luat legătura cu autoritățile locale și au trimis o echipă pentru a pune la punct un plan. Hidrocentralele fac parte din sistemul național de energie iar activitatea lor poate fi întreruptă doar din ordinul ministrului, reducându-se treptat debitul apei pe întreg cursul apei, de la Bicaz și până la Racova. Procesul este unul foarte lent și de durată.

Alex Chifu avea 11 ani și era din Buhuși. El și-a pierdut viața în apa canalului Bistrița pe data de 18 septembrie, alături de colega lui, care alunecase în apă. Băiețelul și-a dat viața încercând să o salveze. În timp ce trupul fetei a fost recuperat după nici două ore, Alex  a fost de negăsit timp de 10 zile.

Înmormântarea va avea loc mâine, 29 septembrie, de la ora 13, la Biserica Sfântul Nicolae.

2 COMENTARII

  1. Aceasta misiune a fost realizată cu sprijinul Primăriei Buhusi,ISU Bacău,Romacva Saab firma de scafandri si Asociația Naționala Romană a Scafandrilor Profesioniști si Sportivi care au trimis la cererea familiei si a Domnului Primar Zaharia Divizia de Scafandri Salvatori din cadrul Asociației .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here