Tratamentul modern al ranilor cronice

3.789

Piciorul diabetic, escarele si ulcerul varicos sunt cele mai frecvente tipuri de rani cronice, afectand peste 1 milion de romani. Ranile cronice presupun deseori dureri persistente, risc constant de infectii, limitarea activitatilor zilnice pana la imobilitate, vizite interminabile la medic si costuri ridicate etc.

Orice rana care nu raspunde la tratament si nu se vindeca in decurs de 6 saptamani, este considerata a fi o rana cronica.

Spre deosebire de ranile acute (taieturi, arsuri) care sunt provocate de factori externi si se vindeca in decurs de 2-4 saptamani, ranile cronice sunt intretinute de o afectiune primara a organismului, care se interpune mecanismului natural de vindecare si impiedica inchiderea ranii.

Tratamentul modern al ranilor deschise este reprezentant de produsele pe baza de hidrogel care creeaza un mediu umed, favorabil procesului de vindecare. Studiile clinice au demonstrat ca acest tratament este o alternativa cu reale rezultate, fiind o solutie eficienta din punct de vedere terapeutic si economic.

Conceptul de vindecare a ranii intr-un mediu umed a fost promovat din anii 1960, cand a fost demonstrat ca previne formarea de escare/cicatrici prin crearea unui mediu umed, determinandu-se astfel epitelizarea. Vindecarea ranii într-un mediu umed previne formarea de escare si accelereaza gradul de vindecare a ranii cu 40% fata de practica traditionala de uscare a ranii.

Picior diabetic, escare, ulceratii? Flamozil este solutia!

flamozil

Flamozil este un hidrogel pentru ca:
– Creeaza un mediu umed favorabil procesului de vindecare.
– Inchide rapid rana.
– Previne infectiile.
– Diminueaza durerea.
– Reduce formarea cicatricilor.

Flamozil este combinatia optima pentru vindecarea ranilor, contine carbomer acid coloidal, carnozina, apa, substanta de conservare – citrat de argint.

Tratamentul cu Flamozil creste substantial confortul pacientului prin faptul ca schimbarea bandajului este mai putin dureroasa, deoarece bandajul nu se lipeste pe rana si nu provoaca durere la indepartarea lui.

Pe langa rezultatele terapeutice incontestabile, tratamentul cu Flamozil este usor de realizat – gelul fiind usor de aplicat, permitand tratamentul in ambulatoriu sau la domiciliul pacientului.
Forma de prezentare: tub 50 gr, spray 75 gr
Forma de prezentare – Spray 75 gr. este indicata pentru ranile adanci pentru a permite accesul la zonele mai greu accesibile si gelul poate patrunde in toata cavitatea ranii.

Concluzii:
1. Flamozil este un gel hidrocoloidal ce nu contine parabeni si este indicat in tratarea ranilor acute sau cronice, umede sau uscate, inchise sau deschise.
2. Flamozil este indicat pentru rani provocate de: escare, picior diabetic, ulcer varicos, plagi chirurgicale, arsuri, taieturi.
3. Flamozil este un dispozitiv medical care faciliteaza vindecarea ranii prin crearea unui mediu umed si a unei bariere protectoare impotriva infectiilor.

Dr Ioan MIRON medic primar de familie si doctor in stiinte medicale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here