Totul despre clasa pregatitoare la Buhusi

5.179

Introducerea clasei pregatitoare  in invatamantul primar din anul scolar 2012 – 2013 ridica multe intrebari in randul cadrelor didactice dar mai ales in randul parintilor.

La Scoala cu clasele I-VIII “Mihai Eminescu” (nr. 4) vor fi infiintate doua asemenea clase pentru copiii de 6 ani. Prof. Oana Malinici, directorul scolii ne-a spus urmatoarele: “Prima etapa de inscrieri va avea loc in perioada 5-16 martie. Toate detaliile se gasesc la secretariat. La noi, clasele vor fi coordonate de doamnele invatatoare Malinici Ana si Muscala Irina.”

“Noi am cerut aprobarea a doua clase. Una la Scoala nr 1, iar alta la Orbic. Parintii ai caror copii nu au frecventat gradinita trebuie sa se prezinte de urgenta la scoala unde vor sa-si inscrie copii in vederea evaluarii lor de catre un psiholog.” – ne-a declarat prof. Ciprian Zaharia, directorul Scolii “Mihail Andrei”.

Doamna Maria Tarniceru, directorul Scolii “Stefan cel Mare” (nr. 5) a declarat pentru Buhusi.NET ca “vom avea o singura clasa pregatitoare, iar aceasta va fi coordonata de doamna Bejan Catalina, profesoara titulara cu gradul I.”

 

Vezi lista strazilor arondate la cele trei scoli gimnaziale

 

Prima etapa de inscriere in clasa pregatitoare si în clasa I
5 – 16 martie 2012 – Depunerea cererilor de inscriere de catre parintii care solicita inscrierea la scoala de circumscriptie;
19 martie 2012 – Afisarea in unitatile de invatamant a listelor copiilor inmatriculati in prima etapa.

A doua etapa de inscriere
19 martie 2012 – Afisarea in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului a locurilor ramase libere;
20 – 27 martie 2012 – Completarea cererilor-tip de inscriere de catre parintii care au domiciliul in alta circumscriptie scolara pe locurile ramase libere;
21 mai 2012 – Afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor cuprinsi in clasa pregatitoare sau in clasa I.

 

Acte necesare:

–  Fisa de inscriere
–  Copie certificat de nastere
–  Copie carte identitate părinţi
–  Fisa de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copilului (dacă este cazul)

 

 

 

 

AP

 

4 COMENTARII

 1. am 2 fete care sunt nascute pe 02.11.2007 si as dori sa ma sfatuiti unde vor merge la anul: la grupa0 sau la grupa mare la gradinita.Mentionez ca la inceperea anului scolar vor acea 5 ani si 10 luni.

 2. In anul scolar urmator, fetele pot fi inscrise, la cerere, in clasa pregatitoare, sau pot ramane la gradinita la grupa mare. Sfatul meu este sa inceapa grupa pregatitoare.

  Cei care împlinesc sase ani în intervalul 1 septembrie – 31 decembrie 2013, se vor înscrie în clasa pregatitoare numai dupa evaluarea psihosomatica individuala.

 3. Inscrierea copiilor se va realiza in functie de vârsta lor la inceput de an scolar, astfel:
  – copiii cu vârsta mai mica de 6 ani se pot inscrie in clasa pregatitoare, dar nu este obligatoriu (se vor face evaluari specifice)
  – copiii intre 6 si 7 ani se vor inscrie obligatoriu la clasa pregatitoare
  – copiii mai mari de 7 ani se vor inscrie in clasa I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here