TOP 6 superstiții pe care le ai când joci la casino online, chiar dacă NU recunoști

892

Nu e așa că ai o culoare preferată a hainelor pe care le porți atunci când te relaxezi jucând la cazinoul tău online favorit? Îți vine câteodată să te întorci din drum când acea buclucașă pisică neagră tocmai ți-a tăiat calea pe stradă, exact înainte de a ajunge acasă cu gândul de a juca online? Dacă da, cu siguranță nu ești singurul, pentru că este un fapt dovedit că pasionații de jocuri de noroc sunt printre cei mai superstițioși oameni din lume. 

Originea superstițiilor în mentalul oamenilor este și acum subiect de cercetare. Încă nu se poate concluziona cu precizie de ce unii dintre noi sunt superstițioși, însă este dovedit că cei care pariază au diverse credințe și respectă anumite practici sau tabieturi care altora li s-ar părea cel puțin ciudate.

Iată cele mai cunoscute superstiții fără de care nu ai fi un adevărat gambler online sau offline. 

 

  • Culorile verde sau roșu

 

Chinezii sunt convinși că roșul este cea mai norocoasă culoare și o asociază cu fericirea, frumusețea, vitalitatea și succesul. Verdele, pe de altă parte, este culoarea care reprezintă bogăția, fertilitatea și speranța. Asigură-te mereu că atunci când joci, ai ceva verde sau roșu la tine pentru a atrage norocul. De altfel, poate că ai observat că mesele de joc din cazinouri, chiar și cele online, au, de regulă, culorile verde sau roșu. 

 

  • Bătutul în lemn

 

Te-ai putea întreba ce legătură are lemnul cu norocul. Originea superstiției nu este clară. Ar putea avea legătură cu crucea din lemn a lui Hristos sau cu legendele antice despre spiritele bune care locuiau în copaci. Că are sau nu un fundament real, atunci când speri să obții cele mai bune bonusuri de la cazinouri online, superstiția merită luată în considerare. 

 

  • O lăbuță de iepure

 

Deși poate părea cam grotesc pentru unii, lăbuța de iepure era purtată încă din vremurile preistorice, iar mai apoi, în Antichitate, de membrii unor triburi ca mijloc de alungare a răului. Mai târziu, simbolul a fost preluat și în ritualurile magice afro-americane de tip ”Voodoo” pentru invocarea unor farmece pozitive, ”norocoase”.

 

  • Potcoavele din metal

 

În întreaga lume, umila potcoavă mai poate fi încă și astăzi găsită atârnând desupra ușilor unor case pentru a proteja și a aduce bunăstare celor care locuiesc acolo. Cel mai probabil, superstiția legată de potcoavele din fier provine din credințele oamenilor din antichitate care erau convinși că acest metal alungă spiritele rele. Probabil pentru că în acele timpuri străvechi, fierul era un metal rar și foarte căutat.

 

  • Ziua de vineri 13

 

 

Se pare că această temă de superstiție a început la sfârșitul anilor 1800, dar este mai probabil că ea datează de la răstignirea lui Hristos care a avut loc într-o zi de vineri. Așadar, este o dublă superstiție, deoarece vinerea se consideră a fi o zi nefastă, iar numărul 13 are o lungă tradiție de a fi considerat cel mai ghinionist număr pentru mulți. 

 

Lucrul amuzant este că oamenii observă, de regulă, doar lucrurile rele care se întâmplă în acea zi ”fatidică”, dar ignoră foarte ușor lucrurile bune. Așadar, eviți în mod special să pariezi în astfel de zile? Dacă da, nu ai de ce să te rușinezi, pentru că nu ești singura persoană plină de superstiții care poate fi un pic ”stresată” în acea zi.

În concluzie, creierul uman are tendința să imagineze scenarii atunci când nu poate explica unele evenimente sau fenomene. Este aceeași trăsătură care face oamenii să creadă în povești supranaturale și înfricoșătoare. Un studiu realizat în 2010 a arătat că superstițiile pot funcționa, uneori, deoarece, atunci când unii indivizi cred suficient de puternic în ceva anume, își pot îmbunătăți performanțele prin voință pură. 

Data viitoare când joci online la cazinoul tău preferat, nu te rușina de superstițiile tale. Este posibil să-ți aducă noroc. 

Sursa foto: shutterstock.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here