TOP 3 cele mai căutate meserii în anul 2021 pe care le poate face oricine! Tu știi ce spun specialiștii?

2.024

Contextul pandemic al anului 2020 a făcut cu siguranță ravagii în viețile tuturor. Pe lângă schimbările sociale cu care întreaga lume a trebuit să se obișnuiască, în cazul multor oameni, foarte afectat a fost și parcursul profesional. Astfel, numeroase companii au încercat să treacă cu bine peste această perioadă dificilă disponibilizând din angajați pentru a-și putea economisi din fonduri, în încercarea de a supraviețui momentelor în care au fost obligate să își stopeze activitatea.

Dacă și tu faci parte din această categorie, cel mai probabil ai început deja să îți cauți un nou loc de muncă. Poate că îți dorești să lucrezi în industria în care ai activat până acum, sau poate te-ai hotărât să îți schimbi complet orientarea în ceea ce privește cariera. În orice caz, căutarea unui nou job se poate dovedi a fi un drum destul de lung și anevoios, dacă nu știi exact ce ți se potrivește.

Iată care sunt cele 3 joburi la mare căutare în anul 2021, conform opiniilor specialiștilor!

  1. Digital marketing

Reprezentând o industrie în continuă evoluție în ultimii ani, marketingul digital a devenit rapid unul dintre cele mai ofertante domenii. În fapt, studiile arată că oferta de muncă în acest segment al pieței crește cu aproximativ 30% de la an la an, numărându-se de altfel printre categoriile care nu au fost afectate într-o foarte mare măsură de contextul pandemic.

Dacă îți dorești să profesezi în marketing digital, poți alege dintr-o varietate destul de mare de joburi precum social media manager, SEO Specialist, copywriting sau chiar influencer marketing. Deși reprezintă un plus, nu ai nevoie în mod neapărat de studii universitate în domeniu pentru a te putea angaja pe un astfel de post. Vei avea nevoie, în schimb, de câteva cursuri de formare specializate și de anumite aptitudini specifice oricărui domeniu publicitar: creativitate, inteligență emoțională, gândire out-of-the-box și curajul de a sparge tot timpul barierele. 

  1. Videochat adult sau non-adult

Videochatul se numără și el printre ramurile care s-au dezvoltat continuu în ultimii ani. Acesta poate fi împărțit într-un segment adult și unul non-adult, în funcție de distanța la care ești dispusă să mergi pentru a atinge independența financiară.  Contrar opiniei publice, joburile disponibile în videochat nu implică întotdeauna nuditate și nu sunt nicidecum înrudite cu pornografia. În schimb, acestea se trag mai degrabă din modellingul glamour și pun foarte mare accent pe frumusețea fizică și pe capacitățile sociale. În numeroase cazuri, nu este nevoie decât să întreții conversații pe teme diversificate cu tipologii variate de oameni, în general în limba engleză.

Dacă îți dorești un loc de muncă în acest domeniu, Kendra Studio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate studiouri freemium. Aceștia le pun la dispoziție modelelor lor atât training-uri specializate pe diferite domenii, cât și spații confortabile, intime și ultra-modern amenajate, pentru a le face să se simtă ca în propria lor casă.  

  1. Creator de conținut digital

Dacă îți dorești să îți transformi pasiunea în carieră, iată o veste extrem de bună: în prezent, cererea pe piața muncii pentru creatori de conținut digital crește cu aproximativ 50% în fiecare an. Astfel, poți deveni propriul tău șef transformându-ți hobby-urile în conținut educativ sau interesant pentru oamenii care au aceleași interese ca tine, fără a fi oprit de granițe!

Modalitățile prin care îți poți valorifica informațiile deținute, ajungând în cele din urmă la profit financiar, sunt numeroase. Îți poți deschide un blog, un canal de streaming video sau un cont de social media. Poți realiza un e-book, o postare pe website sau chiar un podcast. Atât timp cât ai spirit inovator, ești o persoană creativă și ești dispusă să pui timp și efort în activitățile tale profesionale, cu siguranță poți face orice!  

Există numeroase joburi pentru care poți opta fără să ai o pregătire aprofundată sau o diplomă specifică în CV. Atât timp cât ești dispusă să muncești din greu pentru a-ți atinge țelurile și a te dezvolta, cu siguranță găsirea unui nou loc de muncă nu va reprezenta o provocare prea mare pentru tine!

Sursă foto: Shutterstock.com. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here