TOP 3 aspecte pe care trebuie să le ai în vedere când faci o asigurare de călătorie

219

Deși contextul actual nu îndeamnă la călătorii, sunt totuși destul de mulți români care aleg să plece în concedii și vacanțe în destinații exotice.

În trecut, puțini oameni se gândeau la o asigurare de călătorie, dar odată cu pandemia, situația s-a reconfigurat. În condițiile actuale, majoritatea optează pentru achiziționarea unei asigurări, atitudinea schimbându-se considerabil asupra necesității acesteia. Dacă până acum nu te-ai lovit de acest aspect, a venit momentul să iei în calcul opțiunea, pentru a beneficia de o protecție suplimentară în caz de accidente dar și boli, precum COVID.

Iată, așadar, care sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere la încheierea unei asigurări medicale pentru călătorii în străinătate.

La ce să fii atent când optezi pentru o astfel de poliță de asigurare

1.   Găsirea unui asigurător care să îți ofere protecția optimă pentru tine

Primul pas în încheierea unei asigurări de călătorie este, cu siguranță, găsirea unei societăți de asigurare sau a unui intermediar (broker) de asigurări care să ofere astfel de polițe. Deși sunt foarte multe firme pe piață, va trebui să fii foarte atent în alegerea pe care o vei face, dar mai ales la ce exact acoperă polița respectivă. 

După ce te-ai lămurit în legătură cu opțiunile și conținutul planului de asigurare, nu ar fi rău să calculezi prețul acestei polițe, iar la Gothaer poți face acest lucru foarte simplu, online, într-un timp scurt și fără costuri ascunse. 

2.   Alege polița în funcție de ce vrei să acopere

Atunci când alegi să faci o asigurare de călătorie, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte, printre care:

  • unde vei merge
  • activitățile pe care le vei face acolo
  • dacă vei practica sporturi extreme
  • gradul de risc de infectare cu coronavirus

În funcție de acestea, dar și de alte lucruri pe care tu le consideri importante, vei avea de ales între polițe ale căror acoperiri, dar și prețuri pot varia.

PRO TIP! Un alt aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere ar fi și să te asiguri că îți primești banii înapoi pe călătorie în cazul în care nu mai poți pleca din diverse motive (asigurare de tip STORNO).

3.   Fii atent la condițiile poliței

Chiar dacă pandemia a lovit sectorul turismului considerabil, un număr mare de romani a ales să plece în vacanțe în afara țării anul trecut, ceea ce denotă că acest lucru se va întâmpla probabil și în acest an. Dacă te tentează o vacanta în străinătate, va trebui să fii atent la ceea ce acoperă asigurarea ta de călătorie, dar mai ales la condițiile în care poți cere despăgubire în cazul în care se întâmplă ceva neprevăzut.

Asigurarea a devenit esențială în aceste vremuri, iar dacă plănuiești să pleci în afara României, aceasta este imperativ necesară. Așadar, nu ezita ca în bugetul de vacanță să incluzi o mică parte și pentru o astfel de poliță, cum este cea de la Gothaer, cu ajutorul căreia poți beneficia de servicii de asigurare complete. 

Sursa foto: Pixabay.com/ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here