Ticăloșii

3.009

fercu.jpgBăsescu Traian. În timpul guvernării P.D.L. îşi făcea un titlu de glorie din „tăierea” salariilor, pensiilor şi mărirea T.V.A. Rămâne de coşmar istoric secvenţa în care o bătrânică, plângând în broboada devenită batistă, îl ruga să nu-i mai „taie” „pensia amărâtă”, iar preşedintele i-a răspuns, cu cinism, că toate veniturile trebuie impozitate.

Acum, cu toată artileria grea pe guvernul Ponta, critică majorarea unor taxe şi impozite. Adică, demagogic, are o atitudine opusă faţă de aceeaşi problematică.

E drept că specialistul în „alba-neagra” nu ne surprinde procedând astfel. Demagogul perfect.

Antonescu Crin. Pe vremea când era un novice cu gură bogată şi impresiona cu discursul său bombastic, avea pe chip numai zâmbete şi o afecţiune fără margini faţă de ziarişti. De când s-a proţăpit la Senat, i-a dispărut zâmbetul şi amorul, are în priviri o ironie de maidan.

Mai mult, văzându-se deja şi titular de Cotroceni, a dispus instalarea unui ţarc pentru ziarişti, în faţa biroului său, ca nu cumva să-l mai deranjeze. E un Dinu Păturică al politicii.

Vadim Corneliu Tudor. Gheorghe Funar era patriotul înnăscut, cinstea întruchipată, universitarul de excepţie. Acum… „Ce carte ştii tu, mă, că erai contabil, erai socotitor la CAP, numărai cu boabe de porumb?”

„Funar e un pui de şarpe (…) pe care l-am crescut la sân şi-l voi strivi cu călcâiul.” „E hoţ. E neica nimeni. E plecat cu pluta.” „O să-i rup urechile!” Are dreptate Vadim: „Se vede la Bălăceanca!” Ponta Victor. Se lăuda obsesiv, în scopuri electorale, cu faptul că a înfiinţat, împreună cu Adrian Năstase, P.N.A. (precursorul D.N.A.) şi a instituit declararea averilor. Atunci când a văzut însă că mulţi dintre „greii” P.S.D. sunt cazaţi după gratii, a început să strige că D.N.A. şi A.N.I. au fost înfiinţate la presiunea U.E. şi că nu prea mai avem nevoie de ele. „Alba-neagra” de „Victoria”.

Boc Emil. Omul care va rămâne în istorie prin încurajarea, cel puţin tacită, a menţinerii pensiilor şi salariilor/veniturilor nesimţite ale unora din administraţia centrală şi a amputării, cu surle şi trâmbiţe, a salariilor bugetare mici. Acum taxează orice gest mărunt al guvernului pontist pe tema spolierii, de parcă el ar fi aruncat cu râuri de lapte şi miere în români. Un Pinocchio lipsit de orice scrupul.

P.S. Ticălos… Accepţiune de dicţionar: om în stare să comită fapte nedemne; netrebnic; abject; mârşav; nemernic; josnic; infam; vrednic de milă; jalnic. Noi preferăm însă o altă variantă… Odată sosirea cu principlor fanarioţi, Ţările Române au fost asaltate de negustori greci care vindeau marfă proastă pe bani mulţi, lăudând-o: „Ti kallos! Ti kallos!”( „Ce frumos! Ce frumos!”). Cu timpul, dându-şi seama de farsă, autohtonii au început să-i numească pe aceşti comersanţi după strigarea lor, adică… ticăloşi.

Ion Fercu

4 COMENTARII

  1. Daca nu erau domnul Boc si domnul Presedinte Traian Basescu tara asta era in buda acum. Au venit iubitii vostri Usl-isti si nu vad nicio masura care se le inlocuiasca pe cele pe care le tot blamati. Probabil nu stiu sa ia alte masuri sau si-a dat seama si plgiatorul sef ca alta cale nu exista. Vorbesc usl-istii despre locuri de munca…. eu intreb … in ce fabrici si cu ce oameni… niste demagogi. Pentru cine are de auzit… boc a facut si sali de sport…. iar altii .. care comenteaza despre cat de incompetenti sunt altii… nu sunt in stare sa repare prin forte proprii macar acoperisul salilor construite. Erau anul trecut o mare adunare de nemultumiti… cu referendumul…. traiti mai bine?. Da?. O sa vedeti la iarna…. ca… iarna nu-i ca vara.. fiindca promisiunile usl-iste o sa va tina de cald. Cine nu gandeste … plateste.

  2. …tara noastra era deja pe jumatate in ”buda” …domni Basescu si Boc nu au facut altceva decat sa o ”infunde” in fiecare zi cate putin …poate poate cei care intelegeau ceea ce vroiau ei sa faca …poate poate mureau inecati…o fi facut Boc sali de sport si alte lucruri de agrement…dar nu cred ca a creat locuri de munca..de ce nu a facut fabrici…intreprinderi …de ce au facilitat straini …si in special arabi…in cumpararea terenurilor agricole …netrebuind sa plateasca impozite si taxe ani de zile…de ce nu au facilitat agricultori romani …Domnule Daniel….nu cred ca boc si basescu vor muri nici de frig si nici de foame….burtile lor si ale celor din jurul domniilor lor vor fi mereu pline …si cine are burta plina nu va crede niciodata cel care moare de foame…exemplu asistenti maternali din anumite orase care desi nu au fost platiti cu lu nile…si nu sunt asa avuti din neam in neam…totusi au tinut si au hranit copii care ii aveau in plasament…si ar fi asa de multe de spus…dar atat tim cat sunt persoane precum domnu’Daniel e inutil sa se vorbeasca …o zi buna tuturor

  3. Sincer, domnule Rezmires, in ultima vreme comentariile dvs nu fac decat sa scuipe venin si sa se reduca la “daca ati fost prosti”. Parca ar fi scrise de o cu totul alta persoana decat cea din campania electorala.
    Din pacate pt. dvs. vor mai fi alegeri, doar ca proasta de mine se va gandi de doua ori inainte de a va da votul si increderea pe care intentionam sa v-o acord. Refuz sa votez pe cineva care, de pe scaunul de consilier, ma gratuleaza cu titulatura de adunatura. Daca veti gasi un buletin rupt in urna sa stiti ca e votul pe care am refuzat sa-l dau cuiva care se lauda cu bani cheltuiti de-a-n boulea pe o sala de sport la km buni de civilizatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here