Terapii alternative in diabetul zaharat

5.464

mironDiabetul zaharat este boala cronica endocrina cea mai frecventa la toate categoriile de varsta. Afectiunea se caracterizeaza prin hiperglicemie (cresterea valorii zaharului in sange peste 110 mg/dl) si prin aparitia de dezechilibre metabolice din cauza functionarii deficitare a celulelor beta pancreatice secretoare de insulina.

Diabetul poate avea 2 forme: diabet zaharat de tip I (insulino-dependent) care este mai frecvent la copiii si tineri si diabet zaharat de tip II (non-insulino-dependent) care intereseaza persoanele mature (peste 40 ani).

Diabetul zaharat este important prin complicatiile cronice pe care le are. Principala problema creata de aceasta boala consta in reducerea circulatiei arteriale, cu consecinte asupra rinichilor, ochilor, creierului, organelor genitale (impotenta la barbati) si a membrelor inferioare (arteriopatia diabetica).

Noutati in tratamentul diabetului zaharat

Diabetul zaharat poate fi tinut sub control prin supravegherea atenta a dietei, masei corporale, exercitiilor fizice si folosirea suplimentelor nutritive. In acest sens va propunem asocierea mai multor remedii naturale: Extract de castravete amar, Gymnema sylvestre, Acid alpha lipoic.

diabilDiabil contine extract de castravete amar (Momordica charantia).

Diabil – se prezinta sub forma de capsule, fiind o combinatie eficienta cu efect sinergic a doua componente active, Picolinat de Crom si Extract de Castravete amar si faciliteaza reglarea cu succes a nivelurilor glucozei in sange. Este indicat: pentru pacientii cu diabet zaharat tip 1 dar si pentru pacientii cu diabet zaharat tip 2 care nu au un control bun al diabetului cu medicatia antidiabetica. Este util si pacientilor cu diabet zaharat de tip 2 care primesc si insulina. Deasemenea poate fi folosit de pacientii cu diabet zaharat cu boala coronariana (cardiopatie ischemica) si de pacientii cu diabet zaharat care au dislipidemie (valori crescute ale colesterolului sau trigliceridelor).

Combinatia Picolinat de Crom si Extract de Castravete amar are un efect sinergic foarte eficient in reglarea nivelurilor glucozei in sange, regleaza nivelului glicemiei, cu scaderea glicemiei a jeune si postprandial, reduce variatiile extreme ale glicemiei. Deasemenea creste sensibilitatea la insulina, imbunatatind efectul hipoglicemiant al acesteia Permite reducerea dozelor de agenti hipoglicemianti (insulina, sau antidiabetice orale). Reduce hemoglobin glicozilata (HbA1c). Reduce riscului de evenimente coronariene la pacientii cu diabet zaharat si boala coronariana Scade colesterolului total si trigliceridele. Imbunatateste imunitatea, are efect antimicrobian, inhiba proliferarea in numeroase tipuri de cancer.

Cromul din compozitia preparatului formeaza un complex stabil cu acidul picolinic. Cromul este un microelement esential pentru metabolismul normal al carbohidratilor si lipidelor. Acidul picolinic, prezent in Diabil, este un chelator de metale eficient sintetizat de rinichi. Acidul picolinic este un metabolit natural al triptofanului si face ca picolinatul de crom sa fie sursa de crom cu biodisponibilitatea cea mai mare. Extractul de castravetele amar (Momordica charantia) este o planta care creste in zone tropicale unde este folosita ca aliment si medicament. Extractul de castravete amar contine o multitudine de compusi biochimic activi cu proprietati hipoglicemiante dovedite si hipolipemiante, antimicrobiene si care inhiba cresterea si dezvoltarea a numeroase tipuri de cancer.

Acidul Alpha Lipoic este un produs natural care are o actiune foarte puternica asupra nervilor afectati de diabet , refacand senzitivitatea membrelor inferioare, combate impotenta indusa de diabet si neuropatie, reduce si mentine glicemia in limite normale si elimina excesul de metale grele (fier, cupru, mercur, plumb).

Produsul micsoreaza foarte mult rezistenta la insulina, ceea ce impiedica instalarea diabetului de tip I si ingrasarea, chiar in conditiile unui consum mare de glucide. De asemenea, el elimina senzatia de “gura arsa” produsa de neuropatia diabetica.

Administrare: 1 tableta pe zi inainte de oricare dintre mese.

Gymnema Silvestre
Pulberea din frunze de Gymnema Silvestre are drept constituenti activi acidul gymnemic si gurmarinul, substante cu puternice actiuni anti-diabetice. Produsul se recomanda bolnavilor de diabet de tip I si II (in principal pentru tipul II) deoarece ajuta la refacerea celulelor din insulele Langerhans secretoare de insulina, creste secretia de insulina si capacitatea celulelor de a utiliza glucoza, determina inhibarea absorbtiei glucozei din intestin si reduce pofta de dulce si dependenta de dulciuri. In plus, el reduce nivelul seric al colesterolului si trigliceridelor si este diuretic si laxativ usor.

Administrare: 3 linguri pe zi (cate 2g) dizolvate in apa sau iaurt, luate intre mese. Se recomanda utilizarea permanenta.

Precautii: utilizarea combinata de Gymnema Sylvestre si antidiabetice orale sau insulina poate scadea excesiv glicemia. De aceea se recomanda o monitorizare atenta a glicemiei.

Dr. Ioan MIRON, medic primar de familie si doctor in stiinte medicale

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here