Te pregătești pentru venirea pe lume a unui bebeluș? Iată DE CE ai nevoie pentru camera micuțului!

986

Venirea unui bebeluș pe lume este cel mai important moment din viața tuturor părinților. Însă, înainte ca fericitul eveniment să aibă loc, aceștia trebuie sa amenajeze o încăpere special destinată celui mic, concepută în funcție de nevoile lui în primele luni din viață. 

Pentru a te asigura că nu ratezi niciun obiect esențial, iată, mai jos, o listă cu cele mai importante nouă elemente, ce nu trebuie să lipsească din camera micuțului. În plus, vei găsi și alte informații interesante, care îți vor fi, cu siguranță, de folos.

Iată 9 elemente MUST HAVE pentru camera bebelușului tau!

 

  • Patuț

 

Principalul element din camera bebelușului este, desigur, patuțul. Materialul din care va fi confecționat acesta și culoarea lui pot fi alese în funcție de restul obiectelor din încăpere, pentru a se integra cât mai bine. Mai mult, pentru siguranța celui mic, dar și pentru liniștea părinților, în interior, pot fi aplicate și apărători special concepute pentru perioada în care cel mic se mișcă și își schimbă poziția, evitând astfel situații neplăcute. 

 

  • Comodă pentru haine

 

Hăinuțele celui mic trebuie depozitate într-un loc sigur și curat. Pentru acest lucru, poate fi achiziționată o comodă cu sertare, în care să ai suficient spațiu pentru toate articolele vestimentare ale micuțului tau.

 

  • Leagăn sau balansoar

 

Pentru momentele de relaxare sau pentru cele în care cel mic plânge sunt recomandate leagănele și balansoarele pentru bebeluși, care îi vor distrage atenția cu ajutorul accesoriilor aplicate și, în același timp, îl vor liniști. 

 

  • Căruț

 

Plimbările sunt momentele preferate de relaxare, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți. Aerul proaspăt și soarele îl vor ajuta pe bebeluș să se dezvolte armonios, iar interacțiunea cu natura îl va captiva garantat. Ai grijă, însă, la temperaturile ridicate, deoarece pielea bebelușilor este foarte sensibilă și trebuie îngrijită cu atenție, mai ales atunci când aceștia sunt expuși la soare. 

 

  • Marsupiu pentru plimbări

 

Fiind foarte practic, marsupiul este adesea utilizat pentru plimbările scurte. Materialul și modul de prindere pot fi diferite, deci trebuie să-l alegi pe cel pe care îl consideri potrivit atât pentru tine, cât și pentru cel mic.

 

  • Masă de înfășat 

 

Un element util și extrem de practic pentru părinții ce dispun de o încăpere generoasă pentru amplasarea lui este masa de înfășat. Mai mult decât atât, aceasta poate fi achiziționată cu tot cu spațiu de depozitare, echivalând, astfel, cu un dulăpior de haine sau cu o comodă. 

 

  • Jucării

 

Acestea sunt absolut necesare pentru cei mici, mai ales pentru bebeluși, care, în primele luni de viață, acumulează informații și descoperă lumea din jurul lor. 

 

  • Biberoane, tetine și termometru

 

Acestea sunt trei dintre cele mai importante elemente, atunci când vine vorba despre hrănirea și monitorizarea unui bebeluș. Pentru siguranța celui mic, biberonul și, mai ales, tetinele trebuie sterilizate constant, iar termometrul folosit pentru a depista, cu ușurință, eventualele probleme de sănătate. 

 

  • Accesorii decorative

 

Camera bebelușului trebuie amenajată în așa fel încât să-i captiveze atenția, iar pentru acest lucru, părinții trebuie să își pună creativitatea la încercare. Cel mai simplu mod de a aduce puțină culoare în încăpere este să folosești câteva accesorii decorative, în formă de animăluțe, de exemplu, care, cu siguranță, vor fi pe gustul celui mic.

Acum că ai aflat mai multe informații despre elementele care nu pot lipsi din camera bebelușului tău, tu pe care dintre ele le-ai bifat deja?

Sursa foto: shutterstock.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here