Străzile Mihai Viteazul, Mihai Viteazul 2 și Ion Ionescu de la Brad vor fi complet reabilitate din fonduri europene

1.616

Săptămâna trecută a fost publicată pe platforma SICAP licitația pentru execuția lucrărilor de reabilitare a străzilor Mihai Viteazul, Mihai Viteazul 2 și Ion Ionescu de la Brad.

Termenul de depunere al ofertelor este 5 aprilie 2022, iar toate lucrările vor fi finalizate până la finalul anului 2023.

Investiția este finanțată din fonduri europene 🇪🇺, prin Axa Prioritară 13 a Programului Operațional Regional 2014-2020, iar valoarea acestor lucrări este de 7.049.129 lei (1,54 milioane de euro), plus TVA.

Potrivit unui comunicat al primarul Vasile Zaharia, în urma acestor lucrări, cele 3 străzi vor fi complet reabilitate, inclusiv rețeaua de apă și canal și sistemul de iluminat, iar întreaga zona va fi supravegheată video.

De asemenea, vor fi executați peste 4400 mp de trotuar și zone pietonale pe aceste 3 străzi. În plus, vor fi regândite și extinse parcările de pe strada Mihai Viteazul, numărul total de parcări urmând să ajungă la 112.

Modernizarea acestor străzi face parte din proiectul intitulat „Îmbunătățirea calității vieții în orașul Buhuși prin investiții în spații publice și în servicii socio-educative-recreative” cod SMIS 125753, proiect finanțat din fonduri europene în valoare de peste 5 milioane de euro.

Obiectivele principale ale proiectului sunt următoarele:
– Modernizarea Cinematografului „Victoria” și transformarea lui în Centru Educațional Multifuncțional;
– Modernizarea Parcului Central și a Parcului Dendrologic;
– Modernizarea străzilor Mihai Viteazul și Ion Ionescu de la Brad (1,1 km de sistem rutier, rețea de canalizare, rețea de apă potabilă, sistem de iluminat și supraveghere video).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here