Stiluri vestimentare nemuritoare care sunt de nelipsit din garderoba bărbatului modern

790

Dacă te numeri printre acei domni care au stilul vestimentar bine definit, atunci o sesiune de shopping trece rapid, deoarece știi către ce branduri să te îndrepți. Există însă situații în care, unii bărbați se află încă în căutarea stilului personal sau pur și simplu, pot să prefere diversificarea ținutelor. 

Dacă ai nevoie de inspirație pentru a-ți construi outfiturile care să te reprezinte, atunci creatorii de modă își propun variante numeroase, în funcție de stilul tău de viață și evident, de preferințe. Ține cont de silueta ta, de activitățile zilnice, tipul de job și de diverse pasiuni. 

Stilul este cel care va rămâne, atunci când moda se schimbă. Așadar, iată mai departe câteva idei vestimentare care să te inspire. 

Iată câteva stiluri vestimentare pe care trebuie să le încerci, dacă nu ai făcut-o deja!

  • Casual 

Acesta este ușor recognoscibil prin elemente simple, precum jeans cu tricou și sneakers,

malete cu geci din piele și bocanci, cămăși fără cravată și mocasini sau sandale. 

  • Stilul hipster 

Ținutele hipster pot avea ușoare înclinații spre punk, rock sau gothic. De asemenea, vei găsi ca făcând parte din acest tipar inclusiv imprimeuri extravagante, tricouri cu inscripții și o mulțime de accesorii. 

Pentru mersul la job, ai varianta unei perechi de pantaloni simpli și ușor lejeri, alături de tricouri lungi cu imprimeuri, sau cu modele neuniforme pe margini. 

  • Stilul Business 

Aici îți sugerăm să porți costume în culori închise (gri, negru, bleumarin), cravate din mătase, cămăși cu mânecă lungă, cureaua asortată cu pantofii, butoni și ceas. Costumul trebuie să vină la perfecție. 

Dacă nu găsești în comerț modelul care să se plieze înălțimii și greutății tale, atunci apelează cel mai bine la un croitor. 

  • Business Casual 

Acesta presupune un mix între stilul lejer, casual și cel de birou. Preia elemente din ambele stiluri, păstrând seriozitatea ținutei, însă cu un aer mai puțin formal.

Te poți îmbrăca lejer la birou, conservând tenta decentă impusă de dress code, alegând tricouri cu guler, tricouri polo, cămăși cu mâneci lungi și fără cravată. Poartă cămașa cu vestă sau pulovere bărbătești de brand în V, alături de un sacou. Pantalonii office de nuanțe tip kaki sau bleumarin desăvârșesc ținuta. Renunță la nuanțe tari, adidași, sneakers sau pantaloni scurți. Orientează-te spre hainele cu croiuri simple în culori precum negru, bleumarin, gri, kaki. 

  • Smart Casual 

Este stilul ideal pentru mediul business. Ținutele de tip smart casual sunt relaxate și au îmbinat în mod ‘’deștept’’ elementele stilului casual și business casual.

Aici poți îmbrăca jeans drepți și de culoare închisă, cămașă cu pantaloni și cel mai important, pune-ți ținuta în valoare prin accesorii iconice precum: ceas, eșarfă, cravată, geantă și șosete lungi. 

  • Black Tie 

Acesta este dress code-ul indispensabil pentru ocaziile care au loc seara.

Aici este vorba de un smoking negru, rever din mătase, cămașă albă, pantofi negri de lac, șosete și papion de culoare neagră. Ca accesorii, rezumă-te la niște butoni, un ceas elegant și o batistă albă pe care să o așezi în buzunarul sacoului. 

Nu există o regulă care să impună încadrarea totală într-un tipar anume, însă evită să îmbini articole elegante cu cele sport. Pe vgeneration.ro ai la dispoziție colecții atent selecționate de articole vestimentare bărbătești prin care să îți împrospătezi garderoba. Experimentează, îmbină piese vestimentare și accesorii, lasă-ți creativitatea să zboare și creionează propriul stil dar ai grijă să folosești elemente din arii vestimentare asemănătoare. Cel mai important, însă, rămâne ca tu să te simți confortabil și încrezător în ceea ce ai ales să porți azi. 

Sursa foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here