Start bun pentru grupele CSO Buhuși în noul campionat de handbal

1.274

Weekendul 7-8 septembrie a marcat startul ediției 2019/2020 a Campionatului Național de Junioare organizat de Federația Română de Handbal. Junioarele 1, 2 și 3 din cadrul clubului sportiv al Primăriei au disputat primele partide, toate în deplasare.

Una rece și două calde pentru CSO Buhuși

Sâmbătă, Junioarele 2 (2003-2004) au pierdut pe terenul echipei LPS Iași cu scorul 38-29, dar ziua de duminică a adus două victorii pentru fetele noastre. Junioarele 1 (2001-2002) s-au impus lejer pe terenul echipei similare a Liceului cu Program Sportiv Iași, 25-17, iar Junioarele 3 s-au impus la Vaslui.

Carmen Dulgheru, antrenoarea grupelor Junioare 1 și Junioare 2: „Început de campionat timid pentru Junioarele 2 sâmbătă, în prima etapă a campionatului, cu LPS Iași. O echipă, LPS Iași, cu o viteză în plus, la care noi nu am reușit să ne conectăm. Junioarele 1, însă, au obținut o victorie meritată cu omoloagele de la Iași, o victorie în care jocul de echipă a avut un rol determinant în stabilirea rezultatului final, 25-17.”

J1 | LPS Iași – CSO Buhuși 17-25 (7-12)

CSO Buhuși: Bianca Apostică, Tania Tancău – Ana Cojocaru (6), Petronela Ababei (4), Maria Teslariu (3), Miruna Direa (3), Amalia Casapu (3), Ana-Maria Samson (3), Teodora Ababei (2), Cristina Maxim (1), Marilena Anghel, Larisa Răducanu, Laura Râncu, Denisa Țuca. Antrenor: Carmen Dulgheru.

J2 | LPS Iași – CSO Buhuși 38-29 (23-15)
CSO Buhuși: Tania Tancău, Beatrice Turturică, Maria Buric – Teodora Ababei (7), Ana Cojocaru (5), Delia Atomei (5), Larisa Răducanu (4), Miruna Poiană (3), Andra Mihalache (2), Ioana Spătaru (2), Amalia Casapu (1), Denisa Țuca, Bianca Mihăilă, Magda Bâzgan. Antrenor: Carmen Dulgheru.

Junioarele 3 (2005-2006) , pregătite în acest sezon de Mirela Popa, s-au impus în deplasarea de la LPS Vaslui, după un meci în care au condus din primul minut.

J3 | LPS Vaslui – CSO Buhuși 27-31 (13-15)
CSO Buhuși: Maria Buric, Luiza Butnaru – Miruna Poiană (12), Anastasia Sârbu (8), Delia Poiană (4), Bianca Mihăilă (3), Martina Stan (2), Ioana Oteliță (1), Bianca Țuca (1), Georgiana Atomei, Antonia Corlade, Andreea Săucă, Ana Maria Oteliță, Andreea Bobec, Georgiana Fîntînariu. Antrenor: Mirela Popa.

„Mă bucur că am început campionatul cu o victorie pe terenul celor de la LPS Vaslui. Am întâlnit o echipă omogenă, cu un atac în forță și cu o apărare pe masură, dacă ținem cont că 6 jucătoare din primul 7 sunt talii. Victoria a fost adusă de dăruirea fetelor pe parcursul celor 50 de minute, iar din punctul meu de vedere, astăzi ne-au funcționat bine cele două strategii folosite. Am surprins echipa vasluiană atât cu apărarea avansată cât și cu plecarea în viteză de la centru după primirea unui gol. Am luat două puncte, fetele sunt bine, reluăm antrenamentele de luni și mergem încrezătoare în cea de-a doua etapă. Îmi felicit fetele pentru jocul de astăzi.” – a declarat Mirela Popa.

Moment inedit pentru CSO Buhuși

Sâmbătă, junioarele de la CSO Buhuși, Maria Teslariu (dublă legitimare la Știința Bacău) și Ana Maria Samson (dublă legitimare la CNE Național Brașov), au fost adversare în meciul disputat în Divizia A, Știința Bacău – Național Brașov, câștigat de formația din Bacău cu 41-32, dar au fost coechipiere și au pus umărul la victoria buhușencelor a doua zi, la Iași, la Junioare 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here