Spuneti-i lui Cornel ca-l iubim!

9.861

fercu.jpgAu venit nişte liceeni buhuşeni şi m-au rugat simplu, cu lacrima în cumpănă: „Spuneţi-i lui Cornel că-l iubim!” Cum să-i mai spun lui Cornel că-l iubiţi?… A urmat o tăcere grea… Găsiţi dumneavoastră o formulă, au spus ei…

A murit Cornel Avrumuţoaie, managerul firmei buhuşene Coreti. La 48 de ani a murit. Nimic nu anunţa această dramă, în afară de o indispoziţie matinală. Inima. A murit acasă. Era foarte cumpătat, avea o familie foarte frumoasă. Se ţinea departe de excese şi de zgomotul cel mare al lumii; inclusiv de zgomotul politicii. L-am văzut, an de an, urcat cu firma sa pe podiumul premianţilor Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău. Primea mereu aceste onoruri, de parcă n-ar fi fost vorba despre dânsul. Înainte de toate, era managerul unei firme etice. Era sponsorul de serviciu al elevilor, al activităţilor extracurriculare, al celor care cultivau excelenţa, dar şi al celor aflaţi în nevoinţă. A sprijinit şi Biserica. Nu a solicitat niciodată nimic în schimb. A ocolit şi momentele în care îl căutau vorbele de recunoştinţă. A trăit discret; deosebit de discret. S-a retras din lume la fel de discret. Mulţilor săi prieteni nici acum nu le vine să creadă că de-acum el se va plimba altfel printre noi. În Buhuşi, în Bacău, cel puţin, prietenii săi, partenerii de afaceri, mulţi dintre cei care l-au cunoscut sunt consternaţi.

M-au impresionat nespus vorbele acelor adolescenţi minunaţi: „Spuneţi-i lui Cornel că-l iubim!” Dar declaraţia lor de dragoste nu era făcută unui sponsor, aşa cum s-ar putea crede, ci unui Om. Pentru că, înainte de toate, Cornel Avrumuţoaie – inteligent, sociabil, cu umor, cu alură de sportiv, cucerit de farmecul culturii, trăind în tăcere şi din bucuriile celor pe care-i încuraja/sprijinea – a fost un Om. „Spuneţi-i lui Cornel că-l iubim!” este mai mult decât o declaraţie de dragoste. Este o formulă superioară de respect…

 Ion Fercu

18 COMENTARII

 1. Si noi am vrea sa ii mai spunem inca o data ca il iubim..ca ne lipseste enorm si ca il vrem inapoi acasa. Din pacate acest lucru nu mai este posibil. Ne-a parasit mult prea devreme. Pentru cei care vor sa ne fie alaturi pentru a-l conduce pe ultimul drum,..pe iubitul meu tata…inmormantarea va avea loc maine, la ora 11.30 la biserica “Invierea Domnului” din Bacau. Domnul sa-l odihneasca in pace, si sa-l ia la El. Sa isi gaseasca linistea pe care nu a avut-o aici, pe pamant.

 2. Nu exista om care sa-l fi cunoscut pe Cornel si sa nu-l indrageasca.Am avut bucuria de a lucra impreuna timp de 4 ani jumate,ani in care ai fost pentru noi nu doar sef,ai fost sufeltul si sprijinul nostru al tuturor.Pentru tine noi nu eram simpli angajati eram colegii tai.Erai omul care dadeai haina de pe tine pentru a le fi bine altora fara a te gandi daca tie iti va fi frig…Ai fost sprijinul multora,erai omul care nu spunea niciodata “nu” ci..”hai sa vedem cum rezolvam”…
  Ce ne este greu sa intelegem ,de ce tocmai tu a trebuit sa pleci dintre noi,un om calauzit de a face numai bine pe pamant,de a bucura pe altii inainte de a te bucura pe tine..Se pare ca Dumnezeu a pregatit pentru tine o alta misiune…Dumnezeu sa te odihneasca si sa te aiba in paza lui nenea Cornel!!

 3. Nu l-am cunoscut personal pe nea Cornel. Doar prin intermediul a ceea ce a facut pentru comunitate. Mai exact a sponsorizat niste copii in niste tabere. Daca stau sa ma gandesc.. au fost mai multe sponsorizari.
  Nu vreau sa scriu despre ele aici, ci despre faptul ca, pentru mine, acest om este un model. Imi doresc si eu sa traiesc pana la 48 de ani si sa mor impacat. Impacat ca pana si cei care sunt concurenta mea ma stimeaza. Ca pana si cei care nu-mi sunt prieteni spun despre mine ca sunt un om deosebit. Ca nu am trait degeaba. Ca stiu ca nu ma duc “dincolo” cu ofrande de aur ci ca un mirean si de aceea ajut aici pe crestinul de langa mine.
  Imi doresc sa fiu impacat la 48 de ani ca lumea isi va aminti de mine si oamenii vor face o cruce si o rugaciune cand se vor gandi la sufletul meu.
  Ca am marcat comunitatea nu prin scandaluri ci printr-un ajutor discret (fara falsa reclama).

  Asa cum nu am intalnit personajele din Biblie dar le consider modele… ei bine nici pe Cornel nu l-am intalnit dar faptele lui il fac un model pentru mine.

  Condoleante si energia asta, iubirea asta care vibreaza acum in Buhusi nu ramane asa.. el o simte:)

  Stefan.

 4. Nu se poate întelege cât de grea este despartirea decât atunci când cel drag pleaca de lângâ noi. Îl cauti si nu-l gasesti, îl strigi si nu te mai aude, îl astepti si nu mai vine. Ne ramâne doar amintirea si un dor nestins în inima.. Nu va vom uita niciodata 🙁

 5. Dumnezeu sa te odihneasca in pace Cornel! Un om cu suflet mare, mereu in miscare, care nu spunea niciodata nu, cu care te certai si te împacai într-un singur minut, un om de la care eu am avut de invatat,un om cu care radeai pana îti dadeau lacrimile si care isi respecta cuvantul dat, un om BUN! Da Mihaela toti cei care l-au cunoscut l-au placut! Sincere condoleante familiei.

 6. DUMNEZEU SA-L IERTE ! A FOST UN OM DE MARE CARACTER ! ODIHNEASCA-SE IN PACE ! CONDOLEANTE FAMILIEI ! NE PARE RAU C-A PLECAT DINTRE NOI UN OM DEOSEBIT !

 7. Ne sunt sufletele impietrite de durere la aflarea vestii disparitiei premature si nedrepte a domnului Cornel.
  Veti ramane vesnic in amintirea noastra!
  Sincere condoleante familei indurerate!

 8. Ce poti sa mai spui? La astfel de pierdere gandul iti sta in loc ,totul ramane paralizat,orice adiere e prinsa sub clopotul ce zvoneste pe tonuri grave vizita eternitatii in lumea noastra a muritorilor.
  De aici din lumea aceasta eternitatea ii alege pe oamenii adevarati,asa a fost din totdeauna timpul si lumea,celor marunti ,mediocri apartinandu-le puterea iar oamenilor adevarati neapartinandu-le nimic ,nimic in afara de moarte.
  Noi plangem si rostim doua cuvinte biblic ingemanate”durere si iubire”.
  Ne doare ca am pierdut un om ce l-am iubit.
  Vom iubi cat vom trai,oamenii la care am tinut si la pierderea carora am suferit.
  Te-am pretuit,ne-ai fost drag si nu te vom da uitarii ,iar daca lacrimile noastre te ajuta in calatoria ta in eternitate sa sti ca le ai din belsug.
  Dumnezeu sa te odihneasca Cornele.

  Dumnezeu sa te odihneasca Cornele

 9. Cumplit de nedrept si ingrozitor de devreme ai plecat dintre noi …
  Vestea ne-a marcat, in special pe mine, fina ta. Cu tristete si durere in suflet suntem alaturi de familia ta, de Iulian , de nana si nanu . Pentru mine, ramai pentru totdeauna Cornelus, vesel, glumet si plina de viata .
  Dumnezeu sa te odihneasca !

 10. Eu l-am cunoscut personal pe CORNEL! M-a ajutat mult si mi-a ridicat moralul cand aveam mai mare nevoie… nu imi vine sa cred ca s-a stins asa repede! Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here