Sporuri salariale la UAT Buhusi

4.282

primaria2.jpg

In ultima lor sedinta, cu un singur vot impotriva, consilierii buhuseni au aprobat acordarea unui spor salarial de (pâna la) 15 la suta functionarilor publici si personalului contractual din cadrul U.A.T. Buhusi.Sporul a fost acordat pentru conditii periculoase si vatamatoare de munca, avându-se in vedere factori precum: gradul de expunere a salariatilor la factori de risc; actiunea concomitenta a mai multor factori de risc; durata de expunere la actiunea factorilor de risc; existenta unor conditii de activitate care produc uzura prematura a organismului; natura factorilor nocivi-fizici, chimici si biologici; efortul fizic mare, in conditii nefavorabile de microclimat, zgomot intens sau vibratii. La stabilirea concreta a cotei de spor, au mai fost avute in vedere si aspecte precum: riscul de imbolnavire, solicitarea nervoasa, indicii de morbiditate. Intre altele, pentru fundamentarea acordarii acestui spor, alesii buhuseni au solicitat si expertiza unei firme de specialitate din Bucuresti.

Ing. Cristian Cojocaru este singurul consilier care a votat impotriva proiectului de acordare a sporurilor. ,,Peste 1.200.000 de persoane din sistemul public national lucreaza in aceste conditii considerate otravitoare (cu cerneluri otravitoare si cu pulberi celulozice de hârtie…) si, totusi, nu beneficiaza de acest spor salarial de 15 la suta. Consider ca acesta este un demers pur formal, pentru ca inspectorii Curtii de Conturi vor anula aceste sporuri. Dar, va ramâne profitul pur electoral. Prin votul meu n-am vrut sa-i pun in contradictie pe salariatii primariei cu inspectorii Curtii de Conturi”. ing. Cristian Cojocaru, consilier local Buhusi.

,,Sporurile au fost acordate legal si vor fi platite cu incadrarea in sumele prevazute pentru cheltuieli de personal, cu consultarea sindicatului. Salariile din administratia publica sunt foarte mici. Din cei 150 de salariati, 120 au salarii cuprinse intre 750-1000 lei. Acestia abia isi pot plati utilitatile. Dar, ce mai manânca? In plus, mai au si alte nevoi care tin de educatie, sanatate etc.“ – Ionel Turcea, primar Buhusi

Ion Fercu

6 COMENTARII

  1. Nu vreau sa discut despre niste drepturi de care ar urma sa beneficieze niste salariati . Foarte bine ,daca e legal si sunt bani ce ar fi de comentat.Profit ca articolul se refera la administratia locala si ma intreb CE E DE FACUT CU CAINII DE PE STRAZI ? Strada Tineretului, mai bine edilii ar numi-o str cainilor . Noaptea nu te mai poti odihni cand incep toti odata sa urle . Nu mai poti circula in siguranta noaptea , te pot ataca .Intereseaza pe cineva treaba asta? Au fost sterilizati , ok , tot ca niste caini se manifesta , doar ca nu se mai inmultesc, o mica parte din ei. Exista interes de a rezolva ceva in cadrul legal in privinta asta sau nu reprezinta o problema locala?

  2. Fiind consilier local imi permit sa-i rspund d.nei M referitor la cainii fara stapan. Va informez ca in aceeasi sedinta de Consiliu Local s-a discutat si s-a aprobat ca serviciul pentru caiinii comunitari sa fie externalizat unei societati specializate in problema cainilor comunitari. In urma discutiilor purtate si a argumentelor prezentate de Executiv avem convingerea ca o data cu concesionarea acestui serviciu unei societati private se va rezolva aceasta problema eficient si legal. Personal, sunt de aceeasi parere cu dvs. si va promit ca voi actiona pentru ca aceasta problema sa fie urgentata. Cu respect!

  3. Interesant articol, n-am ce spune… dar mi-ar fi atras atentia ?i mai mult un articol despre orasul care miroase, ba nu, pute, pur si simplu. Pana cand ne va mai sufoca aerul irespirabil?

  4. totusi,poate ne spune doamna de la compartimentul de mediu ,care -i motivul pentru care nu poti respira de putoare,nu poti deschide un geam sa aerisesti o incapere?de unde provin mirosurile astea ?

  5. Daca ar fi sa se evalueze riscurile de imbolnavire si nu valoarea sporului cred ca echipa de specialitate, ar trebui sa ia in calcul si urmatoarele: cantitatea de cafea bauta intr-o zi de munca de un functionar , numarul de tigari fumate , si timpul dedicat convorbirilor telefonice pe celulare…si atunci sa vedeti ce sporuri…tinand cont de durata de expunere la acesti factori de risc…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here