Sporuri mai mici pentru salariații Spitalului Orășenesc Buhuși

3.397

Sporurile acordate salariaților Spitalului Orășenesc Buhuși au fost scăzute de la maximul legal la minimul legal, întrucât instituția risca să intre în colaps financiar. 

Acestea au fost acordate în martie 2018 de fostul manager, cu opoziția Directoarei Financiare și a Managerului de Calitate de la acea vreme. De la datorii 0 în martie 2018, spitalul buhușean a terminat anul 2018 cu datorii de circa 500 000 lei la furnizori, totul pe seama acestori sporuri record.

„Nu îmi place această situație, dar am fost obligați să acționăm astfel. Deși valoarea contractului cu CAS este cu 3% mai mare față ce anul trecut, fiind singurii din zonă care am beneficiat de o mărire, nu reușeam să ne redresăm. Aveam 3 variante: să dăm afară oameni, să reducem aceste sporuri sau să nu facem nimic. Ultima variantă ne-a fi dus în incapacitate de plată în doar două luni.” – a declarat managerul Constantin Poiană.

Spitalul Orășenesc Buhuși era singurul spital din județ și din regiune care acorda nivelul maxim de sporuri.Această măsură, adoptată de Consiliul de Administrație, va aduce economii de aproximativ 100 000 lunar. Cea mai mare parte a personalului va suferi micșorări salariale de de 2-3-400 de lei.

„Vom face o analiză după 6 luni și ne dorim să revenim treptat la salariile de până acum.” – a conchis managerul Poiană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here