Spitalul Orășenesc Buhuși, un exemplu de urmat pentru alte spitale

12.387

Din ce în ce mai multe spitale își exprimă dorința de a-și trimite cei mai buni oameni la Spitalul Orășenesc din Buhuși pentru a învata din experiența celor de aici pe linie de certificare ISO și acreditare CoNAS.

Primul spital care a solicitat acest schimb de experientă a fost Spitalul Municipal din Onești. În prima fază au venit cei din echipa managerială pentru ca mai apoi, în săptămâna ce a urmat, să vină medici și asistente șefe de pe secțiile care au corespondent în spitalul buhușean. În urma vizitei au recunoscut că au multe de învățat și că au găsit la Buhuși o echipă de oameni săritori și dornici să-i ajute în încercarea lor de a trece cu brio prin acreditare.

schimb_de_experienta
Echipa de management de la Spitalul Județean de Urgențe Bacău, mai exact directorul medical, directorul de îngrijiri, directorul  financiar contabil, au venit și ei la Buhuși pentru a vedea la fața locului cum trebuie sa fie pregatit un spital pentru acreditare. „Au rămas surprinși de modul cum se lucrează la noi și au spus că vor reveni și cu șefii de secție pentru că au ce să învețe. Este de apreciat faptul că au trecut peste anumite principii precum că un spital județean nu are ce învăta de la un spital orășenesc.” – ne-a declarat Constantin Poiană, Manager de Calitate la Spitalul Orășenesc Buhuși.

Au urmat medicii șefi de secție și echipa managerială de la spitalul din Târgu Neamț care au venit la spitalul din Buhuși ca să vadă cu ochii lor ce înseamnă un spital acreditat. „Au vizionat spitalul, documente, circuite și am fost rugați ca săptămâna viitoare să primim și o echipă cu asistentele șefe pentru a învăța mai multe de la noi.” – a adăugat Constantin Poiană.

schimb_de_experienta4

Cea mai recentă vizită a avut loc ieri, oaspeți fiind delegația de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. Delegația a fost  formată din medici, asistenți medicali, economiști, juriști. Aceștia au apreciat nivelul de profesionalism găsit aici și faptul că întradevăr în acest spital au găsit implementate marea majoritate a standardelor de calitate, că se lucrează după proceduri și protocoale de lucru și că se respectă circuitele prestabilite și intervalul orar de folosire al acestora.schimb_de_experienta3

schimb_de_experienta2

Managerul de Calitate conchide: „Avem în continuare cereri din partea altor spitale din județul Bacău si din alte județe pentru a veni în schimb de experiență în spitalul din Buhuși. Acest lucru nu poate decât să ne bucure și credem că munca și eforturile noastre au fost recunoscute la nivel național având în vedere faptul că așteptăm și vizita președintelui CoNAS, Dr. Vasile Cepoi. Ne bucurăm că am reușit această performanță, dar aceasta nu ar fi fost posibilă fără implicarea continuă a primarului Ionel Turcea, a Consiliului Local Buhuși, iar după cum spune Dr. Toron Mouhannad, managerul spitalului, este de apreciat faptul că am reușit să ne mobilizăm să lucrăm în echipă, și să devenim un exemplu de urmat pentru alții.”

Dupa fiecare vizită impresiile celor care au trecut prin spitalul buhușean au fost consemnate într-un „caiet de impresii”, caiet care stă la dispoziția tuturor celor care vor să-l citească.

Te invităm să dai LIKE paginii Spitalului Orasenesc Buhusi.

3 COMENTARII

  1. Se vorbeste numai de zugravit si varuit pereti , dar de ce nu si o sectie de cardiologie, ginecologie, maternitate sau de medici care pleaca de la Buhusi dupa un an sau chiar mai repede !

  2. Buna ziua domnule Florin !
    Vrem sa va spunem ca apreciem critica constructiva pentru ca ne ajuta sa imbunatatim continu calitatea serviciilor medicale si nemedicale din cadrul Sp. Or. Buhusi. Nu vrem sa atragem atentia despre zugravit si pereti varuiti cu toate ca si aceasta componenta face parte din calitatea actului medical de care pacientul are nevoie, in ultimii ani pacientul beneficiaza de frigider si Tv in fiecare salon au fost montate centrale termice pe fiecare etaj pentru a fi asigurat confortul termic si apa calda saloanele sunt curate fara mucegai si infiltratii, medicamentele sunt asigurate in procent mult mai mare acum decat in trecut , la fel si materialele sanitare . Intradevar sunt multe de facut de acum incolo dar este practic foarte greu in conditiile in care spitalul este clar subfinantat, numai in ultimele trei luni serviciile medicale decontate de catre CASBacau sunt la jumatate fata de cele realizate, cealalta jumatate sunt cumva suportate de catre spital pentru ca nu putem sa trimitem acasa bolnavii care vin si au nevoie de noi, de aceia nu reusim sa asiguram suta la suta toate serviciile catre pacienti si sa intram in normalitate.
    Cat despre medici putem spune ca nu au plecat de la noi, dimpotriva am reusit sa atragem un medic cardiolog, 2 medici radiologi, 1 medic infectionist , 1 medic psihiatru si suntem in tratative avansate cu inca 1 medic psihiatru si un medic cardiolog care va veni in unitatea noastra sanitara din aceasta toamna.
    Infiintarea de specialitati noi a fost si este o preocupare permanenta a noastra in anul 2014 am reusit sa infiintam 3 compartimente de internari de zi cu specialitati care nu au existat pana acum la noi. cardiologie, ortopedie, obstetriga ginecologie, orl, infectioase, am fost singurul spital din zona care am otinut 10 paturi de zi adaugate la structura existenta in condiitiile in care in Romania trebuie sa dispara 1000 de paturi in anul 2015 si tot 1000 in anul 2016.
    Suntem de asemenea in stadiul avansat de infiintare a unui compartiment de internari continue cardiologie cu 5 paturi si ortopedie traumatologie cu 4 paturi.
    Preocuparea noastra este continua pentru a asigura pacientilor arondati si nu numai toate conditiile de care au nevoie si de asemenea de a avea parte de un act medical de calitate, stim ca nu suntem perfecti stim ca sunt multe de facut de acum incolo stim ca este mult de lucru la mentalitatile personalului dar trebuie sa recunoastem de dragul adevarului ca nu stam pe loc in conditiile in care acest personal cu bunele si relele sale a muncit mult pentru certificarea ISO si acreditarea CoNAS nefiind platit in plus pentru aceasta, salariile sunt mici nu se acorda bonuri de masa fiind singura unitate sanitara din judet care nu isi poate permite inca acest lucru.
    Va reamintim de asemenea ca pe site-ul WWWspitalbuhusi.ro se poatre oricand posta orice sesizare / reclamatie care va fi analizata si
    se va tine cont de ele in strategia de dezvoltare a Spitalului Orasenesc Buhusi.

  3. D-le Florin si D-le Poiana,
    Se vorbeste de prea mult timp si mult prea mult despre subiectul acesta tabu pe care il reprezinta SOB, mai ales in momentele in care populatia orasului sesizeaza niste abateri grave de la viata normala in urbe.
    Sa lasam actul medical sa se manifeste in liniste.
    De fiecare data cind administratia Turcea are o sincopa sau lumea din oras vorbeste despre faptul ca ne indreptam spre civilizatia de la sat, se scrie ceva de SOB.
    As prefera un act medical neimplicat in politica, facut fara interese, fara nici un alt scop, altul decit sanatatea si viata semenilor, ca in juramintul lui Hipocrat, dar dvs domnule Poiana nu aveti de unde sti despre juramint.
    Cind veti realiza treaba aceasta si cind nu veti mai ridica osanale necuvenite, actul medical va avea de cistigat. Asadar, va rugam, nu ne povestiti totul despre cele 5 centrale! Lasati-ne sa ne incalzim in liniste cu sperantele noastre de sanatate, iar daca aveti si apa fara program, vom veni sa facem un dus “la urgente”, ca in oras nu prea mai avem cum in ultima vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here