Spitalul Orasenesc Buhusi incearca sa obtina certificarea pentru un nou standard de calitate

4.336

12339592_864298370351833_8904272143981803502_oDupa aproape un an de la ultimele vizite de audit (noiembrie 2015), Spitalul Orasenesc Buhusi se pregateste pentru vizita echipei de auditori (perioada 21 – 25 noiembrie 2016) in vederea mentinerii standardelor ISO 9001 / 2008 – servicii medicale de calitate / studii clinice, ISO 22000 / 2005 – siguranta alimentului si se incearca, de asemenea, obtinerea pentru prima data a standardului OHSAS 18001 – securitate si siguranta ocupationala.

“Certificatele de inregistrare ne expira la inceputul lunii decembrie, de aceea incercam sa nu existe nici o intrerupere in mentinerea acestor standarde, de fapt noi ne pregatim de aceste vizite de audit continuu si trebuie sa facem dovada ca exista o evolutie in mentinerea si dezvoltarea acestora. Acum nu mai suntem la inceput pe ISO 9001 si este a doua vizita de audit pe ISO 22000, stim ce probleme am avut de rezolvat stim ce trebuia facut si speram ca auditorii sa vada ca aceste sisteme au evoluat continuu. In ceea ce priveste standardul OHSAS 18001 speram si avem incredere in fortele noastre ca vom reusi sa il obtinem pentru ca avem nevoie sa dezvoltam continuu sistemele de management al calitatii. Conform ultimelor modificari legislative a inceput si monitorizarea spitalelor de catre ANMCS si inscrierea in ciclul II de acreditare. Se spune ca ciclul II nu va mai semana cu primul, de aceea trebuie sa ne adaptam continuu sa ne dezvoltam structura organizatorica in functie de cerintele pacientilor, sa identificam surse suplimentare de finantare, sa implicam spitalul in diverse proiecte pe plan national si nu in ultimul rand sa fim o echipa, atat cea manageriala cat si impreuna cu Primaria si Consiliul Local. Fara o sustinere permanenta si fara sprijin din partea lor nu vom putea sa realizam ce ne-am propus, sa fim aproape de pacienti. Vreau si pe aceasta cale sa fac un apel la consilierii locali sa sprijine proiectele noastre, sa fie alaturi de noi, ii asteptam sa vina la fata locului sa le aratam problemele si realizarile noastre si impreuna sa contribuim la dezvoltarea spitalului”, a declarat Constantin Poiana, manager de calitate al Spitalului Orasenesc Buhusi.

“Nu spunem ca suntem perfecti mai sunt multe de facut, dar credem ca se observa o evolutie in bine si suntem siguri ca pacientii percep acest lucru. Daca ne uitam in trecutul nu prea indepartat si daca incercam sa ne aducem aminte, toate se cumparau de catre pacienti, de la materiale sanitare (seringi, ace, perfuzoare) si pana la medicamente, care acum sunt asigurate in mare proportie de catre spital. Se observa o schimbare si in comportamentul salariatilor, cu toate ca si aici mai sunt multe de facut. Structura organizatorica a fost modificata de multe ori pentru a veni in sprijinul pacientilor, care au vrut sa aiba la acest spital specialitatea cardiologie, paliative, sectie de chirurgie si exemplele pot continua. Aceasta, credem noi ca inseamna sa dezvolti continuu calitatea serviciilor si, de aceea, nu ne este teama de vizitele de audit de monitorizarea spitalelor, pentru ca suntem verificati la ceea ce facem, nu ne sunt cerute decat dovezi ca la un anumit moment lucram pe standarde de calitate si incercam sa dezvoltam continuu atat calitatea actului medical, cat si calitatea conditiilor hoteliere”, a mentionat, la randul sau, Dr. Toron Mouhannad, managerul Spitalului Orasenesc Buhusi.

medidalmanager.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here