Două noi specialități la Spitalul Orășenesc Buhuși: Cardiologie și Ortopedie – Traumatologie

9.557

De curând, la Spitalul Orășenesc Buhuși au fost înființate două noi compartimente: Cardiologie și Ortopedie – Traumatologie. Pentru prima secție au fost alocate 5 paturi, funcționează în cadrul secției Medicină Internă, unde lucrează acum și un medic cardiolog nou, Dr. Elena Andrieș. Compartimentul Ortopedie – Traumatologie are 4 paturi și funcționează în cadrul compartimentului Chirurgie.

new spital 2

Spitalul buhușean a suferit modificări majore în ultimii ani. Diversificarea serviciilor medicale oferite, crearea de cât mai multe secții, echiparea lor corespunzator și imbunătățirea condițiilor hoteliere ale pacienților au fost mereu prioritățile managerului general,  Dr. Toron Mouhannad și ale managerului de calitate, Constanin Poiană.

toron1„Înființarea aceastei secții de Cardiologie, o premieră pentru Buhuși, înseamnă că putem interna și îngriji pacienții cu probleme cardiace aici, fără să-i mai trimitem la alte unități spitalicești. Ortopedie am avut doar ca și cabinet în Ambulatoriu, dar acum avem compartiment de sine stătător. Pacienții care au suferit traumatisme multiple, de exemplu, vor fi supravegheați și de chirurg și de ATI-ist și de ortoped. Intenționăm să nu stăm pe loc. De fiecare dată când finalizam un proiect, noi ne gândeam deja la următorul. Intenționăm să mai aducem medici și să înființăm și alte specializări.” –  a declarat pentru Buhusi.NET managerul general, Dr. Toron.

new spital

poianaManagerul de calitate, Constantin Poiană, a fost, astăzi, ghidul nostru în spital: „Saloanele au condiții hoteliere foarte bune: paturi moderne, căldură, televizor, lumină la fiecare pat, aer condiționat, geamuri de vizitare pentru a nu-i deranja pe cei internați. Lucrăm la amenajarea de noi saloane și lucrăm la îmbunătățirea tuturor aspectelor, inclusiv a relației dintre cadrele medicale și pacienți. Pe această cale îi rugăm pe cetățeni să ne sesizeze cu privire la orice neregulă pe care o întâmpină la noi.”

În toamna aceasta a fost finalizată și renovarea sectorul pacienților aseptici din cadrul secției Chirurgie. „Aici am vrut chiar eu să dirijez această lucrare. Am vrut să o fac să fie cât mai aerisita, curată, bine dotată, plăcută pentru pacienți, în speranța că aceștia vor mai uita puțin de suferințele pentru care sunt aici. Vă invit să vizitați secția, pe dumneavoastră și pe oricine dorește să vadă ce am reușit să facem aici. Încă așteptăm finanțare și sprijin pentru renovarea părții pentru septici. Anul viitor vom fi implicați în reacreditarea spitalului și trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere. Avem, în continuare, sprijinul Consiliului Local Buhuși, iar acest lucru ne încurajează să continuăm pe acest drum. Încurajările vin și de la instituțiile centrale, care monitorizează și apreciază modul nostru de abordare și strategia de dezvoltare pentru urmatorii ani” – a concluzionat managerul Toron.

6 COMENTARII

  1. Aceeasi Marie cu alta palarie……
    Am stat trei ore si jumatate in salonul de la primiri urgente fara sa vina un doctor.
    Am fost tratat…..cu indiferenta, nepasare si indolenta.
    O mare minciuna…..

  2. “Lucrăm la amenajarea de noi saloane și lucrăm la îmbunătățirea tuturor aspectelor, inclusiv a relației dintre cadrele medicale și pacienți. Pe această cale îi rugăm pe cetățeni să ne sesizeze cu privire la orice neregulă pe care o întâmpină la noi. ”Este bine ca se incearca sa se schimbe mentalitatea celor care lucreaza in sisitemul de sanatate de stat…si ca se solicita colaborarea cetatenilor macar a acelor cu drept de asistenza medicala.
    “…Anul viitor vom fi implicați în reacreditarea spitalului și trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere…” Da ….ar fi bine din toate punctele de vedere …dar credeti ca este destul timp pana la anul viitor ca aceasta pregatire sa acopere toate aspectele ?? Si de ce trebuie sa fim pregatiti doar daca stim ca vor fi controale ???Seamana cu comportamentul unor elevi la scoala , stiind ca erau ascultati sau era o lucrare de control se pregateau si reuseau chiar sa aiba note bune dar nu stiau toata materia doar anumita parte … Speram sa fie bine, totusi …

    Si daca tor s-a deschis o sectie de Ortopedie – Traumatologie avem si o sala de gimnastica de recuperare ??? ….

  3. as vrea sa vad care medic din spitalul Buhusi te accepta fara sa le pui bani in buzunar chiar si seful ca sa ajunga la civilizatie mai dureaza o revolutie

  4. Subsemnatul Dr. Miron Ioan, medic primar de familie, doctor in stiinte medicale cu atestat in Management spitalicesc propun:

    IMPLEMENTAREA INSTRUMENTULUI MANAGERIAL BALANCED SCORE CARD LA SPITALUL ORĂŞENESC BUHUŞI.

    Balanced Score Card este un instrument managerial de succes care oferă o sinteză echilibrată a indicatorilor financiari şi a măsurilor operaţionale. Este o strategie a managementului performanţei, care trebuie implementată la Spitalul Orăşenesc Buhuşi, judeţul Bacău.

    ABORDAREA INTEGRALĂ A PERFORMANŢEI

    Balanced Score Card corelează indicatorii de performanţă din patru perspective diferite. Acest instrument oferă răspunsuri la patru întrebări esenţiale:

    1.CUM NE PERCEP PACIENŢII ? din perspective beneficiarului.
    2.ÎN CE OPERAŢIUNI MEDICALE TREBUIE SĂ EXCELĂM ? din persperctiva operaţională.
    3. PUTEM CONTINUA SĂ NE PERFECŢIONĂM ACTIVITATEA ŞI SĂ CREĂM VALOARE? din perspectiva inovării şi învăţării.
    4.CUM APĂREM ÎN OCHII CETĂŢENILOR CARE INVESTESC ÎN SISTEMUL NAŢIONAL DE SĂNĂTATE? din perspectiva financiară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here