Spitalul din Buhuși are o nouă denumire și 2 specialități noi

4.352

Ministerul Sănătății a dat aviz favorabil solicitării inițiate de conducerea spitalului buhușean, cea referitoare la schimbarea denumirii. Astfel, „Spitalul Orășenesc Buhuși” este istorie, iar noua denumire este Spitalul „Prof. dr. Eduard Apetrei” Buhuși.

De asemenea, au fost aprobate două specialități noi: Cabinetul de Diabet zaharat, Nutritie și Boli metabolice și Compartimentul de explorări funcționale în cadrul Ambulatoriului Integrat. Vor urma și alte modificari de structura, conform indicatorilor de performanță pentru fiecare structură în parte, dar fără a fi afectat numărul total de paturi. – a declarat managerul Poiană.

La Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși se află în derulare un proiect cu finanțare din fonduri europene, proiect inițiat de Consiliul Local Buhuși / Primaria Buhuși intitulat „Reabilitarea termică a clădirilor Spitalului Orășenesc Buhuși” . Proiectul are o valoare de 6.395.477,42 lei.

Un alt proiect cu finantare din fonduri europene este în faza finală de evaluare. Proiectul are o valoare de 10.703.533,59 lei, se intituleaza „Reabilitarea, modernizarea si extinderea Ambulatoriului Spitalului Orasenesc Buhusi”, este inițiat de Consiliul Local Buhuși / Primaria Buhuși și va aduce dotări noi în aparatură și echipamente medicale de care este absolută nevoie (instalație radiologică digitală, C.T., R.M.N.).

În acest moment, Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși are acoperite toate structurile cu resursa umană, în special medici, iar in ultimul an au fost investite peste 2.979.000 RON în aparatură si echipamente medicale cu fonduri de la Ministerul Sanatatii și Primaria Buhuși / Consiliul Local Buhusi.

Vasile Zaharia, primarul orașului Buhuși, prof.univ. dr. Eduard Apetrei și Constantin Poiană, managerul spitalului, în luna august

Cine este medicul Eduard Apetrei

Dr. Eduard Apetrei s-a născut la 11 octombrie 1937 în comuna Blăgești, județul Bacău. A urmat cursurile Liceului „Ferdinand” din Bacău, apoi Facultatea de Medicină din Iași (1954 – 1960). A fost stagiar la Onești (1960 – 1964), secundar în cadrul spitalului ASCAR (din 1964) și medic primar din 1974 în cadrul aceluiași spital.

Din anul 1976, este medic la Spitalul Fundeni. A urmat stagii de specializare în țară și străinătate: Helsinki (Finlanda), Bruxelles (Belgia), Paris (Franța). Din anul 1965, a devenit cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București: mai întâi preparator, apoi asistent (1966), șef de lucrări (1977), conferențiar (1991) și profesor din 1993. În 1973 a devenit doctor în medicină. În perioada 1992 – 2003, a fost șeful Clinicii de cardiologie a Institutului „C.C. Iliescu”. În prezent, este profesor de cardiologie, medic primar cardiolog și membru titular al Academiei de Științe Medicale.

Din anul 1982 este membru în boardul Societății Române de Cardiologie, a organizat și condus nenumărate congrese și conferințe naționale de cardiologie. Din 1995 este Fellow al Societății europene de cardiologie, dar este și membru titular sau corespondent în mai multe comitete, asociații și societăți profesionale internaționale. A fost membru în Comisia Europeană pentru specialitatea cardiologie (1996 – 2003) și membru în Comisia Europeană pentru acreditare în ecocardiografie (2002 – 2005). Este autorul a 18 tratate și monografii de cardiologie, are 39 de capitole în tratate medicale, 288 de lucrări științifice publicate, din care 81 cotate ISI.

A fost distins cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Comandor, Premiul „Iuliu Hațieganu” al Academiei Române, premiul „C.C. Iliescu al Academiei de Științe Medicale” (2016), este cetățean de onoare al orașului Bacău și Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Fațada spitalului este aproape finalizată

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here