Spitalul Buhusi are un nou director

5.191

De mai mult timp, din cauza faptului ca managerul a demisionat, Spitalul Buhusi era coordonat de directorul medical si contabilul sef. Ieri, primarul Ionel Turcea l-a instalat pe noul manager: Gabriel Drug, bio-inginer medical. Acesta, în varsta de 41 de ani, a fost manager al Spitalului de Pediatrie Bacau. La instalare, primarul a spus: „Am mare încredere în calitatile manageriale ale domnului director Gabriel Drug. Sunt sigur ca în urmatorii doi ani spitalul din Buhusi va deveni unul de referinta, comparabil, din multe puncte de vedere, cu spitalul din Moinesti”. Prin preluarea în administrare a spitalului, comunitatea buhuseana va trebui sa asigure, anual, resurse financiare de cel putin 7 miliarde de lei, ceea ce ar reprezenta o treime din bugetul local.

I. Fercu – desteptarea.ro

11 COMENTARII

 1. Bio inginer medical e un fel de strutocamila. Ciudate profesii a mai nascut si invatamintul asta privat care vinde orice fel de hirtii. Pentru domnul primar care are si el o hirtie de la privati, o fi sunat bine un biolog in inginerie si un inginer in medicina. Nici ca mai are nevoie de medicamente spitalul cu un asemenea specialist.

 2. Buna ziua.

  Bioinginer este o specializare de la UMF Iasi. Este o facultate performanta unde ies specialisti in aplicatii tehnice legate de domeniul medical, de biomecanica etc.

  Am lucrat cu cei de la Bioinginerie cu dl prof dr. Florin Topoliceanu – decanul si initiatorul facultatii de Bioinginerie si stiu ca au pregatit speciliasti de caliatte.

  Pentru cei care nu stiu.. la Bioinginerie se fac sisteme de protezare, sisteme robotice, aparatura medicala etc..se fac tehnologii moderne aplicabile tratarii bolnavilor avand intre altele la baza mecatronica si explorarile functionale.

  Nu este vorba de invatamant privat ci de invatamant de stat.

  In lume bioingineria este o disciplina de invatamant de ultima ora.. si tare bine ar fi ca multi buhuseni sa faca asemenea studii… dar dupa nivelul notelor de la bac…. se pare ca avea dreptate Base… si o sa aiba in continuare din pacate..

  Specializarea nu e o strutocamila.. se adreseaza in prinipal inginerilor sau medicilor care vor sa faca o a doua specializare. Se adreseaza chimistilor.. care vor sa invete procese tehnologice de fabricatie etc. Are aplicatii cat nici nu va puteti inchipui.

  Din acest motiv va recomand sa intrati pe sitetul http://www.bioinginerie.ro/ pentru a va documenta.

  Toate cele bune
  dr. ing. Rezmires Daniel

 3. Nu conteaza daca e bioinginer, constructor, arhitect, ginecolog sau gropar, important e sa realizez ceva semnificativ pentru spital, si sa nu sa gaseasca scuze de genu: dar vai, eu am facut tot ce mi-a fost in putinta dar daca nu s-a putut asta e.

 4. Sa lasam faptele sa vorbesca si sa nu judecam dupa ce s-a intamplat pana acum.Sa vedem ce e in stare sa faca noul director.Oricum mai rau decat acum nu cred ca se poate, doar daca se inchide…

 5. Urez noului director putere de munca si rezultate pe masura, in rest..atit timp cat ai rezultate notabile in munca pe care o faci nu conteaza ce scrie pe diploma….putea fi si maturator…..

 6. Buna ziua

  Am dat explicatia de la pct 2 pentru a lamuri persoana de la pct 1 ca este pe dinafara si comenteaza ca sa se afle in treaba.. sper ca a aflat ce inseamna cuvantul Biotribologie.. ar fi o mare realizare.

  Tin sa va reamintesc ca din punctul de vedere al multora chiar conteaza ce scrie pe diploma, mai ales daca este una in domeniul medical sau tehnic .. si este obtinuta la o facultate unde chiar se invata.

  Tra asta a ajuns in starea “care este” pentru ca oameni gen “care este” ajung in functii de conducere si iau decizii pentru alti oameni.

  La noi ar trebui promovati doar oamenii pregatiti si.. ar trebui alesi doar oameni pregatiti.

  Intrebare : stiti cati oameni cu functii de conducere obtin in ziua de azi diplome la ff ? Stiti cum se iau examenele la ff si la puzderia de universitati .. care exista in ziua de azi.. toate prin realizate prin bunavointa lui Abramburica ?

  Asa ca nu cred ca v-ar place sa .. sau poate da…. sa fiti condusi de oameni pe diploma carora scrie orice… pentru ca ar putea face Orice si nu meseria pentru care sunt angajati.

  Meseria de maturator este una utila si nu trebuie luata in deradere…facandu-se comparatie cu ea… in sensul romanesc atribuit. Fara maturatori si gunoieri.. dupa comportamentul oamenilor din ziua de azi.. ar exista munti de gunoaie si ar trebui dublat numarul de spitale…

  Oricum este bine ca si in Buhusi a venit .. din punctul de vedere al specializarii.. omul potrivit la locul potrivit.

  Toate cele bune
  dr. ing. Rezmires Daniel

 7. Mai primare mai da-ti fundul jos din masina si ia-o pe jos sa-ti cunosti orasul. Poate asa ai sa vezi ca scarile Tucu si mai ales cele de la fabrica sint ca-n jungla unde stau ascunsi tiganii la tilharit, tiganii pe care-i granesti din ajutoarele sociale ca sa te voteze.

 8. As dori sa cititi si sa luati aminte.
  Cine trece prin Buhusi trece prin parte de jos a orasului…care arata deplorabil!!!
  Ati avut grija sa va extindeti magazinul pe trotuar, sa asfaltati, frumos, ce sa zic, un pas inainte unul inapoi.
  Nu ati facut nimic in partea de jos a orasului, un trotuar, casele tiganesti arata de parca trecem printr-o satra, miercurea nici nu poti trece cu masina dinspre Bacau spre Piatra sau invers, e groaznic acel talcioc pozitionat acolo langa sosea. Pana la urma acea parte a orasului insemna pentru oricine ca a trecut prin Buhusi asa cum acei consilieri si comportamentul lor din Primarie reprezinta Primaria Buhusi.
  Si inca un lucru, am inteles ca se vor face ANL-uri, am sa urmaresc expre cine se va muta in acele blocuri si cum voi vedea ca sunt copii de Primar, de politist, de functionar de la Primarie voi fi printre acele persoane care nu va inceta sa faca reclamtii si sa ceara verificarea dosarelor…din fericire stiu si unde trebuie sa ma adresez.
  Consider ca sunt sufIciente cupluri care chiar merita o casa noua si care indeplinesc cerintele repartizarii unui apartament ANL.
  SPOR LA TREABA !!!

 9. Acest manager Drug, e un mare spagar, cere cate 10% spaga. Se cumpara mai scump, ca sa se poata plati spaga la Gabriel, si probabil alti colaboratori.

 10. Acest Gabriel Drug si primarul sunt niste smenari de ultma speta. Se cumpara medicamente si aparatura cu mult peste pretul pietei si surplusul se imparte. Din cauza lui Drug spitalul este in starea aproape falimentara.
  TREBUEI SA SCAPAM DE ACEST HOT si de PRIMAR! Ne-au jefuit destul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here