Spitalul buhusean si managerul sau, rasfatatii premiilor de excelenta

7.990

FOND-spitalul-buhusean

Spitalul Orasenesc Buhusi si managerul sau, dr. Mouhannad Toron, se bucura de aplauze nationale. Recent, în Bucuresti, la World Trade Plaza, a avut loc Gala Medical Manager 2013, gestionata de MEDICAL MANAGER, liderul national al informatiei pentru managerii medicali, si de OAMENI si COMPANII, lider în comunicarea directa business-to-business si business-to-professionals. Evenimentul s-a bucurat de prezenta a peste 120 de personalitati medicale si reprezentanti ai mediului de afaceri.

Premiile au fost de decernate de dr. Vasile Cepoi, fost ministru al Sanatatii, consilier de stat în cadrul Guvernului, si de Bogdan Jansen, presedinte al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor. Premiul de excelenta pentru initiative moderne în managementul medical a fost oferit Spitalului Orasenesc Buhusi, pentru atragerea si coordonarea primei implementari probono de software medical în România, care înseamna acces rapid la istoricul medical, la investigatiile si explorarile functionale realizate, dar si timp de asteptare mai scurt pentru pacienti. Acelasi premiu a fost obtinut si de medicul chirurg Mouhannad Toron, managerul institutiei. Spitalul Buhusi este singurul spital din judet care a implementat un asemenea sistem informatic, fiind si pionier national al acestei initiative.

Spitalul Buhusi se afla si pe „lista scurta” a Premiilor Nationale ale Calitatii TRUSTMARK, ce vor fi oferite în curând. Aceasta prestigioasa competitie nationala este gestionata de Universitatea de Medicina si Farmacie din Tg. Mures si de compania PEGAS Sisteme de Management. Din zona Moldova mai sunt nominalizate pentru acest premiu doar patru spitale din Suceava, Roman, Iasi (Clinica medicala „Cuza Voda”) si Vrancea. Premiile vizeaza criterii precum: recunoasterea performantelor organizatiei, pregatirea în vederea acreditarii CoNAS, îmbunatatirea sigurantei pacientilor, cresterea loialitatii pacientilor si a satisfactiei personalului angajat.

„Ne bucura faptul ca eforturile noastre, sustinute exemplar si de primarul Ionel Turcea, primesc si o recunoastere nationala. În urma cu doar câtiva ani, spitalul era amenintat cu desfiintarea. Astazi este onorat cu aplauze. Proiectele noastre îsi continua implementarea. Beneficiarii acestor eforturi sunt: pacientii, comunitatea si salariatii institutiei”. – dr. Mouhannad Toron, manager Spitalul Orasenesc Buhusi.

Ion Fercu

19 COMENTARII

 1. ” Ii multumim cerului ca avem asa un Om la Buhusi”….??????? . Seriooooos? ????. Spitalul primeste bani pentru renovare si proiecte in vederea acrediatrii , iar doctorului Toron ii sunt atribuite niste merite ca si cum el ar fi venit cu sumele de bani si nu numai. Este obligat sa faca ce a facut. caci trebuie sa ne aliniem cu totii la standarde europene. Cine scapa si ia acreditarea bine cine nu, nu. Ce inseamna sa fii limitat in intelegerea unor evenimente sau fapte care se desfasoara….. Woawww , ce a facut Dr. Toron!!!!!!!. Ce sa-ti povestesc?……

 2. Vai !…Sa multumim cerului pentru un asa ”om ”? Serios???????…..Sistemul informatic nici nu merge in spital…. Vai, facem lucruri inedite, ca asa e in Romanaia..bifam momentul cu ceva nou, ce conteaza ca nu merge ulterior? Noi am luat laurii nu?…. Treziti-va.

 3. Dana ! dupa cum ne putem da usor seama cunosti bine spitalul, de ce spui ca sistemul informatic nu functioneaza ? acum se raporteaza doar de pe Armonia Sanita merge chiar foarte bine, cred ca faci confuzie cu sistemul informatic de pe ambulatoriul integrat care a fost recent implementat. Cat despre lauri nimeni nu vrea asa ceva, haide sa fim seriosi ! !

 4. tot respectul pt. acest OM…intr-adevar un om inainte de a fi medic..mai bine ar invata de la el care ar trebui sa fie comportamentul
  si restul personalului din ROMANIA

 5. Domnule Contantin … mai exact Constantin Poiana, mai lasati atitudinea asta de catelus de baza ce raspunde prompt tuturor articolelor care il vizeaza pe dr. Toron. Nu va agitati cu atat de mult elan avand o asa parere buna despre faptul ca realizati lucruri fara cusur in spital in echipa si nu numai… Lasati domnule sa raspunda la comentarii persoanele vizate… Stim cu totii ca Turcea face jocurile in spital impreuna cu managerul pe toate liniile de actiune si ca nu orice persoana corecta poate rezista sau lucra in spital….si cu asta am spus totul. Cat despre bunavointa cu care se lucreaza si daruirea specifica… mai lasati-ma ca nu e spitalul lui Toron personal sa fie el si numai el vazut ca pionul principal in actiuni ce au o desfasurare si un drum pozitiv cu sau fara el.

 6. Dana ! ce vrei de fapt sa demonstrezi ? ca spitaluil nu merge bine ? ma indoiesc, daca tot cunosti asa bine spitalul citeste procesele verbale cu controalele Inspectiei Sanitare, DSP, ISU, CoNAS, Certificare ISO, si o sa vezi care sunt rezultatele si ce spun aceste institutii, nu pot sa cred ca aceste institutii ar fi partinitoare daca ar avea ceva de criticat. Cat despre faptul ca primarul face jocurile in spital am o mare indoiala , eventual colaboreaza destul de bine cu Dr. Toron. In ceia ce priveste personalul din spital poate sa-si exprime parerile liber exista pe site-ul WWW spitalbuhusi.ro rubrica de reclamatii online oricine poate sesiza eventuale nereguli .
  Observ ca a devenit o obsesie a ta Dr. Toron ai dreptul sa spui orice dar verifica informatia daca este reala , cat despre faptul ca sunt ” Constantin Poiana ” esti sigura ?

 7. Draga Dana,eu sunt salariata la acest Spital,si lucrurile nu sunt deloc asa.TOATA STIMA PENTRU PRIMARUL IONEL TURCEA ,DR.TORON SI PENTRU MANAGERUL DE CALITATE POIANA CONSTANTIN.ACESTI MINUNATI OAMENI ,AU FACUT LUCRURI DEOSEBITE IN SPITALUL NOSTRU,DACA NU ERAU ACESTI OAMENI NOI NU MAI AVEAM SPITAL IN ORASUL NOSTRU.DRAGA DANA ,NU MA ASTEPT SA RECUNOSTI MERITELE ACESTOR DOMNI,PENTRU CA ARE CINE SA VINA CU LAUDE.AU FOST LAUDATI CHIAR DE LA MINISTERUL SANATATII,CA AU FACUT,FAC SI VOR FACE LUCRURI DEOSEBITE IN SPITALUL NOSTRU.BRAVO LOR SI FELICITARI.BAFTA PE MAI DEPARTE.VA MULTUMIM CE ATII REALIZAT PENTRU SPITALUL NOSTRU.LASATI DUSMANII SA VORBEASCA.DACA VA VORBESC DUSMANII,INSEAMNA CA ATI REALIZAT,CEVA IN SPITALUL NOSTRU.

 8. Am mai publicat un mesaj ca raspuns insa nu apare…nu-i nimic. Pot sa-l rescriu la fel….
  Faptul ca recomanzi citirea proeceselor verbale efectuate in urma controalelor Inspectiei Sanitare, DSP, ISU, CoNAS, Certificare ISO, spune clar cine esti. Cum de recomanzi favorabil acele rapoarte si de unde stii tu ce scrie in ele decat daca nu cumva ai acces direct la ele?… Ma faci sa rad Constantine ….. Cat despre obsesia legata de Toron, nu cumva tu ai obsesia de a raspunde ”pro Dr. Toron” la orice articol care are un mesaj in care se comenteaza persoana acestuia?. Consideri ca implicit esti si tu criticat…. Las-o mai usor cu zelul… sau poate obsesia…… Referitor la primar , faptul ca tu ai indoiala in ceea ce priveste modul in care ” se fac cartile” in spital este fara importanta. Nu te-a intrebat nimeni ce parere ai? Se pare ca unele lucruri nu le cunosti si poate de multe ori ”trebuie ”sa stai la ”distanta” ….. O zi buna domnule Poiana….. . sau Constantine……

 9. Nu contesta nimeni ca nu s-a schimbat ceva in spitalul Buhusi.

  Am ramas impresionata dupa ce nu trecusem in ultimii 14 ani pe acolo.Impresionata dar si dezamagita.Stiu ca intretinerea este cea mai mare problema a unui imobil… nu schibarea! Intretinerea a ceea ce s-a facut… “pierde teren”.
  Un spital care are potential …
  Parerea mea este ca totusi.. ori manager ori medic,
  Nu are timp sa fie medic si nici manager.In meseria lui probabil ca e mai bun ca medic dar se iroseste.. sau invers.
  Abia apuca sa treaca pe la cei internati.
  S-a schimbat mentalitatea celor care lucreaza in spital… destul de bine insa mai e de munca!
  Sa-ti cumperi ,,toate alea” de la farmacie…si sa stai in spital… mi se pare o absurditate cand medicul nici nu te vede de 2 ori in 3 saptamani!
  *
  Am ramas surprinsa ca nu mai avem maternitate… deci toate mamele nasc in alta parte decat aprape de casa.Ne mai miram ca pleaca tinerii?
  Pacat ca nu se face ceva concret! Nu sunt bani de medicamente?
  Pai faceti public ce bani se aloca pt. medicamente de la minister si cat pt salarii etc!
  E destul de greu sa fii manager dapai sa mai fii si medic!
  Felicitari pt ce incercati sa faceti.

 10. as vrea sa raspund la ceea ce a spus Mihaela Mlena in urma cu un an “tot respectul pt. acest OM…intr-adevar un om inainte de a fi medic..mai bine ar invata de la el care ar trebui sa fie comportamentul
  si restul personalului din ROMANIA”

  Chiar daca este dupa un an oricum situatiile neplacute in ceeea ce priveste personalul in spitalul Buhusi sunt dese in plina actualizare. Probabil vroia sa se spuna restul personalului din spitalul Buhusi, cred ca ar ajunge , nu este necesar sa se extinda la nivel de tara . Orice spital are manager care sa se ocupe de personal si de buna functionare .Niste lectii de educatie a personalului si nu numai, chiar si profesionala nu ar strica in cadrul spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here