Spitalul buhușean, primele aplauze ale acreditării

4.233

spital-buhusi-

Timp de o săptămână, spitalul buhușean a primit vizita comisiei de evaluare, în vederea acreditării CoNAS. Comisia – directorul general al CoNAS, un director medical al unei clinici private și un economist (fost director al unui spital din Oradea) – i-a evaluat pe cei echipa de management (peste 200 de itemi), pe medicii șefi de secție (peste 170 de itemi), pe asistentele șefe (peste 160 de itemi), dar și pe salariații de la blocul operator, sterilizare, laboratorul de radiologie, laboratorul de analize medicale, ambulatoriul integrat, farmacie, serviciile administrative și secțiile exterioare. Paralel cu verificarea documentelor au fost vizionate direct toate secțiile spitalului, au fost intervievați zilnic pacienții, fiind formulate concluzii.

toron1,,La finalul vizitei au fost formulate concluziile. Au participat toți medicii, șefii de secții/compartimente, asistentele șefe. A rezultat, fără rezerve, faptul că spitalul merită să fie acreditat. S-a afirmat că avem un spital în care se muncește mult, în care drepturile pacientului sunt respectate. Spitalul va fi dat ca exemplu pozitiv peste tot. După ce vom primi raportul final – cu maximum de puncte, sperăm noi – vom deveni al doilea spital public acreditat din județ”, ne-a spus ing. Constantin Poiană, manager de calitate. ,,Rezultatele foarte bune n-ar fi fost posibile fără implicarea exemplară a primarului Ionel Turcea, fără investițiile primăriei buhușene, fără efortul de excepție al majorității salariaților spitalului, care au investit și suflet în acest proiect de acreditare. Chiar și evaluatorii CoNAS, cunoscuți pentru exigența lor, au remarcat faptul că în acest spital pacienții sunt norocoși, întrucât spitale cu renume din Cluj, București sau Timișoara nu arată precum spitalul nostru. Va urma o perioadă dificilă, cea în care trebuie să nu dezamăgim, să reconfirmăm. După acreditare, exigențele vor fi și mai mari”, a adăugat managerul spitalului, medicul Mouhanndad Toron.

Vom reveni după elaborarea raportului final.

Ion Fercu

1 COMENTARIU

  1. Bunaziua. Trebuie sa spun ca am ramas impresionata de schimbarile in bine pe care le-am vazut la Spitalul Orasenesc Buhusi. Anul acesta in vara am avut ” placerea” de a fi tratata in regim de urgenta si vroiam sa multumesc si pe aceasta cale cadrelor medicale care s-au comportat in mod exemplar: au dat dovada de profesionalitate si seriozitate. Complimente intregii echipe. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here