Spitalul buhușean, desemnat într-un program pilot național

3.875

spital

Spitalul Orășenesc Buhuși a încheiat recent un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătății, din perspectiva derularii unui program pilot al mecanismului de feed-back al pacientului.

Au fost alese pentru acest proiect pilot un numar de cinci spitale orășenești, municipale și județene, care, în perioada derulării contractului, vor asigura înregistrarea datelor de contact ale pacientilor în conformitate cu Legea 677/ 2001.

Satisfacția pacienților externați va fi evaluată folosind chestionare trimise prin SMS și/sau e-mail. După încheierea acestui program pilot, metodologia va fi extinsă la nivel național.

„Alegerea instituției noastre pentru acest program pilot nu este intâmplătoare. În anul 2015, în cadrul conferinței de închidere a proiectului «Buna guvernare prin integritate și responsabilitate în Sistemul de Sănătate Românesc», am fost prezentati ca «Modelul Buhuși» în ceea ce privește colaborarea autorităților locale cu spitalul. Este o onoare pentru noi faptul că suntem incluși într-un asemenea proiect pilot împreună cu alte instituții de la nivel national și o recunoaștere a faptului că în acest spital pacienții sunt bine primiți și tratați. În ultimii ani, instituția noastră a fost un exemplu de urmat pentru alte spitale. Pe aici au trecut, pentru a învăța din experiența noastră, echipe manageriale, medici, cadre medii sanitare, economiști, juriști din mai multe județe ale țării, inclusiv de la spitale de grad superior”, motivează Constantin Poiană, manager de calitate, desemnarea spitalului buhușean în acest program pilot.

„Buna colaborare pe care o avem cu Ministerul Sănătății, cu cei din Compartimentul de integritate, ne ofera puterea de a merge mai departe, ne face să așezăm întotdeauna în față moto-ul «Prioritatea noastră este pacientul». Ca echipa managerială, încercăm să implementăm cele mai realiste și moderne politici de sănătate, facem tot posibilul pentru a crește gradul de satisfacție al pacienților, atât prin calitatea condițiilor hoteliere, dar și prin acordarea unor servicii medicale de calitate. Vrem să dezvoltăm continuu structura spitalului, să introducem specialități noi, să atragem și alți medici, chiar în condițiile în care există un deficit al acestora la nivel național”, ne-a spus dr. Toron Mouhannad, managerul spitalului buhușean.

Ion Fercu
desteptarea.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here