Spitalul buhușean continuă ofensiva pe frontul calității

4.917

spital

Cu acordul Direcției de Sănătate Publică și cel al Ministerului Sănătății, Spitalul Orășenesc Buhuși și-a actualizat din nou structura organizatorică. Fostul compartiment de chirurgie generală revine la vechiul statut de secție, iar compartimentul de A.T.I. va avea un număr sporit de paturi. Secția de chirurgie generală, recent renovată, dotată corespunzător, are și o încadrare valoroasă. Aceste modificări au fost fundamentate și pe baza creșterii indicelui de operabilitate, care a fost, de la an la an, tot mai mare.

Dr. Toron Mouhannad, manager, ne-a prezentat și alte elemente ale dinamicii optimiste care vizează numărul/structura specialităților spitalului: ,,În ultimele șase luni, au plecat trei medici din specialitățile psihiatrie, chirurgie, radiologie, dar am reușit să atragem alți cinci medici care i-au înlocuit, precum și un medic dermatolog și un reumatolog. Ultimul poate prescrie și proceduri de B.F.T. Încercăm, astfel, să readucem la viață specialitățile care în ultimii ani au fost în conservare, B.F.T. și dermatologie. Am întărit și echipa medicală de la secția psihiatrie, prin angajarea unui medic primar și a unui medic specialist (rezident venit la post).O bucurie foarte mare o constituie și semnarea contractelor de muncă pentru 13 medici rezidenți pe diferite specialități: A.T.I., medicina de laborator, cardiologie, neurologie, reumatologie, pediatrie, O.R.L. etc. Reușim, astfel, să asigurăm și continuitatea serviciilor medicale la acest Debutăm în 2017 cu o specialitate nouă în ambulatoriul integrat: urologie, unde tratează cunoscutul medic dr. Aurel Angheluș. Trebuie să promovăm o strategie de personal actualizată la cerințele actuale, altfel, în condițiile în care majoritatea medicilor pleacă din țară, riscăm să punem în pericol unele structuri ale spitalului. Sperăm că, dacă vom avea resursele financiare necesare, în anul 2017 vom rezolva o mare parte din neconformitățile pe care spitalul le are cu termen”.

Constantin Poiană, manager de calitate, completează: ,,În 2017 continuăm modernizarea spitalului și reactualizarea structurii personalului, ne pregătim pentru o monitorizare complexă A.N.M.C.S., conform Ordinului 639/2016. Ne pregătim și pentru ciclul II de acreditare, cel care face diferențierea între spitale. Spitalele care nu reușesc să mențină acreditarea din ciclul I și să obțină acreditarea pentru ciclul II risca să piardă finanțarea de la Casa de Asigurări de Sănătate”.

Ion Fercu

desteptarea.ro

3 COMENTARII

 1. Buna seara,

  Stimate Domnule Fercu,
  Nu contesta nimeni calitatea infrastructurii spitalului din Buhusi sau calitatile domului manager, dar cu parere de rau calitatea serviciilor oferite de camera de garda lasa de dorit. O spun ca un buhusean convins si ca om care s-a increzut tot timpul in serviciile pe care le ofera acest spital si mai ales in profesionalismul domnului manager care de altfel a operat o buna parte din cei din familia mea(tata, bunicul etc) si care astazi sunt bine ( bunicul meu are 95 ani). Dar spun cu un regret enorm ca mai e mult de lucrat mai ales cu cei de la camera de garda unde acum 3 nopti a ajuns fiul meu de 3 ani cu soacra mea, fiu care zace la bacau la infectioase doar pentru ca nu a fost stabilizat corespunzator la buhusi si a fost trimis acasa cu un siropel pe reteta de metroclopramid, cand domnul doctor ar fi trebuit sa stie ca daca vine cu varsaturi nu trebuie nimic administrat pe gura ci intravenos si ca trebuie de urgenta stabilizat ca sa nu se deshidrateze. In vara tot fiul meu dupa o vizita la camera de garda pentru o lovitura la cap, in loc sa fie cusut, a fost pansat si trimis acasa ca e bine copilul, nu e nimic grav, pe cand doctorii de la Bucuresti au fost de alta parere, ca trebuia cusut si tinut sub observatie ca totusi avea 2 ani jumatate. Probabil ca daca ar fi primit o suma modica pentru deranj, atentia era mai mare. Nu spun ca in alte unitati spitalicesti e totul roz, dar va rog sa ma credeti ca am o experienta vasta cu UPU, datorita unor complicatii cu sotia. Acum o luna pe 1 decembrie a fost sora mea cu nepotelul de 2 saptamani care a vomat sange si raspunsul celor de la camera de garda a fost, citez” Nu avem ce sa va facem, nu este de competenta noastra”, in loc sa fie trimis cu o salvare de urgenta la bacau sau macar sa incerce sa faca ceva.

  Ma bucur enorm, chiar daca locuiesc de 12 ani in Bucuresti, cand vad genul asta de articole, ca am crescut in acest oras, am trecut de multe ori pe la acest spital si am fost tratat pentru diferite boli, am avut profesori care mi-au trasat drumul pe care am apucat sub coordonarea Dvs atat la liceu cat si la scoala Mihai Eminescu, dar nu pot sa ma ascund dupa deget cand vad atata lipsa de profesionalism si atata “oboseala” de care dau dovada doctorii de la camera de garda. Garda la Buhusi e doar un somn la un hotel cu miros de spital, doctorii fiind foarte deranjati cand sunt chemati la o urgenta. As vrea sa mai vad orasul asta ca alta data, macar sa arate pe jumatate cum era in cartea scrisa despre oras cand era motorul industriei textile din Moldova, dar nu cred ca o sa mai apuc sa vad asa ceva.

  Va rog respectuos sa scrieti in continuare de lucrurile bune din oras, dar si lucrurile mai putin bune ca sa se invete din ele. Daca scrieti doar de cat de bine merge totul in spital, de unde sa aiba personalul ambitie sa evolueze si sa fie pe zi ce trece mai buni. Citind spusele Domnului Manager toul e roz si nu mai trebuie facut nimic, nicaieri. Asa ne spuneati in liceu: ca daca vrem sa fim mai buni trebuie sa invatam din greseli ca nu le mai repetam. Contez pe profesionalismul Dvs, ca acest comentariu sa apara ca domnii doctori sa vada ca nu toata lumea e multumita de serviciile oferite si deasemenea cat de mult pret se pune pe juramantul lui Hipocate!

  Cu stima,
  Caprioara Cosmin Andrei

  P.S. Imi cer mii de scuze daca s-au strecurat greseli in comentariu, sau daca am fost ambiguu in exprimare. Ma puteti contacta daca doriti pentru mai multe de genul celor enumerate mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here