În ultimele două luni și jumătate, spitalul buhușean a mai primit, pe lângă cele 173 de paturi existente pentru internări permanente, și alte 20 de paturi pentru internări de zi. 15 dintre acestea sunt pentru internări medico-chirurgicale, 3 pentru Contagioase, 2 pentru Pediatrie. Primarul Ionel Turcea spune:,,În condițiile în care unele spitale au fost desființate, spitalul nostru, ca o recunoaștere a calității și eficienței activității, a mai primit locuri pentru internare. Acest gest ne demonstrează și faptul că eforturile noastre de susținere permanentă a spitalului recent acreditat încep să dea roade”.
Ion Fercu
Buna ziua, Buhusi!
Domnule Fercu, o singura corectie ar fi de facut si aceea de dragul informatiei corecte: SOB , prin cererea 453/DRS/13.04.11 catre CoNAS, solicita Acreditarea pentru un numar de 183 de paturi si nu 173. Suplimentarea fata de momentul de acreditare pleaca de la 183 de paturi.
Acreditarea a plecat de la 173 paturi continue si 10 internari de zi .
Domnule Andries nu sunteti bine informat si postati informatii neverificate, SOB avea 173 paturi continue si 10 de zi, acum are 173 continue, 20 de zi si 10 apartinatori.
Verificati informatiile inainte de a cauta incorectitudine din partea altora, Noi locuitorii orasului am inceput sa vedem in dumneavoastra un fel de Gigi contra.
o zi buna !
Spilalizarea de o zi
Ordinului ministrului sanatatii nr. 914/2006 reglementeaza,, durata spitalizarii de o zi.
“Spitalizarea de zi este o forma de internare prin care se asigura asistenta medicala de specialitate, curativa si de recuperare, concentrând într-un numar maxim de 12 ore în timpul zilei, efectuarea de examinari, investigatii, acte terapeutice realizate sub supraveghere medicala. La nivelul acestor structuri se pot furniza servicii programabile de diagnostic, tratament si monitorizare pentru pacientii care nu necesita supraveghere pentru o durata mai mare de 12 ore”, se precizeaza în odinul Ministerului Sanatatii.
Conform aceluiasi ordin al Ministerului Sanatatii, unitatea de spitalizare de zi se organizeaza distinct la nivelul unitatii sanitare. Astfel, paturile de spitalizare de zi sunt trecute separat într-o evidenta a spitalului si nu se includ în numarul total de paturi de spitalizare continua. Spitalizarea de zi se organizeaza separat fata de zona de spitalizare continua, cu acces facil la ambulatoriu, la farmacie, laboratoarele de investigatii si tratament, cu respectarea criteriilor de organizare spatial-functionala si cu asigurarea unei zone de asteptare pentru pacienti si însotitori.
Mai simplist conform Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 914/2006 un numar mare de pacienti, peste 86 de diagnostice, nu pot fi internate in forma lunga de spitalizare decat pentru cazuri cu diagnostice care sa justifice internarile de lunga durata. Spitalul Orasenesc Buhusi nu a primit paturi suplimenatare dar a fost obligat sa respecte legislatia, respectiv asigurararea spitalarizarii de o zi, care in fapt s-a redus la 12 ore, adica jumatate de zi.
. Sunt pacienti cu diagnostice severe care nu se pot rezolva in 12 ore. Spitalele sunt cele mai mari consumatoare de fonduri din sistemul sanitar, mai ales pe partea hoteliera ( consum de energie termica, electrica, hrana, costuri mari in chirurgie pentru blocul operator etc).
Spitalul Orasenesc Buhusi trebuie sa functioneze in conditiile legii pentru asistenta medicala optima si profesionista a pacienttilor. Eu am criticat doar irosirea banilor public(11 miliarde lei vechi)i pe televizozre cu plasma ( cat a fost comisionul incasat de Consiliull de Administratiie al Spitalului) , daca s-a organizat licitatie pentru gardul luminat al spitalului si cine a castigat licitatia, probabil oamenii apropiati Primariei Buhusi, cine a realizat mobilierul din toate saloanele, o firma privata, in bune ‘”relatii” cu Primaria).
Cum se poate conduce un Spital de catre Comitetul Director si Consliul de Administratire fara ca nici unul din membrii sa nu aiba cunostiinte de management sanitar ( dar au irosit, iresponsabi, 11 miliadere lei vechie pe televiziare cu plama, pe gardurii illuminate etc, iar pacientii cumpara medicamente si materiale sanitare de la Farmaciile din oras).
Stimati pacienti si ziaristi ca sa conduci un Spital, trebuie sa ai scoala, pregatire in domeniul sanitar de catre “ arabi” din lumea a treia, si de cei care folosec iresponsabil 11 miliarede lei vechi, care izoleaza termic Casa de Cultura Buhusi, unde sunt 2-3 spectacole pe an etc
Adevarul “doare” dar incopetenta manageriala girata de psudo ziaristi care “intoxica” opinia publica si care au si reratii de “ rubedenie” cu actorii opiniei publice si ai administratiei buhusene.
Dr. Miron Ioan, medic primar de familie, roman si nu arab, doctor in stiinte medicale si cu Atestat in management spitalicesc.
Doctorii in stiintre medicale au un cuvant de spus in sistemul medical romanesc la a carei dezvoltare au contribuit.
Dr. Miron Ioan, medic primar de familie, roman si nu arab – mai mare mojicie nu mi-a fost dat sa aud pana acum.
……
Eu am criticat doar irosirea banilor public(11 miliarde lei vechi) – de ce nu putina matematica?
…
• Conform “Plan de Management al Spitalului Orasensc Buhusi” – aprobat de Primaria Osalului Buhusi cu nr. 6686 din 18. 03. 2014 aprobat cu implicarea exemplar? a primarului Ionel Turcea, si a Domnul Manager al Spitalului Dr. Toron Mouhannad datoriile Spitalului la data de 31. 12. 2013 erau de 428. 781 lei ron, actualmente datoriile au ajuns la 1. 1 00000 lei ron ( 11 miliarde lei vechi) o crestere de 2, 57 ori a datoriilor spitalului.
….
1.100.000ron -400.000ron = 700.000ron
Nu mai dezinformati opinia publica
…..
Este prima data(din 2000.) cand SOB primeste 5 paturi in plus
Dovada – este pe internet:
” Adresa mai contine aprecierea ca nu se justifica angajarea de personal in plus pentru cele 240 de paturi.”
http://www.ziaruldeiasi.ro/bacau/un-glont-a-tiuit-prin-spitalul-buhusi~ni1rpr
…
http://www.ziaruldeiasi.ro/local/bacau/directoarea-spitalului-buhusi-a-fost-demisa-pentru-ca-nu-si-a-concediat-angajatii~ni1uqo
….
D.p.d.v. semantic este mult mai grava DISTRUGEREA BUNULUI PUBLIC decat IROSIREA BANILOR PUBLICI. D-voastra ce parere aveti?
PS. Jumatate din locuitorili din BUHUSI sunt extrem de interesati in aflarea opiniei d-voastra in aceasta dilema semantica.
Un comentariu malitios.
Daca, sa zicem, un medic specialist(BADARAN) ar dovedi ca un medic de familie A PLAGIAT la lucrarea de doctorat, ce s-ar intampla?
…
La prima vedere – nimic.
….
Dar de cand cu D-l Ponta….
Conform legii un medic de familie nu poate avea contract cu CAS peste varsta de 65 de ani decat in cazul cand e doctor in stiinte medicale. Si atunci, acesta va castiga(bani multi) pana la 70 de ani.
…
Fara nicio legatura cu subiectul: Exista un banc prost care a devenit viral pe internet:DUBA-I LA USA!
…
PS. Ultima oara cei din DUBA doreau doar sa recolteze un banal ETILOTEST. Dar nu aveu mandat. Si LEGEA E LEGE!
Dragi Buhuseni, cred ca jumatate din populatia targului il cunoaste pe acest eminent Dr. Miron care are atatea grate academice incat nu-i mai incap in portofoliu dar cine a trecut pragul cabinetului sau poate sa spuna daca aceste grade le merita ori intradevar au fost plagiate.
Sa revenim la opinia dansului , clar este dezinformat si sper ca primaria si echipa manageriala de la SOB sa inceapa demersurile legale impotriva acestui om mai ales ca a trecut de limita bunului simt si face clar atingere la drepturile omului la ura rasiala, chiar daca managerul este de origine araba dupa cate cunosc are cetatenia romana si deci este cetatean roman , si dupa cate am aflat de la cei care lucreaza la SOB cei din echipa manageriala au absolvit scoala nationala de management sanitar au chiar si mastere in management,
Domnule Miron spitalizarea de zi in SOB este organizata distinct, separat fata de zona de spitalizare continua cu acces la ambulatoriu , laboaratoare si toate circuitele spitalului. Paturile de internare de zi sunt organizate in trei compartimente separate medico- chirurgicale 15 paturi, infectioase 3 paturi si pediatrie 2 paturi, aceste compartimente sunt prevazute cu cabinet de consultatii, punct de lucru pentru asistenti medicali, mic oficiu alimentar, saloane, boxe lenjerie murdara/ curata si sala de asteptare, deci sunteti in urma cu informatiile D-le Miron.
Chiar daca va convine ori nu SOB a obtinut paturi in plus conform aprobarii date de catre ministerul sanatatii aceasta se poate vedea din autorizatiile afisate in cadrul fiecarui compartiment de zi unde fiecare cetatean se poate deplasa si se va convinge cu ochii sai.
Si inca o informatie D-le Miron din cate stiu SOB este singurul spital din zona care a obtinut paturi de zi si care are organizate aceste compartimente conform ordinului ministerului sanatatii , chiar si alte spitale din regiune au apreciat aceasta realizare.
Cat despre televizoare cu plasma nu exista asa ceva in SOB sunt simple televizpare LED no name cumparate la un pret foarte mic negociat la sange sunt in jur de 600 lei , diagonala de 66 cm , puteti gasi si dumneavoastra televizoare cu acest pret D-le Miron ?
Datoria spitalului nu este ceia pe care o afirmati dumneavoastra din informatiile obtinute de la SOB ( apreciez transparenta personalului de aici care au fost cooperanti in oferirea de informatii ) este in momentul de fata de aproximativ 6 miliarde de lei vechi si nicidecum 11 miliarde cum spuneti dumneavoastra in conditiile in care acest spital ofera pacientilor intradevar conditii hoteliere de calitate si in conditiile in care numai taxa pt acreditare CoNAS a costat in jur de 500 milioane lei vechi.
D-le Miron ca doctor nu pot sa va numesc nu conteaza unde sa nascut un conducator de unitate sanitara ori daca este arab ori nu , conteaza sa faca ceva pentru spital conteaza ca oamenii sa vada schimbarea , traim in secolul 21 oamenii au nevoie de conditii de cazare de medicamente care inteleg ca sunt suficiente chiar si stocuri aceste lucruri sunt importante si nu aberatii postate la un articol facute de catre oameni care nu au realizat nimic in viata.
Rog din nou primaria si echipa manageriala de la SOB sa ia atitudine fata de acest om si chiar sa demareze o actiune judecatoreasca in acest scop.
EU va salut dragi locuitori ai targului si va rog sa nu fiti poartasi prin tacerea dumneavoastra la impertinenta si rautatea acestui om .
Are dreptate d-nul dr.Miron in ceea ce priveste suma cheltuielilor.Verificati cereti , balanta analitica a cheltuielilor sau cereti o explicatie a sumei de 1.100.000 ron ( din ce se compune aceasta suma ), atunci vedem cine minte.Sunt persoane la spital care ar fi bine sa-si dea demisia!
@florin- te rog sa fi putin mai explicit:
1.Sunt persoane la spital care ar fi bine sa-si dea demisia!
R1.Numeste o persoana de la SOB care sa nu fie angajata prin concurs(pe perioada nedeterminata} care merita sa-si dea demisia. Eu o sa fiu avocatul ei virtual – un fel de “avocatul diavolului”.
2.Are dreptate d-nul dr.Miron in ceea ce priveste suma cheltuielilor.
R2.D-nul Dr. Miron a mentionat doar de gardul cu “beculete” si de televizoarele LED. Suma lor este din punctul meu de vedere meschina.
…
Daca cumva va pricepeti la constructii si suma este “fabuloasa” va invit sa nu va raciti gura de pomana pe net si sa procedati la fel ca D-l Dr. Miron si sa faceti plangere penala la Parchet.
Un mic sfat: orice plangere implica nume, prenume, adresa, CNP, asa ca nu sunteti obligat sa va prezentati drept “roman si nu arab”. Statul roman are o institutie(o sinecura din punctul meu de vedere) care se ocupa cu xenofobii. Daca-i sinecura probabil ca – prin lege- nu se autosesizeaza.Nu scrieti nimic compromitator pentru d-voastra, doar ADEVARUL.
3. Verificati cereti , balanta analitica a cheltuielilor sau cereti o explicatie a sumei de 1.100.000 ron ( din ce se compune aceasta suma ), atunci vedem cine minte.
R3.Am stat, m-am gandit si recunosc ca nici prin cap nu-mi trece pe cine indemnati d-voastra sa verifice si sa ceara balanta analitica.
De verificat, o verifica de obicei Curtea de Conturi si ,din cate stiu, astia nu o cer, o primesc cu maxima celeritate.
Daca am putut sa va fiu de folos, ma bucur.
A inceput sa-mi placa sa scriu. Si nu am Facebook. Daca nu ma laud eu, atunci cine?
Exact cum am banuit –
…
http://www.cncd.org.ro/contact/.
…
petitie
…
http://www.cncd.org.ro/profil/
….
bla-bla -bla …. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) este autoritatea de stat autonoma, sub control parlamentar, care isi desfasoara activitatea in domeniul discriminarii. Consiliul este garant al respectarii si aplicarii principiului nediscriminarii, in conformitate cu legislatia interna in vigoare si cu documentele internationale la care Romania este parte…..nimic despre autosesizare
PS. Stie cineva ,in BUHUSI, vreun ONG.? Era odata un senator PSD ( etnic rom), cu care Romania se mandrea, dar acum este europarlamentar( se mandreste Europa).Nicio sansa sa devenim si noi civilizati.
Oameni buni ! o intrebare pentru toti Buhusenii.
Merita acest oras sa aiba spital ?
Daca da atunci haideti sa luam atitudine fata de acesti oameni gen Miron Ioan care nu este in stare sa aiba grija macar de copii lui, sa ne spuna cand a ajutat ultima oara pe fata lui care este studenta la medicina in Oradea .
Sa ajuns ca acest om in lipsa altor argumente sa indemne la ura rasiala cred ca deja sa ajuns prea departe, ce fac organele statului nu ar trebui sa se autosesizeze ?
Cred ca sunt multi oameni in Buhusi care impartasesc aceiasi parere cu mine, nu sunt un avocat al spitalului dar haideti sa vedem lucrurile cu bune si cu rele asaa cum sunt ele, acest spital a urcat mult pe scara de valori in ultimii ani, sunt multe uscaturi intradevar dar ce este al lor este al lor, credeti ca curtea de conturi nu a verificat toate cheltuielile? ma indoiesc, credeti ca este al 2-lea spital acreditat din judet pe ochi mfrumosi ? iar ma indoiesc, mergeti si vedeti cum arata acest spital acum EU am ramas uimit de schimbarile care au avut loc.
Dragi Buhuseni cred ca ar fi cazul sa ne cernem valorile intre D-l Miron Ioan si Dr. Toron Mouhannad impreuna cu echipa sa manageriala EU cert aleg pe ultimii.
Ai un sentiment de frustrare f.acut, in care ti-au ramas blocate toate ….?