Spitalul buhusean are laborator de analize european

3.678

Inca de anul trecut, primarul Ionel Turcea spunea: „Spitalul va fi o prioritate pentru noi”. Proiectul, fundamentat realist pe baza unor resurse locale, este pe val. Mai intai, cu o investitie de 1,5 miliarde de lei vechi, Camera de Garda a fost adusa la standarde de aplaudat. in urma cu putin timp au fost finalizate si lucrarile de reabilitare si modernizare a laboratorului de analize.

Managerul institutiei, Gabriel Drug, spune: „Investitia de peste 100.000 de euro este realizata integral de primaria buhuseana. Au fost reconfigurate circuitele, conform standardelor europene. Pe langa personalul existent a mai fost angajat si un biochimist, care este si reprezentantul managementului pentru calitatea specifica acestui laborator. Aparatura medicala achizitionata este de ultima generatie, ca si reactivii. Practic, prin aceasta investitie numarul analizelor medicale care pot fi efectuate la noi s-a dublat. A crescut si calitatea actului medical. Eu sunt primul pacient care voi face analizele aici, pentru ca am incredere deplina in calitatea lor”. Buhusenii pot apela aici la efectuarea intregii game de analize medicale pentru afectiunile care sunt tratate in spital. Pretul? „Avem preturi la nivelul unui spital public, adica sub cele ale competitorilor de pe piata privata. Noi nu selectam clientela pe criterii economice”, mai spune managerul.

Spitalul buhusean a trimis ministerului toata documentatia in vederea acreditarii acestui laborator de analize, care se afla in stadiul de implementare a standardelor specifice. Dupa acreditare se poate intra in relatii contractuale cu Casa de Asigurari de Sanatate, care ar putea prelua o parte a costurilor analizelor. Pacientul buhusean va avea si mai putin de platit, in aceasta situatie.

Deja, numarul celor care solicita serviciile laboratorului a crescut. Firesc, aceasta crestere va fi si mai mare in perioada urmatoare. „La inceput, mai spune managerul Gabriel Drug, aceste proiecte pareau niste vise. Acum avem si alte indrazneli care, tot cu sprijinul autoritatilor locale, vor deveni realitate”. „Intr-o etapa anterioara am avut ca prioritate scolile. Acum, acestea au toate utilitatile necesare unui invatamant de calitate. Astazi suntem intr-o alta etapa a proiectelor: pe langa reabilitarea/modernizarea infrastructurii stradale, dorim sa transformam spitalul intr-o institutie moderna. Buhusenii nu vor mai fi nevoiti sa risipeasca timp si bani pentru a se trata prin alte orase. Vor beneficia si de calitate”, a adaugat primarul.

 

 

I. Fercu – desteptarea.ro

3 COMENTARII

  1. AVEM UN SPITAL MARE DAR PLIN DE OAMENI FARA SCOALA.AM FOST DE MULTE ORI IN SPITAL.CAT E DE MARE SPITALUL NU GASESTI DOCTORI.SCUZE,ESTE UN SINGUR DR NU RETIN NUMELE,E UN CHIRUG CU MUSTEATA,DA ALA SE POATE NUMI DR

    • pt. ca nu a si-a facut bugetul bine si nu a negociat bine cu casa de asigurari de sanatate.Nu stiu cat e el vinovat sau cat se razbuna casj pt. ca orasul e psd-ist

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here