Sosea de centura la Buhusi

1.827

Reabilitarea strazilor din zona centrala a orasului Buhusi i-a determinat pe edili sa se gândeasca serios si la protectia acestora. Efectul îl constituie proiectul de realizare a unei sosele de centura, care va masura aproximativ 4 km. Aceasta va urma traseul strazilor 1 Mai, Al.I. Cuza, Voioaga, Mircea Voievod. Practic, pentru a capata statut de sosea de centura, acest traseu va fi reabilitat conform standardelor specifice, nu vor fi realizate doar clasicele plombari. În plus, pe toata lungimea centurii va fi reabilitata reteaua de apa potabila, iar acolo unde acesta nu exista va fi realizata. „Resursele necesare acestui amplu proiect sunt de peste 42 miliarde de lei vechi, ne-a spus ing. Vasile Zaharia, viceprimar. Proiectul va fi depus la sfârsitul acestei luni si avem toate motivele sa fim optimisti din perspectiva aprobarii lui de catre forurile abilitate”.
Ion Fercu – desteptarea.ro

2 COMENTARII

  1. pai daca asta se mai numeste “sosea de centura”, care trece prin centrul orasului buhusi cum se poate numi, numai tangentiala est de la milano care nici macar nu atinge orasul si are o lungime de peste 40 km? hai sa fim un pic mai realisti, sa nu exageram. laudabil faptul ca edilii orasului buhusi s-au gandit sa reabiliteze niste strazi ce e drept importante din buhusi dar indiferent ce lucrari se vor face la aceste strazi nu vor ajunge niciodata sosea de centura. buhusiul are strada libertatii ca sosea de traversare a localitatii. nu cred si nimeni care cunoaste buhusiul, nu va crede ca se va devia traficul de la, sala sporturilor pe 1 mai, al. i. cuza, siretului, voioaga si sa iasa din nou pe radulita in libertatii. autovehiculele grele pentru aprovizionarea magazinelor care majoritatea sunt pe centru, tot pe nicolae balcescu si republicii vor circula. sa de-a dumnezeu sa se realizeze aceasta “sosea de centura”, poate creeaza locuri de munca macar pentru cele care populeaza centurile oraselor.

  2. E impropriu spus sosea de centura cand se face referire la acest traseu. Spun asta pentru ca , una cunosc orasul si a doua ,am elementul de comparatie. Sunt in Montreal de aprox. 9 ani si aici soseaua de centura se numeste ” voi de service”. Cand vorbim de o sosea de centura , vorbim de una singura, nu de un cumul de strazi laturalnice care va face obiectul unui traseu bine stabilit care se vrea a evita acea zona de centru a orasului.Singura sosea de centura este DN 15 . Orasul Buhusi este asezat pe coline , asa cum spunea candva d-ul Fercu si este adevarat, iar ca turist, daca vrei sa faci un ocol al orasului, nu vad de ce ai vrea sa intri pe 1Mai , sua pe Republicii?
    Tine DN 15 si ajungi la P.Neamt , sau la Bacau. Si , apropo, daca vrei sa eviti orasul Buhusi, nu cred ca trebuie sa folosesti neaparat o sosea de centura, hai sa fim seriosi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here