Soferul de la Buhusi: „Am avut mare noroc“

4.786

Doi dintre supravietuitorii ciocnirii violente de luni seara, de la Buhusi, au fost deja externati si se afla în afara oricarui pericol.

Ioan Tapalaga, soferul Daciei lovite de tren, si Laurentiu Curbat, pasager în dreapta, au scapat fara rani grave dupa accidentul petrecut luni seara la bariera de pe strada Casa de Apa, din Buhusi. Cine îi vede pe cei doi nu poate sa creada ca acestia au fost loviti de tren si s-au aflat în Dacia 1300 mototolita pur si simplu de o locomotiva.

„Am avut mare noroc. Am vazut moartea cu ochii. E primul accident care mi se întâmpla. Am auzit ca si Andrei (n.r. – pasagerul din spate) a început sa vorbeasca si va scapa cu viata. Îmi pare rau ca s-a întâmplat asa ceva“, spune Ioan Tapalaga. Neatentia si conditiile de drum nefavorabile au fost cauzele principale ale accidentului. „Veneam din rampa, am încercat sa urc cu masina, dar era polei. Mi-am luat putin elan, am urcat rampa, am vazut trenul, am pus frâna, dar masina a alunecat înainte, din cauza ghetii. Locomotiva a atins botul masinii, ne-a rasucit si ne-a aruncat într-o borna de piatra“, povesteste soferul.

„Am simtit caldura pe fata, de la sânge“

Barbatul mai are puterea sa zâmbeasca, dupa ce a fost la un pas de moarte alaturi de colegii sai. Pasager pe locul din dreapta, Laurentiu Curbat povesteste ce a vazut. „Am apucat sa vad trenul si mi-am dat seama ca eram chiar lânga el cu masina. Am simtit izbitura, apoi masina s-a întors, s-a lovit tare de ceva si s-a oprit. Am simtit caldura pe fata, de la sângele care curgea din taietura de la frunte“, spune Laurentiu Curbat.
Cel de-al treilea pasager, Andrei Rosca, de 21 de ani, a fost mai putin norocos. El a ajuns la spitalul din Bacau în coma de gradul 4. Starea lui s-a ameliorat în cursul zilei de astazi, iar medicii sunt optimisti. Soferul masinii considera ca a primit o noua sansa la viata.

Soferul Daciei, cercetat penal

Accidentul a avut loc în localitatea Buhusi, luni seara, la ora 21.30. Cei trei barbati din Dacia 1300 se întorceau de la munca. Masina nu a oprit la trecerea de cale ferata, în ciuda semnalelor acustice si luminoase care erau pornite. Politistii spun ca, cel mai probabil, soferul Ioan Tapalaga (30 de ani) se va alege cu dosar penal.

adevarul.ro

2 COMENTARII

  1. in atentia celor ce au scris acest articol . documentativa inainte sa scrieti ceva . “in ciuda semnalelor acustice si luminoase care erau pornite” :)) . care semnale luminoase si acustice mai fratilor.daca ati fost la acea trecere de nivel,ati fi vazut ca acea trecere este prevazuta doar cu , crucea sfantului andrei,nici vorba de semnale acustice si luminoase.deci pe viitor mai multa atentie. 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here