Sezonul nuntilor canine este în toi

1.065

La Buhusi, cainilor le merge grozav; se înmultesc pe rupte si, credeti-ma, daca îi privesti atent, nici nu au în ochi tristetea oamenilor. Sociologii cu fler ar putea trage multe concluzii folositoare stiintei, din toata povestea asta. Au observat pana si alesii locali acest fenomen, motiv pentru care consilierul Gheorghe Cautisanu a spus în ultima sedinta a acestora: „Domnule, s-au înmultit cainii astia, de nu mai stii ce sa faci!”. Ati înteles, desigur, ca este vorba despre cainii maidanezi ai targului, nu despre cei pregatiti sa participe la vreo competitie canina cu staif. Chiar asa: ce-i de facut? „În mod normal, spune viceprimarul orasului, ing. Vasile Zaharia, cainii maidanezi ar trebui adunati într-un adapost special. Aici ar trebui sa li se acorde îngrijirea specifica.

Adapost avem, dar nu dispunem de resursele financiare necesare îngrijirii acestora. Ne aflam într-o situatie delicata. Multi vorbesc despre necesitatea eutanasierii acestor caini. Potrivit legislatiei, nu pot fi eutanasiati decat cainii care au o boala incurabila. Pentru aceasta este nevoie de avizul unui medic veterinar. Nici pentru a plati serviciile speciale ale unui asemenea doctor nu sunt bani.
Ne aflam într-un cerc vicios. Trebuie sa gasim o solutie…” Solutia trebuie gasita urgent, pentru ca spune glumind amar viceprimarul: „Sezonul nuntilor… canine este în toi; a iesit vinul nou, va urma, inevitabil, dupa aceste mariaje, o perioada de fatari si numarul cainilor vagabonzi va creste. Nu-i de glumit”. Chiar ca nu-i de glumit…

Ion Fercu – desteptarea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here