Ședință-record la Consiliul Local: 3 ore de dezbateri și discuții

3.013

Ședința ordinară a Consiliului Local Buhuși, reprogramată pentru astăzi, a durat trei ore. Ordinea de zi a fost încărcată, cu 27 de puncte, iar unele dintre ele au stârnit adevărate polemici.

cl

Primul punct a reprezentat investirea în funcția de consilier local a fostului viceprimar, Vasile Crețulescu, pe locul lăsat liber după demisia de luna trecută a lui Ovidiu Hobu.

A fost aprobată organizarea Bâlciului și a Zilelor Orașului Buhuși în centrul orașului și în zona Parcului Dendrologic. Tarifele pentru comercianți sunt următoarele:

a) tarif pentru închiriat taraba Primăriei – 30 lei/zi
b) pentru suprafeţe de până la 10 m 2 – suma de 8 lei/zi/m 2 ;
c) pentru suprafeţele cuprinse între 11 m 2 – 50 m 2 – suma de 7 lei/zi/m 2 ;
d) pentru suprafeţele de teren mai mari de 51 de m 2 – suma de 6 lei/zi/m 2 .

La acest punct, consilierul PSD Vasile Găucan a reiterat problema amplasării bâlciului în centrul orașului și a susținut ideea că acesta trebuie mutat în altă parte pentru a nu mai crea disconfort cetățenilor ce locuiesc în zonă și pentru a evita distrugerea a cea mai rămas din Parcul Dendrologic. A fost susținut și de consilierul PNL Mihăiță Vrânceanu, care locuiește în zona centrală.

Discuții vehemente au fost legate de îmbunătățirea activității de colectare a gunoiului menajer, a curățeniei de pe străzi și s-a cerut o analiză a capacității operatorului de a îndeplini cerințele din caietul de sarcini.

Poate cel mai controversat subiect a fost cel legat de prelungirea contractului de finanțare a proiectului din Cartierul de Vest pentru 01.11.2016. Contractul de finanțare este diferit de contractul de execuție, iar prelungirea lui trebuia să fie, de fapt, o formalitate. Proiectul de hotărâre a trecut cu 14 voturi pentru și 4 împotrivă, dar discuțiile au degenerat de la speța supusă la vot și s-a vorbit mai mult despre gestionarea și execuția lucrărilor și despre cei ce sunt responsabili de acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here