Ședința de constituire a Consiliului Local Buhuși

4.539

Sâmbătă, 25 iunie 2016, a avut loc ședința de constrituire a noului Consiliu Local Buhuși. Pe lângă cei 19 consilieri locali aleși în urma scrutinului de pe 5 iunie, au fost prezenți și numeroși invitați: Sorin Brașoveanu (președintele CJ Bacău), Elena Duhan (Instituției Prefectului – Judeţul Bacău), judecătoarele Mihaela Dabija și Mia-Cristina Damian (președintele și locțiitorul circumscripției electorele nr. 4 Buhuși). La această ceremonie au participat și invitați de partea tuturor bisericilor, instituțiilor și a școlilor de pe raza orașului.

Ordinea de zi a ședinței a fost următoarea:

1. Alegerea comisiei de validare a consiliului local.
2. Validarea mandatelor consilierilor locali declaraţi aleşi la alegerile din 05.06.2016.
3. Depunerea jurământului de către consilieri ale căror mandate au fost validate și declararea Consiliului Local ca fiind legal constituit.
4. Alegerea Preşedintelui de şedinţă.
5. Prezentarea validării alegerii primarului.
6. Depunerea jurământului de către primarul oraşului.
7. Alegerea Viceprimarului.
8. Constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local.

În prima parte a ședinței, aceasta a fost prezidată, conform procedurii, de către decanul de vârstă al consilierilor aleși, Vasile Găucan, care a fost asistat de către cei mai tineri consilieri – Daniel Buculei și Ovidiu Hobu.

Componența Consiliului Local Buhuși, în ordine alfabetică, este următoarea:

  1. Andrei Ioan (PSD)
  1. Apostică Elena (M10)
  1. Apostu Gheorghe (ALDE)
  1. Buculei Vasile Daniel (PSD)
  1. Buzdugan Dumitru-Florin (PNL)
  1. Cojocaru Cristian (ALDE)
  1. Constandiș Ana Cristina (PSD)
  1. Cucu Constantin (PNL)
  1. Diaconu Florin (PNL)
  1. Drăghici Florența (PNL)
  1. Găucan Vasile (PSD)
  1. Hobu Ovidiu (PSD)
  1. Macsim Gheorghe (PSD)
  1. Maftei Constantin (PSD)
  1. Pahoncea Gabriela Carmen (PSD)
  1. Pristavu Mihai (PSD)
  1. Rezmireș Gheorghe Daniel (M10)
  1. Spătaru Ion (PNL)
 1. Vrânceanu Mihăiță (PNL)

Pentru funcția de viceprimar au fost făcute două propuneri: Florin Diaconu, din partea PNL, și Daniel Rezmireș, din partea M10. Votul a fost secret, iar câștigător a fost Daniel Rezmireș, cu 12 voturi, în timp ce Florin Diaconu a obținut doar 6, iar un vot a fost nul.

_MG_5535Noul primar, Vasile Zaharia, a făcut un apel consecvență și la nevoia de schimbare a fiecăruia dintre noi:  „În ultimul timp s-a vorbit mult despre nevoie de schimbare, dar schimbarea trebuie să vină și de la noi. Fiecare dintre noi trebuie să ne schimbăm daca vrem să facem ceva bun. Consiliul Local este format din oameni valoroși, cu experiență și, așa cum au susținut în campania electorală, cu foarte multe planuri pentru oraș. Mă bazez pe acest consiliu și voi fi deschis către orice inițiativă care va fi benefică orașului și cetățenilor. Fiecare consilier are în spate un electorat, un electorat care așteaptă ca promisiunile din campanie să fie duse la îndeplinire. Vreau să reiterez ideea că începând din acest moment Consiliul Local, Primarul și întreg executivul vor trece la treabă foarte hotărât. Consiliul Local nu este al PSD-ului, al PNL-ului, al M10, sau al ALDE. Consiliul Local este al buhușenilor iar noi, executivul, suntem în slujba cetățenilor.”

_MG_5492

Noul viceprimar, Daniel Rezmireș, ne-a declarat: „Mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat încrederea prin votul lor de pe 5 iuni și celor care m-au votat pentru funcția pe care o voi îndeplini, cea de viceprimar al orașului Buhuși. Vă garantez tuturor că voi fi un om corect, voi respecta legislația, vom aplica proceduri de lucru și vom fi cât mai eficienți posibil pentru a dezvolta orașul și pentru a asigura condiții bune tuturor cetățenilor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here