Ședință cu scântei la Consiliul Local. Motivul? O constructie noua pe strada Trotus

3.067

Ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Local a fost una tensionată. Discuțiile de la punctul 4 de pe ordinea de zi, PH pentru avizarea Planului Urbanistic Zonal pentru „CONSTRUIRE SPAȚIU COMERCIAL LA NIVELUL PARTERULUI ȘI LOCUINȚE DE SERVICIU”, au degenerat, ședința riscând să fie suspendată la un moment dat.

După două dezbateri publice pe această temă, lucrurile nu sunt clare pentru un grup de cetățeni care încearcă să prevină începerea construcției respective.

Un grup 33 de locatari de la blocul numărul 1 de pe strada Al. I. Cuza și din apropiere au adresat mai multe reclamații Consiliului Local în vederea neavizării acestui PUZ și opririi investiției, invetiție care, susțin ei, ar fi ilegală și le-ar crea disconfort.

Este vorba despre un teren privat de 1148 metri ce aparține SC Covired SRL și este situat între blocurile 1 și 2 de pe strada Al. I. Cuza, spre strada Trotuș. Pentru obținerea Certificatului de Urbanism în vederea continuării procedurii ce ar avea ca finalitate realizarea investiției, beneficiarul avea nevoie și de avizarea acestui PUZ, pe lângă alte acte precum Studiul de Însorire.Proiectul urmează a fi discutat în Comisia Tehnică de Urbanism din cadrul Consiliului Județean Bacău și, dacă totul este în conformitate cu legislația în vigoare și toate avizele sunt obținute, va reveni în Consiliul Local pentru aprobarea începerii construcției.

După mai multe discuții, unele demagogice, consilierii au avizat PUZ-ul cu 12 voturi „pentru”, 1 abținere și 3 „împotrivă”.

 

1 COMENTARIU

  1. Ceva frumos si folisitor tuturor nu se face. Cat de …..poti fi sa gandesti ca poti construi in acel amplasament,se poate numi proectant?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here