Ședință „aprinsă” în Consiliul Local, dar becurile rămân „stinse”! Vasile Zaharia: „Nu vom mai putea face intervenții la iluminatul public până anul viitor”

2.269

Consilierii locali au fost convocați în ședință extraordinară ieri, 15 decembrie. Pe ordinea de zi au fost două rectificări bugetare.

La primul punct, CSO Buhuși a renunțat la 70.000 de lei din cuantumul subvențiilor aprobate la începutul anului. Conform notei de fundamentare, renunțarea la aproape o treime din sumele alocate se datoarează amânării startului campionatelor de juniori, acestea fiind reprogramate pentru luna ianuarie 2021.

Al doilea punct de pe ordinea de zi a fost rectificarea bugetului propriu al Primăriei. Guvernul a alocat UAT Buhuși 486 de mii de lei pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și a indemnizațiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav. Aceste sume au fost plătite, deja, beneficiarilor, din fondul de rezervă, iar rectificarea propunea completarea fondului de rezervă cu suma respectivă.

A doua parte a rectificării bugetare a stărnit discuții aprinse. Executivul a propus ca 65.000 de lei din suma de la CSO Buhuși să fie folosită pentru a asigura mentenanța și intervențiile viitoare la sistemul de iluminat public. Consilierul ALDE, Cristian Cojocaru, s-a arătat siderat de lipsa documentelor care ar atesta modul cum vof fi folosiți acești bani pentru iluminatul public. La demersurile inițiate de consilierul ALDE au aderat și ceilalți membrii ai „opoziției”, această alocare bugerată fiind respinsă.

Primarul Vasile Zaharia a avut o reacție pe Facebook și a spus că datorită acestei respingeri, nu se va mai putea interveni la sistemul de iluminat public până anul viitor.

„Opoziția a făcut front comun împotriva PSD și a respins, cu 12 voturi la 6, alocarea a 65 000 lei pentru capitolul Iluminat Public. Contestatarii au căutat tertipuri și au cerut să știe la care stâlpi se va interveni cu acești bani. Un NONSENS! Ei vor să știe la ce stâlpi se vor schimba becurile.. becuri care nu sunt, încă, arse! O alocare bugetară nu înseamnă că banii sunt, deja, cheltuiți. Stimați consilieri, vă amintesc că ați fost votați de buhușeni pentru a le rezolva problemele și nu pentru a plăti polițe!” –  se arată în comunicatul primarului Zaharia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here