Secretele si haosul subteranei buhusene

2.684

Proiectul buhusean „Reabilitarea arterei principale: drum catre accelerarea pulsului economic buhusean”, care are ca tinta reabilitarea a 2,12 km de strazi, aflat in derulare de vreo luna de zile, are o valoare a investitiei 8,890 milioane de lei, din care contributia orasului va fi de 0,158 milioane de lei. Partea principala a finantarii este asigurata de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est, Vor fi reabilitate strazile Republicii, Tineretului, Voioaga si, partial, Siretului. Spatiile verzi si semnalizarea rutiera vor avea accente europene, spun investitorii. Vor fi realizate 290 de locuri de parcare. O zona de peste o suta de metri, de pe strada Republicii, va fi consolidata. Va fi reabilitata, pe o lungime de aproape doi kilometri, reteaua de canalizare. in esenta, reteaua apei pluviale va fi separata de reteaua apei uzate. Peste 16 luni, proiectul trebuie finalizat. „Ne aflam in grafic, ne-a spus primarul Ionel Turcea, cu toate lucrarile. Firma CORETTI isi face foarte bine treaba”. Discutând cu salariatii firmei care executa lucrarea, a rezultat ca in subteranele orasului exista multe secrete, multe surprize, mult haos. Primarul Ionel Turcea spune: „Acum, când sunt efectuate sapaturi, constatam ca in subteran sunt foarte multe conducte sparte, cabluri parasite, instalatii abandonate. Pe alocuri este un haos.

Nimeni nu a elaborat o documentatie din care sa rezulte ce se afla in subteranul orasului. Singurele informatii pe care le primim in acest sens sunt cele de la salariatii vechi ai orasului, care au lucrat in domeniu, dar si acestea sunt aproximative. Tocmai din acest motiv, acum avem unele necazuri in derularea proiectului. Mai sunt modificari la proiect, trebuie unele aprobari etc. Vom realiza o documentatie riguroasa a zonei de subteran la care lucram”. Si in subteranul altor strazi ale orasului este acelasi haos. „De pilda, pe strada 1 Mai, trebuie sa sapam in zece locuri, pentru a depista problema care ne intereseaza, in cazul unei interventii. Incet-incet, trebuie sa realizam o documentatie pentru tot subteranul orasului”, a mai adaugat primarul.

Ion Fercu – desteptarea.ro

2 COMENTARII

 1. buna ziua domnule primar
  am trecut astazi, 19.09.2009, prin centrul (sau cum se intituleaza acea artera principala a orasului dvs.)orasului buhusi si…am crezut ca m-am intors in timp cu cativa zeci de ani!!!!nu am crezut ca este posibil ca intr-un oras al Romaniei anului 2009 sa se faca astfel de lucrari de reabilitare. nu se poate ca pentru schimbarea unor conducte sau ce mai schimbati dvs, sa sapati de-a lungul intregului oras!!!!!!!!!!!!!!!este o bataie de joc crunta ceea ce se intampla in buhusi. nu poti circula in nici un fel…cu masina..ai sanse sa ramai infipt intr-una din sutele de gropi iar pe jos..daca ai curajul nebunesc de a urca dinspre Cornisa spre Casa de Cultura si daca spre nenorocul tau…esti imbracat cu o haina alba …vorba tinerilor din ziua de azi..”ai pus-o”!!!!!!!!!
  credeti-ma pe cuvant ca am circulat in foarte multe orase in ultimiii ani dar bataie de joc mai mare decat aici…nu am vazut nicaieri in tara asta (culmea…si in mizerabila noatra capitala…era de 1000000 de ori mai multa curatenie decat aici). este inacceptabil ca pentru a schimba conductele dintr-un oras sa sapai santuri de 2 m de-a lungul intregului oras!!!!!!!!!!iti da impresia ca esti pe un santier arheologiC!!!!!!!!!!!!!!!!! sau mai rau…pe un fost camp de lupta…din care nu au mai ramas decat uriasele transee!!!!!!asta nu e nimic. am avut prosta inspiratie de a face stanga pe o straduta laterala pentru a–mi cumpara panei si………..a inceput un alt calvar> gropii!!!!!!!!!!!!!!!!!domnule primar dumneavostra de cand nu a-ti mai parasit orasul Buhusi??? de cand nu a-yti mai vazut un oras civilizat??? cred ca de fffffff mult timp!!!!!!!!!imi este mila de locuitorii acestui mic oras care pe langa faptul ca sunt saraci, nu au locuri de munca, au pensii foarte mici, mai sunt batjocoriti se de “ALESII LOCALI”!!!!!!!!
  cat de mari au fost comisioanele pe care le – ati incasat la semnarea contractului de reabilitare???chiar atat de mari incat v-au facut sa uitati ca sunteti un ales local?v-au facut sa uitati ca in acele zone circula poate sute de masini zilnic (e drept ca unii dintre soferi nu cunosc reguli de circulatie cum ar fi acordarea prioritatii autovehicolului care urca, semnalizarea in sensul giratoriu- nici nu mai are rost sa intru in amanunte – si deja asta este o alta discutie)si v-ati intrebat…la blocuriel din partea dreapta a acestui mare santier (directia de urcare)oare cum ajung oameniii aceia cu masinile???? cu siguranta nu au nici tancuri si nici avioane!!!!!!!!!!au salarii mici si o masina pentru care au muncit sau muncesc o viata si pe care o strica , o rup in bucati pe minunatele cratere de pe strazle laterale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  sunteti o rusine!!!!!!!!!!!|SUNTETI CEVa CE…NU POT DESCRIE IN CUVINTE ……UN CARACTER INFECT CARE ISI BATE JOC DE MII DE OAMENI!!!!! NU SE POATE ASA CEVA !!!!!
  NU SE POATE CA PENTRU reabilitarea a 2,12 km de strazi SA DISTRUGETI ATAT!!!!!!!!!!!!!!!!
  VA ROG DIN SUFLET , ADAC SE POATE , DACA SE MAI POATE FACE CEVA, REZOLVATI ACESTA SITUATIE!! CUM E POSIBIL VCA PENTRU SCHIMBAREA UNEI CONDUCTE DE SA ZICEM….100-200 M SA SAPATI SANTURI DE 1 km????? E CEVA DE DOMENIUL FANTASTICULUI!!!
  IN SPERANTA CA POATE…PESTE CATEVA LUNI..CAND (DACA O SA MAI AM ACELASI CURAJ NEBUNESC)O SA TRAVERSEZ ORASUL DVS…O SA GASESC O SCHIMBARE MAJORA…MACAR O ARTERA SA FIE CIRCULABILA!
  VA MULTUMESC!
  SPOR LA MUNCA SI…MINTE LUMINATA DOMNULE PRIMAR

 2. Schimbarea conductelor de canalizare inseamna scoaterea celor vechi, nu? Si daca alea vechi sunt bagate la 2 m sub pamant, nu e normal ca acele santuri sa aiba 2 m?

  Intr-adevar arata ingrozitor si se circula foarte greu, dar daca vrem sa fie frumos, trebuie sa trecem prin asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here