Seară duhovnicească în Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Buhuşi

3.542

Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din oraşul Buhuşi a îmbrăcat haină de sărbătoare. Marţi, 29 ianuarie 2019, cu ocazia cinstirii ocrotitorilor spirituali ai bisericii parohiale şi ai comunităţii din această parohie, un sobor de preoţi a oficiat slujba Vecerniei.

La invitaţia părintelui paroh Pelin Florin şi a părintelui slujitor Rugină Claudiu, prezent în mijlocul credincioşilor, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a fost părintele Vasile Cozma, protopop de Buhuşi. În cuvântul de învăţătură rostit, părintele prortopop a vorbit despre vieţile Sfinţilor Trei Ierarhi şi despre contribuţia adusă de fiecare în parte la patrimoniul Ortodoxiei.

Părintele Vasile Cozma a apreciat activitatea pastoral-misionară şi administrativă a celor doi preoţi, a Consiliului parohial şi a ctitorilor care s-au străduit la ridicarea şi înfrumuseţarea bisericii parohiale. La final, a fost săvârşită şi slujba de pomenire a ctitorilor bisericii parohiale trecuţi la cele veşnice.

sursa: lumina.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here