Sculptorul buhușean Mihai Camara, la TVR Internațional

4.736

mihaicamara

„Noul Brâncuși”. Așa l-a supranumit presa locală din Toledo, Spania.

Buhușeanul  Mihai Camara a luat, acum mulți ani, drumul străinătății, ca mulți alți buhușeni. Povestea lui este unică, totuși. Angajat ca administrator la o școală, și-a găsit vocația – sculptura. Preferă lemnul dar aproape mereu îl combină cu fierul.

Prima lucrare, „Genesis”, este expusă în centrul istoric al urbei, iar Mihai este aplaudat de toată lumea pentru măiestria cu care îmbină, agresiv și sugestiv, materiale neobișnuite în lucrările lui.

Noi am mai scris despre buhușeanul nostru, dar vă promitem un interviu – eveniment într-un viitor apropiat.

TVR Internațional a realizat un material despre viața lui Mihai Camara, la Toledo. Acesta poate fi urmărit pe site-ul TVR Plus.

 

6 COMENTARII

  1. Sa nu-i lansati invitatia de a reveni in Buhusi ! Operele de arta in Buhusi zac ingnorate in parcuri si in spatiile verzi. De fapt ceea ce a mai ramas din ele. Buhusenii nu mai au de ceva vreme cum sa se manifeste cultural in tara. Nu mai avem bani , nu mai avem interes pentru cultura, nu mai avem spatii culturale, nu mai avem oameni care sa inteleaga importanta culturii intr-o societate. Aproape ca nici speranta nu mai avem!

  2. Felicitari pentru promovarea valorilor autentice, crescute acasa, aici, la Buhusi si care si-au gasit locul de exprimare si vocatia artistica acolo unde 99% dintre cei care au plecat, au facut-o pentru o viata mai buna din punct de vedere material, pentru un venit, pentru viitorul copiilor lor sau chiar pentru supravietuire.
    Jos palaria celor din Toledo pentru care cuvintul emigrant nu conteaza cind e vorba de exprimarea talentului si a ideilor despre frumos!
    Jos palaria in fata artistului Mihai Camara!

  3. Ma bucur sa vad miscare in zona de idei si opinii, domnule Florin.
    Am facut aprecieri si comentarii in toate zonele accesibile publicului si voi continua sa fac acest lucru, ba mai mult, invit pe toti cei care au disponibilitatea si timpul necesar sa se implice in aceasta activitate.

    Voi continua sa spun lucrurilor pe numele lor si ma refer aici la ce inseamna aceste lucruri pentru Orasul Buhusi. Poate cineva ne va auzi si poate cineva le va trata cu seriozitatea ce i se cuvine atitudinii civice si mai ales ne va insoti in aceste demersuri! Ma refer aici la publicul cit mai larg.

    Trebuie sa va marturisesc faptul ca mi-ar fi drag sa ne unim intr-un grup de atitudine civica si de pe aceasta platforma sa ne exprimam criticile, dorintele, nevoile noastre de cetateni ai orasului, de pe aceasta platforma sa ne sustinem si sa ne cerem drepturile noastre de cetateni ai orasului, sa nu ne mai fie frica sa vorbim si sa spunem direct daca o institutie asa de importanta cum e cea a Primariei (si nu numai) isi face treaba sau nu. Sau cum si-o face si mai ales daca isi face treaba in asa fel incit sa vedem si noi un spor la calitatea vietii cotidiene.
    Dar ce ni s-ar parea si mai frumos ar fi sa primim RASPUNSURI, sa ni se dea “socoteala”, ca doar si pentru noi cei multi si prosti care votam ei sint acolo, nu numai pentru d`mnealor! Si asta uita dinsii cel mai repede! Atita vreme cit societatea civila este inerta si nu isi cunoaste drepturile si nu le solicita, cei de “sus” fac ce vor , cind vor si cum vor!

    Desi nu imi sta in fire, m-ati provocat sa dezvalui din planurile mele referitoare la viata urbei dintre Bistrita si Runc si va comunic faptul ca in cel mai scurt timp , la Buhusi va fi infiintata o organizatie non-guvernamentala care se va ocupa de promovarea atitudinii civice si informarea corecta si la timp a cetatenilor cu privire la drepturile pe care acestia le au in fata autoritatilor. Sincer, m-am saturat sa vad oameni pe scarile institutiilor publice caciulindu-se si milogindu-se pentru drepturi firesti. Ati scos vreodata o Adeverinta de la Primarie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here